Vasárnap ismét az 1956. október 23-i forradalomra, valamint a köztársaság 1989-es kikiáltására emlékezik az ország – legalábbis egy része. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy idén a kormánypártok nem tartanak külön ünnepséget, valamint reagált arra, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke az évforduló alkalmából utcára hívja az embereket.

Orbánék tartanak a népharagtól: egyáltalán nem lesz október 23-ai megemlékezés Budapesten

Tavaly még volt: Orbán Viktor kormányfő ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezésen az Erzsébet téren 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Fidesz–KDNP politikusai méltóképpen fognak megemlékezni az 1956. október 23-i forradalom évfordulójáról

– közölte a lap megkeresésére Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta: a kormánypártok idén nem tartanak központi ünnepséget. Továbbá elárulta, hogy helyi, választókerületi szinten lesznek majd megemlékezések a 66 évvel ezelőtti forradalmi eseményekről.

Hagyományosan az október 23-i nemzeti ünnep fontos eseménye szokott lenni Orbán Viktor miniszterelnök beszéde, amire tavaly a Civil Összefogás Fórum által szervezett békemenet végén került sor. Egyúttal a rendezvényen emlékeztek a kormánypártok és politikusaik az 1956-os eseményekre.

Tavaly a békemenet az országgyűlési választást megelőző időszak egyik első, fontos mérföldköve volt, a nagyjából félmillió ember részvételével zajló eseményen pedig Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy miért fontos a kormánypártok és támogatóik közös kiállása.

Néhány erőtlen baloldali párt miatt nem kellene ennyien összegyűlnünk, de ez ne tévesszen meg bennünket! Ami igazán számít, az a baloldal nemzetközi hátországa, a pénz, a média és a hatalom, ami őket támogatja. Ezt csak több millió magyar együtt tudja legyőzni és kiszorítani az országból

– fogalmazott egy éve a miniszterelnök. 2020-ban a koronavírus járvány miatt az 1956-os forradalom évfordulójához kapcsolódó rendezvényeket csak szűk körben vagy egyáltalán nem tartották meg.

Forrás: Magyar Nemzet

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Orbán többnyire nem Magyarországon szokott tartózkodni október 23.-án. Mindig külföldön akadt dolga.

Most csöndben maradnak, mert Putyin mit szólna a beszédekhez?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Orbán többnyire nem Magyarországon szokott tartózkodni október 23.-án. Mindig külföldön akadt dolga.

