Holnapig van ideje a kormánynak eloszlatni a jogállamisági aggályokat.

Ennek kapcsán az Európai Unió miniszterei ma találkoznak Brüsszelben az Általános Ügyek Tanácsán. A Politico hírlevelében Orbán Viktor magyar miniszterelnök Brüsszellel való véget nem érő összecsapása-ként hivatkozik a történtekre. 

Mint írják, Magyarországnak november 19-ig, szombatig kell hatályba léptetnie az Európai Bizottsággal korábban közölt 17 pontos intézkedését a demokráciával és a jogállamisággal kapcsolatos aggályok eloszlatására, különben a 7,5 milliárd euró egy részének vagy egészének elvesztését kockáztatja.

Sok múlik a hétvégén, lassan eldől, jöhetnek-e az EU-s pénzek, vagy teljesen elzárják a pénzcsapot

Fotó: 123RF.com

Ezt követően a Bizottság értékelni fogja a intézkedéseket, ennek várható időpontja november 30. December 6-án aztán az EU pénzügyminiszterei hivatalosan is elmondják véleményüket a pénz felszabadításáról. Brüsszelben azonban az a hír járja, hogy már megvan a döntés – teszik hozzá.

Korábban Ujhelyi István EP-képviselő az ATV-ben arról beszélt: a Bizottság elégedetlen a kormány 17 pontjával, mert úgy látják, a dolog "fel van vizezve". A politikus akkor azt mondta, Magyarország ellen zajlik a jogállamisági eljárás, ezért kapkod a kormány olyan jogszabályok elfogadásával, amelyekkel megpróbálja megoldani az uniós kritikákat például jogállamisági kérdésekben.

Forrás: atv.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
@Shikari: azt miből fogsz megélni te barom??
Az ósszes német cég és a többi kivonul Magyarországról...
csak úgy....
@Shikari: te egy elmebeteg! orbánék milliárdokat öntöttek a nyugati multikba,akik halálra röhögnék magukat ha államosítanák öket és odébbállnának!
mit gyártanátok a kínaiaknak és a ruszkiknak, luftbalmot? -akik ezért alacsonyabb béreket fizetnek mint a multik! hol adnátok el a cuccot,te elmebeteg?
huxit után a vámmentesség is megszünne,te lepisált zseni!
a külföldi bankok 3 x vernék azt vissza rajtatok, az orbáni (külhoni) vagyon, ;) a külföldi magyar ingatlanok busásan fedeznék az érintett bankok veszteségeit!
tibim,te nem vagy normális!
ómió
Még mindig ebben a "hiú ábránd"-ban reménykedünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.