A magyar társadalom teljesen kettészakadt. Az ország fele úgy hiszi, hogy most minden idők egyik legjobbikában élünk Orbán Viktornak köszönhetően. A másik oldal szerint egy végtelenül korrupt posványban cuppogunk. Vona Gábor úgy látja, új, közös eszméket kell létrehozni. "Vajon mi lesz Magyarországgal a NER után? Gondolkodunk egyáltalán ezen? A NER szimpatizánsai nyilván nem, hisz abban bíznak, ezzel a rendszerrel végleg beteljesült a magyar történelem. Ha a magyarok istene létezik, szerintük minimum 1000 évig minden így marad. A NER-en kívüli világ egy jelentős részét meg azért nem foglalkoztatja a fenti kérdés, mert nem is lát el odáig. A lényeg Orbántól megszabadulni, ami már önmagában akkora lelki orgazmus lenne emitt, hogy minden egyéb következmény érdektelen. A leváltás, a legyőzés a legfontosabb, a „mi lesz utána?” kérdést pedig értelmiségi okoskodásnak, a probléma felesleges absztrahálásának tekintik. Ez azonban óriási hiba. Ráadásul nem is újkeletű a magyar ugaron. Én...

Forrás: piacesprofit.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Már a gondolat is egy élmény ha arra gondolok hogy ez a rothadó zsiros szemét kiadja a lelkét, bizom a sorsba
amortizáltok
1000 napot ? 100 at adok neki maximum aztán olyan lesz mint a "ZALÁN FUTÁSA"
Edmond Dantes
Orbántól megszabadulni az azt is jelenti,hogy az ország lefogy vagy száz kilót.Mindjárt rendben lenne az ország vérnyomása,cukra és koleszterinje is.
drrotf
Maga az a felvetés, hogy többen is vannak aki képesek és tudnak az ország érdekeiért tenni, és hogy a hatalom gyakorlás véges és nem végtelen , és ezt hatalom gyakorlói is tudják, ad egy felszabadító érést, mert az ember arra gondol, hogy ez ami most van nem fog a végtelenségig menni, és van lehetőség a változtatásra.Ha a hatalom gyakorlásának semmi nem szab határt, akkor kialakulhat az emberben az az érzés, hogy akár mit is tehet itt semmi nem fog változni.Nem véletlen hogy szerencsésebb államokban, ahol nem a stabilitás, a változatlanság biztosítása volt a cél az emberek olyan alkotmányokat , alaptörvényeket hoztak létre, ahol a hatalmat egy ember csak egy időszakig, két három választási időszakig, gyakorolhatta a hatalmat, és ezzel biztosították magukat ,hogy az államban ne alakulhasson ki az egyszemélyi, autoriter vezetés, vagy a diktatúra!Ezek az országok előre látták ,hogy a folyamatos hatalom gyakorlás eltorzulhat, és még a demokratikus rendszerek is átcsaphatnak diktatúrába.Mi nem tanultunk a történelemből, illetve azt tanultuk, hogy mi akkor vagyunk biztonságban ha van egy olyan vezetőnk aki hosszú távon van a hatalomban, már-már annak ellenére hogy megszűnt a királyság kiskirályként uralkodik az ország népe felett, és minden jóért neki mondunk köszönetet!A hibákért soha nem őt tesszük felelőssé, és nem váltja le az őt támogató pártja 45 nap alatt mint Anglia miniszterelnökét, ha az ország számára kedvezőtlen döntést hoz.Ezért lenne egy felszabaduló érzés Orbán leváltása, menesztése, mert azt érezné az ember, hogy a fizika örök törvénye a társadalomban ius érvényesül, hogy minden mozog, minden változik, még a mi megmerevedett NER rendszerünk is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.