Bár Kijev nem vállalta a felelősséget a Kercsi-szoros hídjának felrobbantásáért, korábban magára vállalta az oroszok által megszállt Krímben lévő célpontok elleni, nyáron végrehajtott támadások sorozatát – emlékeztet a CNN, amely a robbanás következményeit elemzi.

CNN: Putyin nagy bajba került a kercsi híd robbantása után

Lángok a Krími hídon, Kercs térségében 2022. október 8-án, miután az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság állítása szerint felrobbant egy teherautó az Ukrajnától elcsatolt Krímet és Oroszországot a Fekete- és az Azovi-tenger között összekötő átkelő közúti oldalán. Legalább három ember életét vesztette, az útpálya érintett szakasza beomlott, a vasúti hídon egy tartálykocsikból álló szerelvény kigyulladt. MTI/AP

A hvg.hu által CNN-elemzés szerint a legfontosabb következmény, hogy az oroszok utánpótlási gondjai csak nőnek ezáltal.

A CNN elemzése szerint Putyin most nehéz választás előtt áll. Vagy további terheket rak azokra a katonai erőire, amelyek utánpótlási gondokkal küzdenek, vagy részben visszavonja a hadseregét. Utóbbival biztosítaná, hogy a félszigeten lévő jelentős erőforrásaikat ne vágják el.

Putyinnak választania kell, hogy a siker egyre csökkenő esélyével táplálja-e nagyobb ambícióit, vagy pedig egy olyan cél köré csoportosítja erőit, amelynek elérésére nagyobb esélye van.

"Az egyik a katasztrofális összeomlás veszélyét hordozza magában, ami az egész brutális ukrajnai kalandját és valószínűleg az uralmát is veszélyezteti. A második azonnali arculatvesztéssel jár, de nagyobb eséllyel tarthatja fenn Ukrajna kisebb részeinek megszállását"

- írja a CNN elemzője.

Címlapkép: MTI/AP

Forrás: hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: ma, 14:41 ☺ Segítek: Az oroszok az Északi áramlat 1 és 2 gázvezetéket robbantották fel. A kercsi híd ukránok által történt felrobbantása figyelmeztetés volt az oroszoknak, hogy nix ugri-bugri, nekik is van egy nagyon érzékeny pontjuk, mely beakaszt az ukrajnai háborúnak és az utánpótlásnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
117
Én 14 évesen beszóltam németül az oroszoknak 1979-ben a tömött orosz metróban.
Ti gecik, mikor tették ezt meg vagy ehhez hasonlót?
Hős vagyok, baszd meg!
Nevenics hős!
Peller Anikó
Én azt halottam, hogy a mongolok voltak, mert megúnták, hogy a kirgíz gázt nem ők kapják és így csak odaküldték a mongol hadihajókat és két három mélységi bombával felrobbantották a vezetékeket. Az elárasztott gázcső javíthatatlan.
simmering73
Nem az ukránok tették. Az ukránok ilyen fércmunkát nem végeznének. Azok ha robbantanak, azt a hidat nem lehet helyreállítani egy-két nap alatt. Ezt a mocskos ruszkik csinálták, hogy meg legyen a casus belli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.