Ha a helyi közösségek megmaradnak, megerősödnek, akkor az ország is erős lesz – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Császártöltésen.

Gulyás Gergely reményei szerint Magyarország szép jövő előtt áll
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. november 9-én. MTI/Soós Lajos

Gulyás Gergely a Magyar falu programban felújított Polgármesteri Hivatal ünnepélyes átadóján úgy fogalmazott,

a magyar kormány továbbra is partner lesz abban, hogy a települések "álmai valósággá váljanak". "Ha nincs infrastrukturális lemaradás, akkor vidékén jobb élni, mint egy nagyvárosban"

- tette hozzá.

A miniszter elmondta, a Magyar falu program célja, hogy lehetővé tegye a kisebb közösségek számára is, hogy a sportlétesítmények, a kulturális központok, a templomok, vagy éppen a városháza is megújulhasson. Ha a helyi közösségek megmaradnak, megerősödnek, akkor az ország is erős lesz – hangsúlyozta.

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy

Császártöltés sváb történelme megmutatja a térség és az egész ország gazdagságát. Magyarországot az teszi gazdaggá, hogy a velünk élő nemzetiségek őrzik a saját identitásukat

- emelte ki.

A tárcavezető fontosnak nevezte, hogy legyen lehetőség a hagyományok ápolására és a településeken legyenek olyan ünnepek, amelyek évről évre emlékeztetnek a sokféle hagyományra.

A miniszer kiemelte, reméli, hogy

Magyarország szép jövő előtt áll, ami azt jelenti, hogy a kisebb településeknek, közösségeknek is szép jövője kell, hogy legyen.

Bányai Gábor (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta, Császártöltés "mindig takarékosan bánt a forrásaival, éppen ezért itt nem autópályákban és felhőkarcolókban gondolkodnak", hanem a település közel 300 éves magyar és sváb kultúráját akarják megőrizni.

Takácsné Stalter Judit (független), a település polgármestere úgy fogalmazott:

Császártöltés "kis település nagy álmokkal", amelyek lassan megvalósulnak: felújították az óvodát, az iskola konyháját, a sportcsarnokot, a tájházat, a könyvtárat és most a Polgármesteri Hivatalt is

- részletezte.

A Polgármesteri Hivatal energetikai felújítása során új tetőszerkezetet, új nyílászárókat, külső hőszigetelést kapott. Emellett fűtéskorszerűsítés történt és napelemeket is telepítettek az épületre. Császártöltés a Magyar falu program keretében 113 millió forint támogatást kapott.

Forrás: MTI

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" Magyarország szép jövő előtt áll "...ennek előfeltétele a ti elszámoltatásotok, malacka...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ezek a fideSS gecik egy parhuzamos vilagban elnek. Az o vilaguk ki van tomve penzzel, vagyonnal. A masik vilag a magukra hagyott magyaroke, ahol tombol az inflacio, az elszegenyedes.
Ok konnyen pofaznak, amikor 4-5 millios fizetest raknak zsebre, es akkor nem szoltunk az "egyeb" beveteleikrol.
balos
@KisTehen: Szerintem pedig csak azért maradok,mert látni akarom,mikor alád gyújt a gyereked!
Nessy
Orwell: 1984, vagy Huxley Szép új világa? Egyik sem igazán csábító!
sunoge
Nélkületek biztosan, addig meg a keleti lejtő...
gina
Ha eltüntök a süllyesztöben akkor talán ez a nép szép jövö elé néz, ha maradtok akkor az halálát jelenti ennek az országnak, aljas kis meleg OV szócsöve
VASTAGBŐR
Melyik szeren vagy arc ? Amit józsi hozott az eresz utcából ? Mondjuk jobb a másik szerrel rosszabul jártál .. hogy megcsavart a 3. mRNS szele .. alig győztél magadhoz térni és mégis beteg lettél .. ne lődd magad mert szétesel ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok