A volt államtitkár és miniszterhelyettes a korrupciós ügyben való érintettsége után kikerült a politikai pályáról, még ügyvédként praktizálhatott Nyergesújfalun. A vádemeléssel viszont ez a lehetősége is megszűnt.

A hvg.hu cikke szerint már nem dolgozhat ügyvédként Völner Pál korábbi fideszes államtitkár, aki a bírósági végrehajtói kar elnökével, Schadl Györggyel együtt vádlott a kart érintő korrupciós ügyekben.

Érvénytelenítették a korrupcióval vádolt Völner Pál ügyvédi igazolványát, nem praktizálhat

Fotó: Facebook/Völner Pál

A lap szerint Völner pár hete még Nyergesújfalun praktizált céges és munkajogi kérdésekben eljáró ügyvédként, ám október vége, a vádemelés óta már nem dolgozhat ügyvédként, le kellett adnia bélyegzőjét, ügyvédi igazolványát érvénytelenítették, az ügyvédek névjegyzékében pedig inaktívra változott a státusza.

Völner és a korrupciós ügyben érintett további 21 gyanúsított ellen október 24-én nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség, és a vádirat lényege szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György még 2018 májusa előtt "korrupciós kapcsolatot" alakított ki Völner Pál akkori államtitkárral, akinek Schadl rendszeresen készpénzt adott, 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot. Völner a vádirat szerint ezért cserébe befolyását fehasználva többször is segítette Schadlt.

Schadl György továbbra is letartóztatásban van, Völner viszont szabadlábon maradt, és egyelőre még a büntetőpere sem kezdődött el (vagyis ítélet sincs még az ügyben), viszont azzal ,hogy hivatalosan is vádlott lett, azzal már nem dolgozhat tovább ügyvédként. Völnerre az ügyészség 8 év letöltendő börtönt kért.

Völner ügyvédi praxisának felfüggesztését megerősítette a hvg.hu-nak az erről szóló határozatot aláíró Becker Tobor ügyvéd is, aki a Komárom-Esztergom megyei ügyvédi kamara elnöke.

"Az ügyvédekre vonatkozó törvény szerint ugyanis a kamarai elnök köteles a felfüggesztésről dönteni, ha az ügyvéddel szemben olyan szándékos bűncselekmény miatt emelnek vádat, amelynek büntetési tétele ötévi szabadságvesztésnél súlyosabb. Márpedig ez ilyen:

Völnerre 8 év börtönbüntetést kér az ügyészség, emellett 25 milliós pénzbüntetést, a közügyektől 10 évre szóló, az ügyvédi tevékenységtől pedig végleges eltiltást, valamint vagyonelkobzást javasol"

- olvasható a cikkben.

A hvg.hu-nak Becker Tibor elmondta, a vádemelés bejelentése után két nappal kapott értesítést a vádhatóságtól, ami alapján a tövényi előírás szerint október 28-án elnöki határozatban döntött Völner ügyvédi tevékenysége gyakorlásának felfüggesztéséről. 

Emellett viszont egy fegyelmi eljárás már régebb óta folyik a volt államtitkárral szemben, ám ezt egy másik megye kamarája folytatja le a területileg illetékes kamara helyett, ott ugyanis a vezető fegyelmi biztos a korábbi munkakapcsolatuk miatt elfogultságot jelentett be. Ezt az eljárást a jogerős bírósági ítélet megszületéséig felfüggesztették – derül ki a cikkből.

Forrás: hvg.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Gondolom a fent említett turul baszó az eltelt idő alatt sikeresen amortizálta a róla fellelhető bizonyítékokat némi polt-nav és pinter segítséggel!A zsarolt pénz meg tisztára mosva a családi büdzsét gazdagítja!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Nincs hir a rogán minisztériumi érintettségról- pedig ott is van lebukott. És ki hiszi azt el, hogy a magyar kormány (i)gazságügyminisztere nem tudott államtitkára- helyettese!!! ügyleteiről. Jó, hogy nem a portást vádolták meg, vagy a takaritót.
Mai hir, hogy az ügyészség szabad lábra helyezte volna schadl-t, csak a biróság nemet mondott- még!!
kereső
@drrotf: Olyan ez is , mint " Isten lassú is, késik is, de nem felejt"???
Jozefina
Régen rács mögött lenne a helye!!! Volt munkaadójával együtt!!!?
namihami
Akkor mostantól csak a saját ügyeinek tisztára mosása lesz a kizárólagos dolga. Nem kell az idejét a mások szennyesével megosztani.
jesz
Nem praktizálhat? Sebaj...ilyenekből lesz az igazi zugügyvéd...
VASTAGBŐR
Beáldozott pali madár ül a blankolt cerkán, még nem tudni hogy arccal üli vagy úgy, mint az ereszmatyiéknál szokás
Miközben válogatott idegen judaimport van tusványoson is, de hazai magyar fehér, fekete, juda, nem juda kilakoltatásokkal nem fűszerezik a közmédiát, pedig bőven Csak valódi hazáukért dolgozó poltikusok tesznek valamit. Sajnos kevés embernek lehet bizalmat szavazni választói oldal felől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.