Már jóval a december közepéig meghosszabbított határidő lejárta előtt teljesítheti Magyarország az uniós források kifizetéséhez szabott feltételeket mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Navracsics bevallotta: A kormány lépései nem tudják visszaszorítani a korrupciót

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Bizottság utána is ellenőrizni fogja a vállalások teljesítését.

Három csomagról tárgyal Magyarország az Európai Unióval, ebből kettő pénzügyi, egy pedig jogi természetű

– magyarázta Navracsics Tibor.

Az egyik pénzügyi csomag a hétéves uniós költségvetésből járó támogatás, amely 2020 és 2027 között összesen 14 ezer milliárd forint, amiből 4000 milliárd a vidékfejlesztésre fordítható. A másik csomag a helyreállítási és ellenállóképességi alap, ebből Magyarországnak 2300 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás járna, és emellett van egy kedvezményes konstrukciójú hitel is, amelynek felvételéről a kormány még nem döntött.

A bizottság a 17 vállalás teljesítésére szabott határidőt két hónappal meghosszabbította, Navracsics Tibor szerint ez a bizalom jele, és úgy véli, nem is kell kimeríteni a hosszabbítás határidejét, mert a szükséges változtatásokat már meglépték, és a következő jelentős állomás november 19-én lesz, amikor az Integritási Hatóság megkezdi a működését.

Nekünk is fel kell készülni arra, ha sikerül aláírni a szerződéseket, hogy ténylegesen is meg kell kapnunk ezeket a pénzeket. A vállalásaink teljesítése kedvezőbb helyzetbe hozhat, mint amilyenben Lengyelországban van. Meg kell őriznünk a hidegvérünket, az EP bármilyen állásfoglalást tesz

– mondta.

A 17 vállalás teljesítése után sem zárul majd le a folyamat, különösen az Integritási Hatóság és az antikorrupciós munkacsoport lesz folyamatos ellenőrzés alatt, ugyanakkor a miniszter jelezte:

a kormány lépései önmagukban nem tudják visszaszorítani a korrupciót, ehhez a gazdasági és politikai élet szereplőinek együttműködése is kell.

Navracsics Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy nemcsak utánkövetésre lehet számítani, hanem jöhetnek újabb uniós követelések is, ahogy a helyreállítási alap esetében már fel is bukkant, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége területén várnak újabb lépéseket, igaz, ez a miniszter szerint jogalkotással könnyen orvosolható.

A cikk teljes terjedelmében IDE kattintva olvasható.

Forrás: infostart.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Tehát Navracsics nyíltan beismeri a korrupciót.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Tehát Navracsics nyíltan beismeri a korrupciót.
Eladott Ország
Első pillanatban tisztában volt vele a gerinctelen szarházi, de a nagy lóvét fel tudja felveni a semmiért, ahhoz van bőr a pofáján, te gané'! Húzzál el a redvás p *icsába a haverjaiddal együtt! Egyébként a cigány gecinek nem is volt szándékában visszaszorítani a korrupciót, mert enélkül nem is tud létezni a fidesz nevű maffiarendszerű bűnbandája!
lampa laz
Hogyan tudná vissza szorítani amikor az ország miniszterelnöke a tolvajok fejedelme.
Aki Én
Nekem ehhez nem kellett a Navracsicska.
jesz
Navracsics csak löki a süket sumát...bele fog gabalyodni az egyre több elbukott igérgetésbe, az ebből eredő görcsös hazudozásba..nagy rá ez a kabát. ...vékony jégen jár az egész bagázs, és egyre vékonyodik...ki lesz az első, aki alatt beszakad? Navracsics?
namihami
Nincs is szándékában, mert a naponta emelkedő ár folyamatosan nagyobb ÁFA (vagyis állami) bevételt eredményez.
Ami egy ennyire túlzott mértékben kiköltekezett, eladósodott és (ezokból) már csak az orosz vagy kínai, tehát sokszoros nagyságú kamattal pénzt adó bankok hiteleiből tud a felszinen evickélni. Az újraválasztási célra felvett és elszórt pénzt, mivel a hazalopottól megválni nem szeretnének, csak tőlünk lehet és tudja visszavenni. Aminek a folyamatos áremelések (infláció) a legjobb és legtisztább, valamint leggyorsabb útja.
justhpeter
A kormány összesen három dologgal foglalkozik:
1) Igérget a jövőre vonatkozóan - az igéretek betartásának szándéka nélkül.
2) Két kézzel koldul az Unió központjában - miközben itthon gerjeszti a korrupciót.
3) Ahol csak megfordul hazudozik.
kakukkmadár
Megértem, hogy elég nehéz pénz koldulni attól, akit előtte, és jelenleg is óriásplakátokon a elgnagyobb ellenségnek mutatsz be, Tibi bácsinak is mélyen le kell hajolnia, hogy ezt megpróbálja elfeledtetni.
Gazella
Tr lókötő! Múltkor még Decembert mondtál, hogy jön az EU pénz!
Most meg már tolod a dátumot!
Figy másképp nem fog jönni addig amig be nem lép a magyar az EU ÜGYÉSZSÉGBE!!
Dr. Proktor
Persze hogy nem!
A korrupció visszaszorításáér
telegdilaci
@szaboria1:Talán keményebben kellene fellépni a korrupció ellen,nem elég egy ejnye,bejnye! Farkas Flórinak is régen börtönben lenne a helye de valamiért évekig NEM-engedték el a mocskos kezét, vajon Miért?
telegdilaci
@kakukkmadár:A Miniszterelnökünk is el gondolkodhatna mielőtt gyalázni kezdi Brüsszelt de közben alig várja a pénzüket,most is képes volt olyat mondani hogy Ukrajnának adják a Magyarok támogatásának szánt pénzt,és hogy a Baloldal Brüsszeli magas Lesről támadja Magyarországot ilyen meggondolatlan beszólások miatt nem kell csodálkozni hogy nem akarnak pénzt adni Navracsics Úr térdig lejárhatja a lábát, könyöröghet,ígérhet bármit senki nem hisz már a Magyar kormánynak annyira lejáratták az Országot,csak végre be kellene Ismerni és nem vagdalkozni másokat hibáztatni,minden bajért!
Dr. Proktor
@sgl: Persze, mert ha a szart át is festik csak a színe változik, de attól szar marad...
szaboria1
@telegdilaci: Egyszerű a képlet a pénz egyrésze vissza vándorolt a főnök zsebébe.
Edebácsi
Nem hogy visszaszorítani nem tudják, de katalizálják. Pártunk és Kormányunk múködésének alapja a korrupció, a klienstartás
balos
Ilyen egy segghülye,mindenre képes nemzethy fideSSes ganajtúró!Ebből a tipusból legalább 10ezret tartanak még "raktáron"!Becsült szám!
ómió
Bizony! A kizárólag sms-ben kötendő szerződések jogi kötelezővé tételét még nem kodifikálták!
csak úgy....
ez már abból is kitünik,hogy nem a kisvaszari korrupt fideszes pógármestert hurcolják meg, hanem azt aki lebuktatta a hadházyt!
Alfa
tibor...tibor nagy hülye vagy...
Mi ezt már régen tudjuk rólad is...meg az egész fidesz-ner szektárol

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.