A Nemzeti Pedagógus Kar jelenlévő elnöke sem mondott semmit az ülésről.

Az RTL Híradója szerint bár a kormány a hivatalos tájékoztatás szerint csak energetikai és gazdasági kérdésekről tárgyalt szombaton egy gyorsan összehívott kormányülésen, a helyszínen mégis ott volt Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, valamint Horváth Péter is, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Őket a 444 fedezte fel az Orbán Viktor által megosztott fényképen.

Mélyen hallgat a kormány arról, hogy mi hangzott el a szombati kormányülésen

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Híradóban elhangzottak szerint az RTL megkereste a kormányt és Horváth Pétert is, hogy az oktatás kapcsán mi hangzott el a szombati ülésen, ám érdemi választ egyik féltől sem kaptak. 

Ennek kapcsán Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője a Híradónak elmondta, az elmúlt 24 órában többször is kereste Horváthot, de ő sem érte el, és szerinte az se véletlen, hogy az egyeztetésből kihagyták őket.

A Nemzeti Pedagógus Kar egy kormány által létrehozott korporatív testület. Gyakorlatilag ha a kormány tárgyal a Nemzeti Pedagógus Karral, az olyan, mintha saját magával egyeztetne. 

A Pedagógusok Szakszervezetét (PSZ) sem kereste meg Horváth, ám Totyit Tamás, a PSZ alelnöke némileg optimistább volt. A Híradónak a következőket mondta el a szombati kormányülés kapcsán:

Pozitívnak értékeljük azt, hogy a kormány végre szakembereket hívott meg, még akkor is, ha a saját maga által létrehozott korporatív szervezet vezetőjét hívta meg

– mondta.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a Híradónak elmondta, a párt felszólította Horváth Pétert és Maruzsa Zoltánt, hogy közöljék, miről volt szó a szombati kormányülésen, és számoljanak be arról, hogy mi a miniszterelnök véleménye az oktatás részleteiről. 

Horváth Péter egyébként októberben a sztrájkot úgy jellemezte az Indexnek, hogy az "a tiltakozásnak egy teljesen egyértelmű,jogszerű kifejezése", ám a polgári engedetlenség kapcsán már arról beszélt, azt "egy minden oldalról nagyon nehezen kezelhető helyzetnek" tartja.

Forrás: rtl.hu/hirado

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Eladott Ország: 10.32: ""uploads.disquscdn.com/images/38051d5aa26641633f5b15734963b3207e69919ac1adc494c94d16d009dbb682.gif?w=800&h=220""
Nincs igazad! A kutyus ugyanis csak akkor bólogat, ha a kocsi HALAD. Az orbáni szekér pedig évek óta menthetetlenül beleragadt abba a sz@rba, amit a szekér elé kötött lovak tettek a kerekek alá. A baj az, hogy a lovakat is ők választották.
rohács1926
Nem kell kíváncsiskodni, végül is ez orbanisztán. Az egyszerű állampolgárnak meg egyébként is semmi köze ahhoz, hogy mit döntenek a feje felett.
Aki Én
@ómió: Akkor miért ,,kormányülés", te buta suttyó?
ómió
@Aki Én: Talán azért, bolsiék fajkreténje, hogy egyeztessék a kormányzati munka egyes részleteit?!
Aki Én
@ómió: ...ha kormányzati, akkor ránk, a munkaadókra tartozik.
ómió
@Aki Én: Pl. a saját munkájának a szervezési részletei is? Nem vagy te túl mohó bolsi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.