A DK árnyék-pénzügyminisztere szerint az "orbáni infláció" egyre nagyobb szenvedést okoz a magyar embereknek.

DK: Az Orbán-kormány nyerészkedik a magyar emberek nyomorán
Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. A felső sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselő, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyűlésben dolgozó képviselő, mezőgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselő, az árnyékkormány szóvivője (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelős alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselő, a kormányprogramért felelős árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j). MTI/Kovács Anikó

Bodnár Zoltán szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy kétségbeesett vásárlókkal vannak tele a boltok, és rengetegen várják szorongva a számláikat.

Ha csak az egy év alatt bekövetkezett 40 százalékos élelmiszer-drágulást nézzük, tény, hogy ekkora infláció a Rákosi-korszak óta nem sújtotta Magyarországot

- jelentette ki.

Azt hangoztatta, hogy az Orbán-kormány Európa legmagasabb, 27 százalékos általános forgalmi adójával (áfa) "nyerészkedik a magyar emberek nyomorán".

Az árnyék-pénzügyminiszter kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök

egyszerűen hazudik, amikor azt állítja, hogy nem szavazta meg az Oroszország elleni szankciókat, és hazudik akkor is, amikor azt mondja, hogy az árstopok mérséklik az inflációt.

Úgy vélekedett, hogy az újabb árstopok bevezetése szemfényvesztés, az csak fokozza a pénzromlást, azonnali beavatkozás kell "a katasztrofális hatású orbáni infláció megállítására".

A legalapvetőbb élelmiszerek áfáját most 0 százalékra kell csökkenteni, majd áprilistól 5 százalékban lehetne megállapítani, ez utóbbi szintre kell levinni a gáz és az áram áfáját is

- mondta.

Ki kell terjeszteni az állami rezsitámogatást valamennyi kis- és középvállalkozásra és meg kell adóztatni az olyan extraprofitot termelő cégeket, mint amilyenek "a kormányközeli üzletemberek kezében lévő kaszinók"

- hangsúlyozta.

A forintárfolyam stabilitása érdekében az árnyék-pénzügyminiszter szerint ki kell jelölni az euró magyarországi bevezetésének céldátumát.

Bodnár Zoltán arról is beszélt:

a rendszerszintű korrupció felszámolása szükséges azért is, hogy Magyarország hozzájusson az európai uniós forrásokhoz.

A felsorolt intézkedések nélkül a magyar emberek szenvedése fokozódni fog

- mondta az árnyék-pénzügyminiszter.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Jut eszembe: Majd, ha olyanok lesztek mint Hadházy, mint Baranyi Kriszta, akkor figyelni fogok rátok. De addig, minek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Shikari: Elolvasva néhány legutóbbi kommentedet, nem hagy kétséget, hogy te súlyos elmebeteg vagy.
@ómió: Te meg a másik.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:24
Menjél már ezzel a böszmézéssel te majom.
Te a összes buzi meg transzvesztita kukkoló fideszest szopod egész életed során,meg az fideszben ülő
kommunista pártbizottság megmaradt tagjának nyalod a seggét.Orbán apja függetlenített párttitkár volt,őt is szopod,gyagyás?
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 09:50
Ez orbán gazdádról is elmondható,bár egyet még nem sikrült neki teljesíteni,de ami késik nem múlik.
ómió
@kulabombaafityiszre: Bújj elő a Böszmeánuszból, idiótája! Pucolgasd le magad, hátha visszatér beléd némi normalitás!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 11:07
Örülök az írásodnak,mert ezek szerint az mszmp központi bizottság fideszben űlö megmaradt tagjainak a délelőtt folyamán sikerült kinyalnod a szaros komcsi seggét.Orbán komcsi apját kel még leszopnod.
ómió
@kulabombaafityiszre: Örvendetes, hogy végre előbújtál a Böszmeánuszból! De zuhanyozz is le, hogy agyilag felfrissülj, mert túl azon, hogy bűzlesz, a tartós oxigénhiányos miliőd már látható agykárosodást jelez nálad, amikor már a saját bolsi "tezsvíreidet" is azokban a "Zorbánékban" keresed, akiket egyébként éjjel-nappal köpködsz! A téma sürgős, hacsak nem direkt pályázol egy konstans efftársi elmeosztályi fekhelyre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.