Nagyon nehéz időszak jön.

Itt tartunk! Elfogyhat a krumpli Magyarországon

MTI Fotó: Mészáros János

November 9-én jelentette be a kormány, hogy az eddigiek mellett hatósági áras lesz az étkezési burgonya és a tojás is. A bejelentés alapján ez az étkezési burgonya minden fajtájára és típusára, a brandingelt és nem brandingelt termékekre, illetve a különböző kiszerelésekre egyaránt kiterjed.

Az Országos Burgonya Szövetség és Termék Tanács (OBTT) szerint – bár még nem lehet biztosat mondani – de a jelenlegi megfogalmazás a létező legrosszabb forgatókönyvvel járna: mivel a termelőknek át kell vizsgálni az árakat, és ha az árstop tényleg valamennyi étkezési burgonyát érinti, akkor az egyedi árakat eredményezhet az egyes kiszerelések és típusok tekintetében.

Az is hatalmas probléma, hogy idén a megszokott 40 tonna helyett 22,5 tonna/hektár termésátlag volt jellemző – áll a Pénzcentrum cikkében.

Ez azt jelenti, hogy bár eddigi években a burgonya kitartott júniusig az újkrumpli szezonjáig, de idén akár az év végére is eltűnhetnek a kínálatból a gyökérzöldségek, illetve a hagyma és a burgonya.

Forrás: penzcentrum.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A címlapkép csak illusztráció. Különösen mivel hagymát illusztrál. Talán máris elfogyott a krumpli.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lendkerék
@nemkati: Ez azért nagyon durva. A szerkesztő - aki nyilván a Gozsdu udvar környékén, a bulinegyedben szocializálódott, és vidéki életet akkor látott, amikor az M7-esen húzott le Dubrovnikba nyaralni, esetleg az erkélyen nevelt két szál póréhagymát - nem ismeri fel, hogy mi a különbség a hagyma és a krumpli között.
ómió
Az tuti! Az efftársak még a padlásukat is azzal tömik ki!
Istenakinincsen
@nemkati: A címlapkép egy jóslat/jövőkép, talán a következő cikkhez:)...amikor a hagyma is fogytán lesz!
Lepényleső
...eszünk kínait; kicit,erőszet,jót,- borsot,- törve az orrunk alá,- szemünkbe homokot szórva,- a jó kilátást ezzel biztosítva?
Istenakinincsen
@KisTehen: Nem az a lényeg, hogy mi van a képen. Az ársapka csak arra jó, hogy a kereskedők korlátozzák a megvásárolható mennyiséget (és a minőséget). Minden mást jóval drágábban adnak nem látod? Így tudnak kompenzálni.
A profitról nem fognak lemondani! Ebből vagy jegyrendszer lesz, vagy forradalom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.