A héten kihirdetett, nyugdíjasok millióit érintő kormánydöntések nagy hullámokat vernek. Vannak olyan hangok, amelyek szerint ennél több jár az időskorúaknak. Mutatunk néhány számot, amelyek alapján mindenki maga megítélheti, hogy sok vagy kevés az összességében 13,4%-os nyugdíjemelés.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Bocsánat "portfólió", de a kérdés feltevése igy hülyeség. Az a kérdés, hogy a 13,4%-os emelés megfele-e törvényi előirásoknak. A cikk szépségesen éves " átlag" inflációróül beszél. Hogyan lehet egy súlyozott átlaggal megállapitott mértéknek átlagát számitani- jelesen. a ksh jelentése szerint a 2022 augusztusi infláció mértéke 15,6 %( eurostat szerint 18,6!) Ez egy súlyozott átlag szám, amelyet havonta állapit meg a statisztikai hivatal, mindig valamely bázishoz viszonyitva. A 13,4 tehát egy átlagnak az átlaga, amelyet a törvény szövege nem ismer:
(3) * Ha a fogyasztói árak növekedésének tárgyévben várható mértéke legalább 1 százalékponttal meghaladja az (1) bekezdés szerinti mértéket, akkor november hónapban - január 1-jére visszamenőleges hatállyal - kiegészítő nyugdíjemelést kell végrehajtani. Amennyiben az eltérés az 1 százalékpontot nem éri el, akkor november hónapban az egész évre járó különbözetet egy összegben kell kiutalni.

(4) A (3) bekezdés szerinti nyugdíjemelésnél a nyugdíjasok fogyasztói ár növekedésének - a tárgyév első nyolc hónapjának tényadatára alapozott - várható mértékét kell figyelembe venni, amennyiben az meghaladja a fogyasztói árnövekedés várható mértékét. *

Amagyar kormány pénzügyminisztere mondta: az infláció 2022 november-december hónapban eléri a 20 %-ot.
Szóval nem az a kérdés, hogy sok-vagy kevés, hanem az, hogy megfele-e a törvénynek, vagy sem. Szerintem nem.
Nessy
@Nessy: Az500000 feletti nyugdíj esetében szép összeg, 100000 alatt már kevesebbet lehet érte vásárolni!!
Peller Anikó
Mindenki elégedett az emeléssel.

A viktor a nyuggerekével, a nyuggerek a viktoréval. Vel.
Havanagi
A szeptemberi infláció 20,1 % ,KSH adat.A Forint mélyrepülésben,jelenleg 428.- Ft.A dagadt,mivel a markában minden,ezt már akkor is tudta,amikor beígérte a 4,5% nyugdíkorrekciót és a 10eFT prémiumot. Többszörös tolvaj vagy te gátlástalan féreg.Lopsz te mindenkitől és hazudsz mindenkink.Remélem,hogy ha egyszer az ellenzék kormányra jut,visszaállítják a halálbüntetést és elsőként fogod élvezni devlád ölelését.
Nessy
Egy szóval ordas átverés, aminek az eredménye siralmas!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.