Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ATV műsorának vendége Baranyi Krisztina volt, aki nem nézte jó szemmel, hogy a szerinte "propagandamédiához" tartozó Szalai Szilárd is kérdezni fog tőle, ezért látványosan nem állt vele szóba. Most a Fidesz politikusa, Fürjes Balázs nyílt levélben üzent Ferencváros polgármesterének.

Fürjes Balázs nyílt levélben üzent Baranyi KrisztinánakFotó: Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester beszél a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Mint írja, az elmúlt években Ferencváros és Budapest érdekében többször is értelmes, megoldáskereső párbeszédet tudtak folytatni egymással.

Ez normális: a budapestiek érdeke az, hogy a város fejlesztéséért felelős szereplők konkrét kihívások kapcsán akkor is megtalálják az együttműködés útját, ha egyébként éles politikai vitáik vannak.

- tette hozzá Fürjes Balázs. Úgy véli, személyes együttműködésük eredménye, hogy a Baranyi Krisztina javaslatait is megvalósító, színvonalas kortárs szabadidős és zöld park épülhet a Ferencvárosban a Nemzeti Atlétikai Központ mellett,

valamint az is, hogy a kormány több mint 5 és fél milliárd forinttal támogatja a Mester utcai szakrendelő bővítését és felújítását.

Hozzátette:

Összefogásunknak köszönhetően 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással elindulhat a Soroksári út-Koppány-Földváry utcák által határolt – borzasztóan leromlott állapotú – terület rehabilitációja, és ezzel több mint 50 ferencvárosi család kaphat esélyt egy jobb életre. Ön a napokban is korrektül elismerte, hogy a kormány állja a szavát, betartjuk, amiben megállapodtunk, haladnak közös dolgaink.

Úgy fogalmazott, "tettekkel tudtuk bizonyítani tehát, hogy Budapest nem csatatér, és hogy a fővárosi önkormányzatok és a kormány konstruktív együttműködése sokkal hasznosabb a budapestiek számára, mintha csak azt keresnénk, miben nem értünk egyet". 

Pedig vitánk akad bőven! Ön progresszív baloldali politikus, én nemzeti szabadelvű meggyőződést vallok. A világ számos dolgáról teljesen mást gondolunk. De mindig volt bennünk kölcsönös nyitottság és előítélet-mentesség ahhoz, hogy a budapestiek érdekében a konkrét ügyekben együtt keressünk megoldásokat. Nagyra becsülöm azt is, hogy Ön, a budapestiek és egy nemzeti ügy, a 2023-as atlétikai világbajnokság sikere érdekében a kormánnyal való együttműködést választotta akkor is, amikor ezért Önt a baloldalon sokan kollaboránsnak bélyegezték

- írta bejegyzésében. Értetlenül áll azelőtt, hogy Baranyi Krisztina egy "kormánykritikus televízió, az ATV stúdiójában, ahol egyébként gyakori vendég, nem volt hajlandó válaszolni a három Önt kérdező riporter közül a Pesti Srácok újságírójának kérdésére".

Sőt, a kérdező lapját hazugnak minősítette, megkérdőjelezte a riporter újságíró voltát és kérdőre vonta a televíziót, hogy az hogy engedhet be „olyan embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van”

- tette hozzá.

Vagyis Ön választott politikusként erőteljes jelzőkkel minősített több szerkesztőséget is, korlátozta egy újságíró szólásszabadságát és megkérdőjelezte az adott televízió szerkesztői szabadságát. Megsértve ezzel a tv és online lap nézőit és olvasóit is.

- fogalmazott. Fürjes Balázs arra kérte, hogy "fontolja meg a vélemény- és szólásszabadságot, a sajtó szabadságát korlátozó álláspontjának felülvizsgálatát, a sérelmet szenvedett nézők, olvasók, szerkesztőségek, újságírók megkövetését".

Hozzátette:

Egészen biztos, hogy az ATV és a Pesti Srácok közönsége soraiban mindenféle embert találunk. Idősebbet, fiatalt, jobb- és baloldalit, budapestit és vidékit, családosat és egyedül élőt, nőt, férfit, hívőt és ateistát egyaránt. Olyan ferencvárosit, aki Önre szavazna, és olyat is, aki nem. Mert mi, magyarok sokfélék vagyunk.

Mint írja, szabadságunk lényegéhez tartozik, hogy e különbségeknek szabad lenniük.

Kérem ne segédkezzen annak a rossz hagyománynak a feltámasztásában, miszerint csak a baloldalt illeti a szólás szabadsága és csak a baloldalnak lehet igaza közéleti kérdésekben! Ez kirekesztő, antidemokratikus és megalapozatlan álláspont lenne.

Kiemelte, szabadságjogaink, a szólás- és véleményszabadság, a sajtó szabadságának tisztelete miatt fontos, hogy ne utasítsuk vissza, ha kritikusan kérdeznek minket, még ha esetleg ellenszenvvel is viseltetünk a kérdezővel szemben.

Mert nem a kérdező személye, pártszimpátiája, hanem a hallgatóság, Magyarország polgárai számítanak. Ebben a konkrét esetben a Pesti Srácok olvasói és az ATV nézői. Minden politikai és véleménykülönbségükkel együtt.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Facebook

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Akit érdekel Baranyi karakán viselkedése, az nézze meg:
media1.hu/2022/11/04/szurrealis-dolog-zajlott-ma-reggel-az-atv-elo-reggeli-adasaban/

A többi, szarsimogató, magát ellenzékinek gondoló megélhetési senki példát vehetne róla, így kell a hazaáruló mocskokkal viselkedni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@nemkati: És én még valaha úgy gondoltam, hogy tehetséges, értelmes nép vagyunk. Az igazság viszont az, hogy ezt az országot mindig is a nemzetiségek vitték a hátukon.
A pamutgubanc remek ötlet, előszeretettel ajánlom minden nyughatatlan, szorongó embernek! :)
Aki Én
@Maccska: @ómió: ,,Orbán Viktor 2009 óta nem nyilatkozik olyan újságíróknak, akik nem tartoznak a pártmédiához, de ma már a Fidesz más vezető politikusai is csak különleges esetekben válaszolnak a kritikus orgánumok kérdéseire."

Számtalan olyan esetet láthattunk már, ahol közli a fideszes, hogy bizonyos médiáknak nem nyilatkozik.
,,Bolgog karácsont"
,,Boldog adventet"
...
Pedig azok nem is buknak százával sajtópereket a hazudozás miatt.

,,Közel 400 pert vesztett 5 év alatt a Fidesz-barát média", a független 20-at!!!
Aki Én
@Málna: ,,Imádom, amikor az ellenzéki politikusok pontosan azt csinálják, amiért egyébként a kormányt kritizálják"
Ő nem kormányfő.
,,Orbán Viktor 2009 óta nem nyilatkozik olyan újságíróknak, akik nem tartoznak a pártmédiához, de ma már a Fidesz más vezető politikusai is csak különleges esetekben válaszolnak a kritikus orgánumok kérdéseire."

Én is imádom, hogy néha visszaadnak abból, amit kapnak. Pláne olyannak, akiről a bíróság számtalan esetben kimondta, hogy hazudik.

De kár, hogy ezt sem értetted meg :(
Málna
@Aki Én: Nem mondtam, hogy kormányfő. És pont az derül ki a mondatomból, hogy értettem, miről beszél. Neked viszont nagyon durván romlik az állapotod. Borul el az elméd rendesen, hallod...Esküszöm, komolyan mondom.
Aki Én
@Málna: Jesszusom, ezt az egyszerű összefüggést nem értetted meg és nekem romlik az állapotom?
De miután semmit nem látsz reálisan, tőled ez dícséret :)
Málna
@Aki Én: Pedig tényleg megdöbbentő, mennyire nem értesz meg semmit. Régebben nem volt ennyire rossz a helyzet. Na mindegy, én szóltam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.