A Luxemburgi Bíróság napokban hozott ítélete új alapokra helyezi a devizahitelesek ügyét. Igaz, hogy egy lengyelországi eset kapcsán hozták meg a négy pontból álló döntést, mivel azonban ezt az EU Bírósága tette, így minden tagállamra, köztük Magyarországra is vonatkozik. Ha a magyar kormány jogkövető, akkor a deviza alapú hitelesek perei is leegyszerűsödnek, könnyebben és gyorsabban a végükre lehet járni és bizony igen sokszor előfordulhat, hogy nem a bankok javára fognak dönteni a bíróságok. Hogy mit is jelent mindez, arról Szepesházi Pétert, devizahiteles jogvédőt, ügyvédet kérdeztük. Nem számít, hogy honnan jött az ügy, mert alapesetben minden tagállamra vonatkozik az EU Bíróság ítélete. Hacsak nincs olyan jogi előírás, ami az egyik országban fekete, a másikban ugyanazon tárgyú paragrafus fehér, akkor abszolút használható.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Azt nem tudom, egy átlag bírónak mi lehet az érdeke, hogy ne azonnal ítélje meg a devizakárosultnak a kártérítést a C-80,82/2021-es EU bírósági ítéletre hivatkozva, de valóban, a gyávaságán kívül nem jut eszembe más indok. Amelyiknek viszont többet számít a becsület és a hivatása erkölcsi elvárásai, az megteszi. És ha tömegesen megteszik a bírók, akkor a kormánynak is meg kell hoznia a törvényt, be kell tartatnia, és a kúriára nézve is kötelező. Mindenki érezte, hogy ez az árfolyamrés és az árfolyamkockázat nincs rendben, de a kormány mégis a bankoknak kedvezett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.