Az afrikai kontinensen röpködtek vele – és nem is akárki.

Ezúttal egy 14 milliárdos luxusrepülő tűnt fel a NER háza tájánillusztráció, Pexels

A Mészáros Lőrinccel is jó kapcsolatot ápoló vállalkozó, Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa egy eddig nem ismert Bombardier BD-700-1A10 Global Express 6000-rel járt üzleti úton az afrikai kontinensen – írja a 24.hu, miután az Átlátszó felderítette az ügyet. A lap rámutat: a gép nem azonos a Szíjj által korábban többször is használt luxusrepülőgéppel. Viszont ez is több alkalommal felbukkant már az üzletember jachtjai közelében.

Az oknyomozó portál a magángép útvonaltörténetéből derítette ki, hogy az egyszeri bérlésnél tartósabb kapcsolat lehet a jelenleg 14 milliárd forintot érő jet és a nagyvállalkozó között, 2022. augusztus 3-ától ugyanis

minden alkalommal Budapestről indult útnak, majd külföldi látogatását követően oda is tért vissza.

A repülőgép több, Magyarországról induló útja olyan horvát kikötővárosokhoz vezetett, ahol Szíjj László Artemy vagy Lady MRD nevű luxusjachtja horgonyzott.

A magánrepülőgépet a Duna Aszfalt közösségi oldalán szeptember 29-én és 30-án megjelent bejegyzések alapján azonosították az oknyomozó újságírók. A bejegyzések egy olyan afrikai üzleti körútról számoltak be, melynek küldöttségét Szíjj László vezette. Az afrikai  megbeszélések apropója egy kiterjedt infrastrukturális beruházás részeként megvalósuló 184 kilométeres útszakasz és egy, a két országot összekötő határhíd megépítésének előkészülete volt. 

A lap kiderítette azt is, hogy a most előkerült OE-IMB lajstromjelű sugárhajtású gép üzemeltetését az osztrák AVCON JET GmbH látja el. Az oknyomozók szerint nagy valószínűséggel megállapítható, hogy a gépet üzemeltető AVCON JET egy szolgáltatáskonstrukcióját igénybe véve, valójában Szíjj áll a privát jet mögött, amellyel a kapcsolata szorosabb, mint a többszöri bérlés.

Forrás: 24.hu, átlátszó.hu
Fotó: Pexels

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A luxuslakásból luxusautóval kimegy a luxusrepülőhöz, luxus repülővel elutazik a luxusjachthoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@telegdilaci: Ugyanugy mint meszaroslorincrol sem, aki tobb millios veszteseget tudott termelni 2010 elott. Mara meg az orszag leggazdagabb embere. Igy nem csoda, hogy az allamadosagunk mara eleri a 45 ezer milliard forintot, pedig 2010-ben amikor atvettek a kormanyt meg csak 18 e MRD volt. Kozel meg 3x-oztak. Viszont lett rengeteg NER milliardosunk kitomve luxus repulokkel es yachtokkal.
evacica
Hogy verné meg az isten ezeket a NER lovagokat a főnökükkel,együtt! Urizálnak lopják a nép vagyonát és a nép nagy része nyomorog!
Dr. Proktor
@evacica: Vigyázz a fejedre nehogy betörjék!
evacica
@Dr. Proktor: Miért kéne vigyáznom?! M.O. tudtommal még szabad vélemény nyilvánítás van, legalább is idáig!
Dr. Proktor
@evacica: ... csak mert igazat mondtál! Tudod: "Mondj igazat, betörik a fejed!"
amortizáltok
@ Prottor: vigyázzon az aki esküt téve igy végzi a munkáját , ekkora pénzért 2-3-5 millió HAVONTA? ezért inkább az utcát sepernék, parlamentet is ki lehetne adni bérbe turista étkezdének akár.Nem kitennyészteni a magyar havi milliomosait évekre kiterjesztetten. Ezt se a nép se a nyugdijkassza nem fogja birni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.