Emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt őrizetbe vették egy nyíregyházi család négy tagját, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket bírtak rá prostitúcióra – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

Lecsapott a TEK egy emberkereskedelemből és kényszermunkából élő nyíregyházi családra – videó
Fotó: Police.hu

A szabolcsi nyomozók szerdán – a Terrorelhárítás Központ segítségével – két helyszínen fogták el a család tagjait, egy 26 éves nagykállói, valamint egy 28, egy 22 és egy 43 éves nyíregyházi lakost

- írták.

A négy gyanúsított 2018-tól egymás tevékenységéről tudva szervezett be, jellemzően kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket prostitúciós tevékenység végzésére. A nőket Budapesten, Debrecenben, valamint Svájcban, Belgiumban és Németországban dolgoztatták.

A család szervezte a lányok szállítását vagy ők maguk vitték őket az általuk bérelt tartózkodási helyekre. Az általuk keresett pénzt részben, egyesektől teljes egészében elvették, abból finanszírozták saját megélhetésüket, illetve ékszerek, ruhák, nagy értékű autók, és ingatlanok vásárlására költötték.

A gyanúsítottak a szexuális szolgáltatásokat internetes oldalakon kínálták az általuk szerkesztett hirdetésekkel, azok költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből finanszíroztak. A gyanúsítottaktól több millió forint értékben foglaltak le autókat, ékszereket

- tudatta a rendőrség.

A szabolcsi nyomozók a gyanúsítottakat szexuális cselekmény végzése érdekében, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásukat.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
koszos cigány férgek...sterilizálni kéne az összeset,elég a parazitákból,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.