Varju László pénteken egy órakor tartott sajtótájékoztatót, amelyben arról beszél, hogy "Matolcsy váratlan beismerése igazolta, hogy az Orbán-kormány szemet vetett az emberek bankban őrzött pénzére".

Kocsis Máté rendkívüli közleményben reagált Varju László bankbetéteket féltő szavaira
Fotó: Facebook/DK

Matolcsy György jegybankelnök hétfőn arról beszélt a Parlamentben, hogy a lakosság megtakarításait az energiahatékonysági programokba lehetne fordítani:

20 ezer milliárd forintban mérhető a családok pénzügyi megtakarítása Magyarországon. Ebből olyan 8000-8500 milliárd forint van nem látható párnákban, és nem tudom, dobozokban otthon. És 12 ezer milliárd forint van látra szóló betétben a bankoknál. Ezt a 20 ezer milliárd forintot ezt persze most eszi, rágja, harapja az infláció. Ezt föl lehetne használni. Ha lennének kormányzati programok, amelyek bekapcsolják ezt a 20 ezer milliárdot például az energiahatékonyság keretében indított programokra, energiatakarékosságra, élelmiszeripari termelékenységet növelő programokra, akkor megúsznánk ezt a pénzt.

Korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője rendkívüli közlemény adott ki, amelyben Varju Lászlót feljelentéssel fenyegette meg.

Kocsis arról írt, hogy

a legnagyobb parlamenti képviselőcsoport vezetőjeként szeretném teljesen világossá tenni, hogy amennyiben Varju László valóban megtartja mai sajtótájékoztatóját ebben a témában, tovább terjeszti a veszélyes álhíreket és ezáltal segédkezik a forint elleni támadáshoz, haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményezünk ellene, továbbá az azt közlő médiafelületekkel szemben is.

Azt is egyértelművé tette, hogy

 a mai napon kezdeményezem Varju László valamennyi országgyűlési tisztségétől való megfosztását, ugyanis amit 13 órakor a képviselő úr át kíván lépni, azt úgy nevezik, hogy “vörös vonal”.  

Varju László egyébként 13 órakor megtartotta a sajtótájékoztatóját, az esemény után a Magyar Nemzeti Bank is azt közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz.

Varju tájékoztatóján a Matolcsy-monológot idézte, és erre hivatkozva tudatta:

a párt árnyékkormánya szerint a jegybankelnök szavai bizonyítják, hogy a kormány a magyar emberek félretett pénzéből kísérelheti meg feltölteni az államkasszát.

Forrás: 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Végül Kocsis fenyegető posztja után bő fél órával Varju László megtartotta a meghirdetett sajtótájékoztatóját, amelyen főként Matolcsy György jegybankelnöktől idézett, és feltételes módban ezt továbbgondolta. Azóta – cikkünk megjelenéséig – Kocsis Máté nem posztolt újra, és arról sem tett bejelentést, hogy valóban feljelentették-e Varjut, illetve kezdeményezte-e a tisztségeiből visszahívást. (Utóbbival, ha megszavazza a parlamentben a kormánypárti többség, csak annyit érnek el amúgy, hogy egy másik DK-s lép Varju helyébe, mert a tisztségeket előre rögzítették a pártok egy adott arányban.)

Nem sokkal a DK-s sajtótájékoztató után a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közölte, hogy a jegybank büntetőfeljelentést tesz". Azt írták: "A Demokratikus Koalíció mai sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök Gazdasági Bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve Varju László olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat. A Magyar Nemzeti Bank ezért a Varju László képviselő által elmondottak miatt jogi lépéseket tesz, és határozottan felszólítja a pártot, hogy az egyértelmű politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot vonja vissza, és a továbbiakban tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől."

Nem mellesleg a "dollárbalodalasozás"- közösség elleni usztitásnak is minősül, éés mint ilyen Btk. kategória. A dk tegyen feljelentést kocsis ellen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@simmering73: Csinik, de hol itt a kistehén? Szégyellik?
T-Boly
@terlasz: A kistehén ( nevében is benne van,még kicsi szopós barom és ) elment szopni.
Mi lesz ha csak a bikát találja meg ? Ajjajajaj szegény bika !
Clavigo
@KisTehen: Csak krumpli ( neked lucerna ) legyen...oszt jó napot
T-Boly
@KisTehen: Mit zagyválsz itt sms ről,meg telóról?
És egyébként is "...legközelebb.." nyald ki !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.