Szombaton kettőt is posztolt az önkéntes katonák eskütétele kapcsán a közösségi oldalára, vasárnap pedig már arról értkezett, hogy visszaadják a Magyar Honvédség tettrekészségét és megbecsülését.

A magyar miniszterelnök hétvégéje a hadsereg bűvkörében telik: szombaton volt ugyanis az önkéntes katonák eskütétele és a magyar hadrendbe bekerült első új német gyalogsági harcjármű (Lynx) beutatása a fővárosi Petőfi Sándor Laktanyában.

Orbán Viktor rápörgött a hadseregre

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütétele, valamint a Lynx KF41 harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepségre, a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én. A kormányfő mögött Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor ezen az eseményen beszélt arról, hogy fel kell éleszteni magunkban a katonaszellemet, és kitért rá, hogy ütőképes magyar sereget kell létrehozni – erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

A kormányfő a közösségi oldalán egy videót is posztolt erről, valamint kitett egy fotót is az eskütételről, a következő szöveggel:

Háborús időkben ütőképes, békét garantálni képes, elrettentő erejű hadseregre van szükség!

Vasárnap egy újabb bejegyzésben pedig a következőket írta:

Szükségünk van hazájukat szolgálni akaró katonákra. Ezért visszaadjuk a Magyar Honvédség megbecsülését, önbecsülését, szervezettségét és tettrekészségét.

A miniszterelnök bejegyzése alatt a kommentelők közül sokan feltették a kérdést, hogy vajon a tanárokra, egészségügyisekre mikor fog költeni a Fidesz-kormány, és hogy mi lesz az egekbe szálló inflációval, és mikor adják vissza a dolgozó emberek becsületét.

Forrás: propeller.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Doktorminiszterelnökúr’ ki nem állhatja a pocakos tábornokokat ! Ő békét akar, ha kell háború árán is! A tankvásárlással fizette ki Orbán, Angela Merkel jóindulatát, és eljárta a maminak a pávatáncot. Így most láthatjuk, mennyi vasat ér a magyar demokrácia. A titokkal védett korrupció terepe a fegyverkezés. Normális fizetőeszköz, normális munkahelyek, talán ilyen és ehhez hasonlók kellene, hogy a lista elején álljanak. De nem! Legyen inkább űrflottánk!
uploads.disquscdn.com/images/416d65cf92a13f748fdafbecb8a9ccbfea1dba6acca7fff6a75c735025b75741.gif?w=800&h=338
Szövetségesek nélkül maximum órákig tudnák feltartóztatni egy ellenséget. Úgyhogy jó lenne, ha nem a szövetségi viszonyok tovább rontásán dolgoznál! Egy veszélyforrásként megjelölted a határainknál zajló háborút. De nem nevezted meg ki is jelent veszélyt ránk? Már megint hagyod, hogy a választ a választóid adják meg maguknak és ők az ukránokat tartják ellenségnek persze. Undorító kis játék ez a részedről. Nem tartod jó ötletnek, hogy Európa fegyverrel látja el a betörő orosz hadsereg ellen védekező ukránokat? És majd ha minket támad meg az orosz hadsereg, akkor is azt mondod, rajtunk ne segítsen senki, mert akkor béke lesz? Igen, ezt el tudom rólad képzelni, dagadt geci!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
A sok idiótával így hiteti el, hogy ezért kell a magas infláció, ezért kell mindenért horror árat fizetni, ezért kell a legmagasabb ÁFA kis hazánkban!!?? Gerinctelen egy ember lett a "mi" Vityánkból!!??
yell
Szükségünk van hazájukat
szolgálni akaró tanárokra.
Ezért visszaadjuk a Magyar
Tanárikar megbecsülését,
önbecsülését, szervezettségét
és tettrekészségét.
telegdilaci
@Eladott Ország:Egy újabb hobbi a Foci után,és a Stadin építés után jó lenne tudni hogy ezeknek a modern fegyvereknek a vételáróból mennyi vándorol saját zsebbe?
dr. prédikátor
@Toller Béla: szándékosan hagytam el a tizedes vesszőt!!!
bence
Minden "becsületes" orbánra szavazónak a hadseregben van a helye ! Meglehet védeni orbánt és kormányát ! Ja , hogy ilyen nincs ?!
CsipkeRózsa
Kár, hogy gyerekkorában nem játszott ólomkatonásdit, mint ahogy nem volt játékvonatja sem. A vonatot már megkapta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.