Rónai Sándor EP-képviselő szerint adottak a feltételek, hogy Magyarország nyugatról is vegyen gázt, ami olcsóbb az orosznál.

A Demokratikus Koalíció szerint ha nem csak orosz gázt venne a magyar kormány, már ma vissza lehetne vonni a "kormányzati rezsiemelést" – mondta vasárnapi, online sajtótájékoztatóján a DK EP-képviselője az MTI híre szerint.

DK-s politikus: Orbán Viktor a Kreml parancsát követi, amikor Putyintól vesz gázt

A Kreml által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyalása Moszkvában 2022. február 1-jén.

Fotó: MTI/Kreml

Rónai Sándor úgy fogalmazott, hogy az egy évvel ezelőtt még megawattóránként 310 euróért adott gáz világpiaci ára "mostanra már a 30 euró alá is bement". Bár a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy Magyarország olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz helyett, Orbán Viktor miniszterelnök "kijelentette, hogy az ő kormánya csak orosz gázt fog venni" – állította a politikus.

A kormányfő a magyar érdekkel szembemenve a "Kreml parancsát követi és Putyintól vesz gázt, kerül, amibe kerül" – jelentette ki.

Forrás: mti.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Csizmás Kond: Melyik? Hogy a tőzsdei árnál drágábban vesszük az orosz gázt? Hogy pl. januártól tizenháromszoros árat kér óvodáktól a szolgáltató, de mástól is tíz, tizenötszörös árat kérnek, plusz 27 % ÁFA!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@sgl: Kis hazánkban erős akarat csodákra képes! Jó pár százezer milliárdot hoz a költségvetésnek a magas ár, és a 27 % ÁFA! Míg máshol az ennél alacsonyabb adót is csökkentik, nálunk az tabu! Kell az a pénz másra, másoknak!
Csizmás Kond
@Nessy: ...királyi média...
" 2022. október 21. 12:07
Bár Charles Michel bejelentette, hogy az EU-csúcson a vezetők megállapodtak az energiaárak leszorításáról uniós szinten, valójában csak arról született döntés, hogy most már megszülethet a döntés. Ársapka és közös gázvásárlás magyarok nélkül, ingerültség Brüsszelben. Bónusz: Németországra most jobban haragszanak, mint ránk."
Nessy
@sgl: Az vagy 2000-s rendelet, amihez semmi közünk, csak a fizetés, vagy valamelyik éjszakai Magyar közlönyben, szerényen meghúzódva, kik kaptak megint milliárdokat, milyen célokra! Miből lettek páran hirtelen milliárdosok?
Lepényleső
Egykor a kommunistának mondott szovjet hatalom ellen uszított,
most az orosz Vlagyimir mellett sunyin,áruló mintájára masíroz,
miközben egy országot teljesen megoszt,kifoszt,egrecéroz?
ómió
Ez a "DK-s politikus" is szívesebben fagyna meg, vagy "csak a népét jegelné"?!
Nessy
@Lepényleső: Ez Orbán "elvhűsége"! Lényeg, hogy hívek ezt imádják benne, és a társaiban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.