Vasárnap ismét az 1956. október 23-i forradalomra, valamint a köztársaság 1989-es kikiáltására emlékezik az ország – legalábbis egy része. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy idén a kormánypártok nem tartanak külön ünnepséget, valamint reagált arra, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke az évforduló alkalmából utcára hívja az embereket.

Orbánék tartanak a népharagtól: egyáltalán nem lesz október 23-ai megemlékezés Budapesten

Tavaly még volt: Orbán Viktor kormányfő ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezésen az Erzsébet téren 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Fidesz–KDNP politikusai méltóképpen fognak megemlékezni az 1956. október 23-i forradalom évfordulójáról

– közölte a lap megkeresésére Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta: a kormánypártok idén nem tartanak központi ünnepséget. Továbbá elárulta, hogy helyi, választókerületi szinten lesznek majd megemlékezések a 66 évvel ezelőtti forradalmi eseményekről.

Hagyományosan az október 23-i nemzeti ünnep fontos eseménye szokott lenni Orbán Viktor miniszterelnök beszéde, amire tavaly a Civil Összefogás Fórum által szervezett békemenet végén került sor. Egyúttal a rendezvényen emlékeztek a kormánypártok és politikusaik az 1956-os eseményekre.

Tavaly a békemenet az országgyűlési választást megelőző időszak egyik első, fontos mérföldköve volt, a nagyjából félmillió ember részvételével zajló eseményen pedig Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy miért fontos a kormánypártok és támogatóik közös kiállása.

Néhány erőtlen baloldali párt miatt nem kellene ennyien összegyűlnünk, de ez ne tévesszen meg bennünket! Ami igazán számít, az a baloldal nemzetközi hátországa, a pénz, a média és a hatalom, ami őket támogatja. Ezt csak több millió magyar együtt tudja legyőzni és kiszorítani az országból

– fogalmazott egy éve a miniszterelnök. 2020-ban a koronavírus járvány miatt az 1956-os forradalom évfordulójához kapcsolódó rendezvényeket csak szűk körben vagy egyáltalán nem tartották meg.

Forrás: Magyar Nemzet

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Orbán többnyire nem Magyarországon szokott tartózkodni október 23.-án. Mindig külföldön akadt dolga.

Most csöndben maradnak, mert Putyin mit szólna a beszédekhez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@rebel: Napibutának tartod magad? Fel a fejjel! Van itt efftársad bőven, aki még téged is leköröz ebben!
T-Boly
@verőce21: Ne vergődj !
Ami te vagy az nem más mint rakás szar !
Rakás,a faxom !
Csak csimbók , vagy farkastolvajgeciflórián segge patrján !
Vigyázz ,néha megfürdik a tolvaj cigány és te lefolysz a megfelelő helyre !
Hogy te milyen hülye vagy ...! Anyám ...
T-Boly
@verőce21: @verőce21: Ne tökölj !
Szopsz,vagy nyalsz?
Kuss ! Egyenes választ !
Ja ! nem tudsz válaszolni te buzi,mert tele van a szád ?
verőce21
@T-Boly:  csak banánhéjra ne lépj...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.