Most csöndben maradnak, mert Putyin mit szólna a beszédekhez?
nejlontacskó
@KisTehen: nem mindenki erőszakos mint, a Fidesz nácik...
balos
@nagy barom: Ezt most a geci faszából szoptad vagy a putyin "kérte",hogy légy a levesben?
NKF
1956-hoz az ilyen komcsi genyládáknak semmi közük nem lehet!
Milyen alapon ünnepel DK klárika? Menjenek a jó büdös pi...ba!
Rohadékok!
csak úgy....
@NKF: te ökör! nagy imre,maléter...és egy csomó áldozat,akik a ruszkik ellen harcoltak, szintén komcsik voltak! miért van az,hogy minden fideszes hüle?
csak úgy....
viktor a tömzsi beszari, lassan rajta röhög az egész világ!
Gazella
Geci hess román székelyföld ott dumál valamit...
justhpeter
Orbán kevlárgatyája megtelt sárga bátorsággal.
Emmersson71
Milyen köztársaság? Amit elloptatok..még az országunk megnevezéséből is?!
Nessy
Nincs békemenet, nincs Orbán szózat a Terrorháza előtt! Nem adott az MVM fél milliárdot!
Németh István
Hát az biztos, hogy fél a kormány, az Orbán Viktor a népharagtól - s bizony félhet is mert bőven volt ideje, lehetősége felszámolni a moslék; a kormány munkáját mindenben akadályozó szemeteket, a kártékony és hazaáruló moslékokat,ÉS NEM TETTE! Ezért a népharagnak működnie kell!
ÉS ha most kimegy a nép az olyan aljas gyilkos utódokat mint a dobrev, gyutcsány és a hasonló a bandájukba tartozó elemeket > bizony a kormány nélkül akasztani kell! Miután eltűntek a lámpavasak így a fákra, hidakra mementónak, hogy a büdös kurva életbe elő ne jöjjenek!
Németh István
De azt a mocskos buzi usa nagykövetet is ha nem húz el 23.-ig akkor kis levegőzésre fel kell akasztani a lábánál fogva a szabadság szoborra! Aztán mehet a kurva büdös rohadt buzi kurva anyjába!
Pálinkás Pál
@NKF: mit komcsizol barom-..?..a fidesz tele bolsevikokkal, kezdve a dagadt cigánnyal..
amortizáltok
@Németh István: a gazdáddal ugye? selejt a véleményed , és 50 szóból 47 trágár lehetnél urasabb trágárság nélkül is volt irdalom órátok ? tán ?
Néro2
Mit mondana szegény hülye ott fent a képen agykárosultjainak ? Ruszkik vissza ?
Telerakta az országát bombákkal majd elszalad.
Xar lény pont úgy mint éltetői.
namihami
Miként azt már az egész világ tudja:. Fődíj a kedves Vezető!
namihami
Bocs, javított a telefon, én pedig nem figyeltem!
Tehát:. FOSIK a Kedves Vezető! (de a fődíj se rossz)
namihami
Hofi egy műsorában azt mondta a Kövérről, hogy ""ömlik a sz@r a szájából""!
Olvasva (eddig és többé soha) a mi @Németh István: -unkat, szép lassan ki fog derülni, hogy a Kövér (egyébként) mosdatlan szája fakulóban van ennek a büdös parasztnak a legfinomabb mondata mellett is. Elkeserítő, hogy valaki egy 5 szavas mondatban 6-szor képes ""beparasztulni""! És ez nem egy véletlenül, első dühből kiszaladó eset. Nála ez a ""ground zero""!
Logogrif
@Németh István: Pistika: egy "front man" azaz stróman néha okosabb is lehetne, nem beszélve = a stílus maga az ember...Senkiházy.
balos
@nagy barom: Szóval azt kéred TŐLEM,hogy olyan legyek,mint te és a családod?Hát addig ne kapj levegőt,amíg a geci nem fingik!
dr. prédikátor
MENEKÜL A PATKÁNY MORE!!! GONDOLOM A HÍVEI MÁR MEGKAPTÁK AZ UTASÍTÁST A BALHÉ SZERVEZÉSÉRE!!! MOCSKOS BESZARI HAZAÁRULÓ ,NEMZETVESZTŐ FÉREG!!! LÓKUPEC MORE, TAKARODJ A KURVA ANYÁDBA!!!
Jozefina
És hol van a 133 bátor ember??? Vagy csak a gombnyomagatáshoz van bátorságuk??!!
Béla333
Pedig milyen jó lenne egy CÖF menettel találkozni és átbeszélni az országunk ügyeit...
Emmersson71
@KisTehen: tegnap, 16:30 - A "logikád" - bocs, túloztam! - szerint a zsíros kolostormalac jobban fosik, mint az ellenzék :P
Toller Béla
Ha lenne történelmi következetesség a népben, akkor 23-a után először csak orbán elítélésének napján venné fel a munkát ! Amikor a banda illusztris tagjai besorjáztak már a börtönbe !
ómió
Igen, a "népharag"! Ilyet delirálnak az efftársak!?
Aki Én
@ómió: Lesz az népharang is nemsokára...
telegdilaci
@CsipkeRózsa:Annyira hiányzik a Röf Cöf közpénzből hergelése vonulása,már ők sem vonulgatnak!
simmering73
"A helyükben én sem tartanék központi megemlékezést október 23-án, és minden miniszterelnökök legbátrabb függönyharcosát se tenném ki olyan fölösleges kockázatoknak, hogy az általa mélységesen megvetett, következésképpen tudatosan földbe taposott oktatási rendszer kárvallottjainak – tanárok és diákok – ünnepi felháborodásával kelljen valamilyen szerencsétlenség folytán szembenéznie. Az állampárt önjelölt street és freedom fightereinek helyében én se nagyon mutatkoznék az utca emberének színe előtt, pláne ha fővárosi utcákról és emberekről van szó."
kolozsvaros.com/2022/10/19/talan-a-harminc-evvel-ezelotti-onmagat-is-lekopne-ha-az-szembejonne-vele-a-karmelitaban/
drrotf
Kb két hete Orbán elmondta hogy most a történelmi értékelése szerint mit akartunk 1856-ban, amely értékelés természetesen egyáltalán nem tükrözte az akkori történéseket.Lehet hogy most mára eljutott Orbán a történelem átírásában, hogy finoman fejezzen ki magam, hogy nem is volt 1956-ban forradalom Budapesten, s ezért itt nem is kell megemlékezni a pártjának erről az esemény sorozatról.Lehet hogy Orbán Viktor átvette Kádár János szövegét, mert ő is azt mondta, hogy nem volt forradalom 1956 október 23.-án, hanem ellenforradalom volt, és azt nem ünnepli a magyar!
ómió
@Aki Én: Erről szól manapság a "bolsi leányálom"? Meg a hataloméhségről?
balos
@drrotf: Szerintem is az volt a második nap után,mikor a csőcselék fegyvert kapott!Persze lehet szépíteni,de most ukrajnában szinte szó szerint olyan gaztetteket követnek el a muszkák,mint itthon 56 ban a martalócok!A 2006os események előrevetítették,mire képes a fideSSes csürhe,ha hatalomra kerül!Akkor,most ne csodálkozzanak a lusták akik nem mentek el szavazni,hogy a szar vissza kerüljön a helyére!A csatornába!
Sámannus
Ha behozod az oroszokat szarházy már megbaszhatod anyádat is ganéj csicska.
Nessy
Hollik! Aztán az oroszok nov,4.i bejövetelét, tankokkal minek nevezed majd, a mostani helyzetben? Baráti látogatásnak? Az hogy mindenre és mindenkire lőttek, baráti üdvözlésnek?
evacica
Nekem speciel nem hiányzik Orbán panel dumája és saját önfényezése! A baj csak az, hogy visszajön!
verőce21
Egyszerűen csak arról van szó, nem hiányzik egy balhé az esetleges eus kifizetések előtt...!
A "jogállamiság" amúgy is patikamérlegen van..., rá is játszik az ellenzék a non-stop kamu tüntetéseivel...!
verőce21
"a baloldal nemzetközi hátországa, a pénz, a média és a hatalom, ami őket támogatja." - azt a néhány erőtlen és mérhetetlen pártot...!

