A parlamenti szakbizottság javaslata alapján erre számíthatnak a médiahatóságnál jól dolgozók – írja a 24.hu.

Jó hír a médiahatóság munkatársainak, náluk nincs válság: Átlag 3 millió körüli jutalomra számíthatnak
Fotó: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) cégtáblája a főváros I. kerületében, az Ostrom utca 23-25. szám alatt. Az NMHH-t 2010. augusztus 11-én hozta létre az Országgyűlés, az elektronikus hírközlés, a médiaszolgáltatások és a mozgóképszakma felügyeletét ellátó önálló szabályozó szerv. MTVA/Bizományosi: Róka László

A médiahatóság szerint

a versenyképes jutalmazás nélkülözhetetlen a speciális szakértelemmel rendelkező szakembergárda motiválásához, megtartásához, és így a közfeladatok magas szakmai színvonalú ellátásához.

Úgy tűnik, a gazdasági válság dacára elkerülik a megszorítások a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot. Az NMHH jövő évi költségvetési javaslata ugyanis, amelyet az Országgyűlés szakbizottsága nyújtott be a parlamentnek, három havi jutalmat irányoz elő a munkatársaknak, közel 2 milliárd forintot elkülönítve erre.

A hivatalos indoklás szerint a jutalom teljesítményértékeléshez van kötve. Azonban a korábbi évek gyakorlata alapján úgy tűnik, a túlnyomó többség jól teljesíthet a médiahatóságnál.

A 24.hu azzal a kérdéssel fordult a médiahatósághoz, nem érzik-e túlzásnak a jelenlegi, válságos gazdasági helyzetben ekkora jutalmak osztogatását. A következőt válaszolták:

A kérdésben jelzett előirányzott jutalom egy keret, amely nem automatikusan jár a munkatársak részére, hanem a munkakör ellátása minőségi paramétereinek, továbbá a munkateljesítmény mellett a munkavégzés jutalmazás szempontjából releváns körülményeinek értékelésén – teljesítményértékelésen – alapuló elismerési lehetőség. A jutalmazás célja a hatóság működése szempontjából az, hogy az általa felügyelt, mintegy 5 ezer milliárdos versenypiacon szokásos és a hatóságnál rendelkezésre álló bérezési lehetőségek közötti jelentős különbséget csökkentse. A versenyképes jutalmazás nélkülözhetetlen a speciális szakértelemmel rendelkező szakembergárdánk motiválásához, megtartásához, és így a közfeladatok magas szakmai színvonalú ellátásához. Fontos kiemelni, hogy az NMHH működésének (köztük a jutalmaknak is) a költségeit nem a központi költségvetésből, hanem a felügyelt piacokról származó bevételekből fedezi.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A propagandistákon áll vagy bukik orbán léte.
Mit nem ér ez meg???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
Van itt pénz mindenre amire csak akarják amire nem akarják arra nincs,annak ellenére hogy a Pedagógusok fizetésemelésére várjuk az EU-tól! már a válság ellenére azon mesterkednek hogyan vonhatják ki a Stadionokat,hogy azokat ne kelljen bezárni kár hogy nem az egészségügy és az Oktatás az Orbán hobbija akkor nem lenne semmi baj azonnal kapnának pénzt!
telegdilaci
@Aki Én:Milyen szakemberek dolgoznak a Média Hatóságnál mindegyik hűséges Pártkatona akik teljesítik a parancsot viszont senki nem szakértő!
Dr. Proktor
Milliók oda, fillérek ide az ómió féléknek...
Sztrájkolhatnátok már ti is, legalább addig is lenne egy kis nyugalmunk!
Néro2
Annyi szennyért amit ezek szétszórnak sok pénzt kell fizetni.
Trágyadomb ország trágya emberei.
Qqberci
Jár nekik, elvégre ők nem tanítanak, hanem hülyítenek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.