Az utolsó pillanatban értesült A Város Mindenkié csoport, hogy Budapest X. kerületében, Kőbányán egy önkormányzati bérlakásból csütörtökön délelőtt egy 55 éves szívbeteg férfit és a 84 éves édesanyját tervezik kilakoltatni.

Egy 55 éves szívbeteg férfit és 84 éves édesanyját is kilakoltattak Kőbányán csütörtökön

Fotó: Mérce/Facebook

A család 1977 óta élt ebben a lakásban, a lakbért és egyéb költségeket pedig évtizedeken keresztül rendszeresen fizették – derült ki a Mérce cikkéből.

Ez azután szakadt meg, hogy a család egyik tagja súlyosan megbetegedett, s elvesztette a munkahelyét. A megbetegedés következtében több tízezer forintosra nőtt gyógyszerkiadások mellett a család már nem tudta rendszeresen fizetni a lakbért.

Az AVM az esetről hírt szerezve a Menhely Alapítvánnyal és a Hálózat Alapítvánnyal felvette a kapcsolatot, amelyek az adósság egyharmad részét, 850 ezer forintot készek lettek volna támogatás formájában rendezni, ha az önkormányzat leállítja a kilakoltatást, és hajlandó rendezni a család bérleti jogviszonyát.

Miután a X. kerületi önkormányzat nem hagyott fel a szándékával, a rendőrség 10 óra után megkezdte a kilakoltatást. 

A rendőrség – a helyszíni tudósításunk alapján – feleslegesen erősködött az aktivistákkal, az egyik rendőr a Mérce munkatársát is akadályozta a munkavégzésben. 

A végrehajtó röviddel 11 óra után tudta megközelíteni a bérlakást.

Forrás: merce.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Az efftársi önkormányzat "szociális vénája" meg, ugye, totál lebénult?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alfa
a keresztény kurmány keresztény ország
Alfa
szégyen a keresztény orbán fidesz-ner szekta törvénye „lex megdöglesz”
DR PRÉDlKÁTOR
gratulálok a rendőröknek! nagyon ügyesen erősködtek. néhányan azért választják ezt a "szakmát". hogy kiélhessék rejtett tartalékaikat...
Csizmás Kond
...ilyenkor nem csörgedezik Gyuribácsi zsebében némi apró ?...vagy ez ben a reszortja csak a bomlasztás ?
Nessy
Nyugalom! A fenemód "keresztény" Semjén már megírta a törvényjavaslatát, az ezeréves kereszténységét hirdető kormány meg törvénybe is iktatja, hogy állampolgári jog , ha szegény vagy old meg, vagy dobd fel a talpadat! Tessen mondani, ha már törvényre hivatkoznak, az államra nem vonatkozik a törvény, hogy a számlákat ki kell fizetni??? Hány hónapja nem fizet az állam a kórházi beszállítóknak? Tudom, hogy alma - körte, de az alapelv, a kötelező fizetés, valahol azonos.
ómió
Az efftársi önkormányzat "szociális vénája" meg, ugye, totál lebénult?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.