A DK pedig..., vakok között félszemű a király...! :)
T-Boly
@verőce21: HÜLYE !@verőce21: MÉG MINDIG HÜLYE !
T-Boly
Ha fájna a gyávaság Grazig hallatszana az üvöltés !
Istenem mennyire utálom a gyáva nyulakat !

Meg a törpéket !
Aki Én
@verőce21: teged bátorít, esetleg fizet valaki, vagy magadtól és magadnak vagy ennyire unalmas agyhalott?
Megdöbbentő, hogy mennyire nem érted a fideszt.
T-Boly
@Aki Én: Már ,hogy értené! Hiszen hülye !
T-Boly
@verőce21: Most akkor mondd : Jó hülyének lenni ? Nem sajog,nem fáj semmi?
Csak a nagy üresség fejben?
verőce21
@T-Boly: 19:41) Mondd, jó tébolyodottnak lenni?
verőce21
@Aki Én: Feri, te egy Dickens-i figura...! :)
verőce21
Ha nagygyűlést tart, az a baj. Ha nem tart, az a baj. Ha Budapesten tartja, az a baj. Ha nem Budapesten tartja, az a baj.
Mindegyik megbolondult azon a térfélen...?
Aki Én
@verőce21: Kitalálhatnál valami újat, te agyhalott.
Egyébként nem arról szól a történet, hogy baj ha nem tart gyűlést, mert az csak jó, ha nem hülyít titeket. Hanem arról, hogy beszart, mert látja a tömeges felháborodást. Veled ellentétben ő tudja mitől kell félnie. Ezt bízd rá.
Yoda69
Az 56-os forradalom unnepe nem a bolsevik komcsike. Jol tudja ezt orban, ezert is nem unnepli meg.
ómió
@rebel: Napibutának tartod magad? Fel a fejjel! Van itt efftársad bőven, aki még téged is leköröz ebben!
T-Boly
@verőce21: Ne vergődj !
Ami te vagy az nem más mint rakás szar !
Rakás,a faxom !
Csak csimbók , vagy farkastolvajgeciflórián segge patrján !
Vigyázz ,néha megfürdik a tolvaj cigány és te lefolysz a megfelelő helyre !
Hogy te milyen hülye vagy ...! Anyám ...
T-Boly
@verőce21: @verőce21: Ne tökölj !
Szopsz,vagy nyalsz?
Kuss ! Egyenes választ !
Ja ! nem tudsz válaszolni te buzi,mert tele van a szád ?
verőce21
@T-Boly:  csak banánhéjra ne lépj...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.