Már jóval a december közepéig meghosszabbított határidő lejárta előtt teljesítheti Magyarország az uniós források kifizetéséhez szabott feltételeket mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Navracsics bevallotta: A kormány lépései nem tudják visszaszorítani a korrupciót

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Bizottság utána is ellenőrizni fogja a vállalások teljesítését.

Három csomagról tárgyal Magyarország az Európai Unióval, ebből kettő pénzügyi, egy pedig jogi természetű

– magyarázta Navracsics Tibor.

Az egyik pénzügyi csomag a hétéves uniós költségvetésből járó támogatás, amely 2020 és 2027 között összesen 14 ezer milliárd forint, amiből 4000 milliárd a vidékfejlesztésre fordítható. A másik csomag a helyreállítási és ellenállóképességi alap, ebből Magyarországnak 2300 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás járna, és emellett van egy kedvezményes konstrukciójú hitel is, amelynek felvételéről a kormány még nem döntött.

A bizottság a 17 vállalás teljesítésére szabott határidőt két hónappal meghosszabbította, Navracsics Tibor szerint ez a bizalom jele, és úgy véli, nem is kell kimeríteni a hosszabbítás határidejét, mert a szükséges változtatásokat már meglépték, és a következő jelentős állomás november 19-én lesz, amikor az Integritási Hatóság megkezdi a működését.

Nekünk is fel kell készülni arra, ha sikerül aláírni a szerződéseket, hogy ténylegesen is meg kell kapnunk ezeket a pénzeket. A vállalásaink teljesítése kedvezőbb helyzetbe hozhat, mint amilyenben Lengyelországban van. Meg kell őriznünk a hidegvérünket, az EP bármilyen állásfoglalást tesz

– mondta.

A 17 vállalás teljesítése után sem zárul majd le a folyamat, különösen az Integritási Hatóság és az antikorrupciós munkacsoport lesz folyamatos ellenőrzés alatt, ugyanakkor a miniszter jelezte:

a kormány lépései önmagukban nem tudják visszaszorítani a korrupciót, ehhez a gazdasági és politikai élet szereplőinek együttműködése is kell.

Navracsics Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy nemcsak utánkövetésre lehet számítani, hanem jöhetnek újabb uniós követelések is, ahogy a helyreállítási alap esetében már fel is bukkant, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége területén várnak újabb lépéseket, igaz, ez a miniszter szerint jogalkotással könnyen orvosolható.

A cikk teljes terjedelmében IDE kattintva olvasható.

Forrás: infostart.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Tehát Navracsics nyíltan beismeri a korrupciót.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@telegdilaci: Egyszerű a képlet a pénz egyrésze vissza vándorolt a főnök zsebébe.
Edebácsi
Nem hogy visszaszorítani nem tudják, de katalizálják. Pártunk és Kormányunk múködésének alapja a korrupció, a klienstartás
balos
Ilyen egy segghülye,mindenre képes nemzethy fideSSes ganajtúró!Ebből a tipusból legalább 10ezret tartanak még "raktáron"!Becsült szám!
ómió
Bizony! A kizárólag sms-ben kötendő szerződések jogi kötelezővé tételét még nem kodifikálták!
csak úgy....
ez már abból is kitünik,hogy nem a kisvaszari korrupt fideszes pógármestert hurcolják meg, hanem azt aki lebuktatta a hadházyt!
Alfa
tibor...tibor nagy hülye vagy...
Mi ezt már régen tudjuk rólad is...meg az egész fidesz-ner szektárol

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.