A Magyar Nemzeti Bank (MNB) büntetőfeljelentést tesz Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnökének kijelentései miatt – közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Az MNB kiakadt Varju László kijelentésein, büntetőfeljelentést tesznek a DK-s politikus ellen
Fotó: Varjú László, a DK vezérszónoka felszólal a jegybank 2019. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. MTI/Balogh Zoltán

Azt írták:

a Demokratikus Koalíció pénteki sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat.

Az MNB ezért a Varju László képviselő által elmondottak miatt jogi lépéseket tesz és határozottan felszólítja a pártot, hogy az egyértelmű politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot vonja vissza és a továbbiakban tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől.

Hozzátették: amint azt az MNB 2022. november végén publikált stabilitási jelentése is részletesen bemutatja, a magyar bankrendszer ma robosztus tőketartalékkal, jelentős bármikor felhasználható (likvid) saját eszközállománnyal tevékenykedik. Az MNB számításai és stresszteszt adatok alapján a bankok sokkellenálló képessége kiváló, e piaci szereplők számottevően jobb állapotban vannak, mint a 2008-as válság idején.

Ezek a tények, minden más szándékos megtévesztés és rémhírterjesztés

- olvasható a bank közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi fogyasztók érdekeit szem előtt tartva mindent megtesz azért, hogy a pénzügyi rendszer szereplőinek ellenállóképessége ilyen magas szinten maradjon, illetve még tovább erősödjék

- írták.

Forrás: MTI

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Philip Marlowe: "Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
@Gyurka80:Biztos észre vetted, hogy nem Böszmeferi van hatalmon 2010 óta, úgy hogy most azt érdemes és kell kritizálni az állam felépítése és működése miatt aki már 12 éve kétharmaddal uralkodik az országban.Azt gondolod, hogy azért mert Böszmeferi rosszul irányította az országot az felmentést ad O,Viktornak?Nem, azért váltották le Böszmét mert elégedetlenek voltak vele?Ha következetes lennél, akkor most O.Viktort kellene leváltani,nem?
Gyurka80
@drrotf: Miért is kellene leváltani? Azért, mert 4 x 2/3-al nyert? Van nálad baj!
terlasz
@Gyurka80: Leginkább azért kellene leváltani, sőt börtönbe juttatni O-t, mert köztörvényes bűnöző. Hagyjuk a 2/3 bűvésztrükkjeit...!
drrotf
@Gyurka80: Ha nem látod hogy ez nem az amit Ó.Viktor a választáskor bejelentett,pont az ellenkezője történik amit ígért, és hogy ő a felelős ezért mert ő kormányoz teljhatalommal, akkor nincs mit megmagyaráznom, hogy ilyen helyzetért egy másik ember már leváltottak, nem választás útján , lemondatták a Parlamentben!
Gyurka80
@terlasz: Bűnöző a nénikéd idióta!
Gyurka80
@drrotf: "ilyen helyzetért egy másik ember már leváltottak" hazudsz, senkit nem váltottak le nálunk, csak megyót puccsolta meg böszmeferi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.