A Nemzeti Pedagógus Kar jelenlévő elnöke sem mondott semmit az ülésről.

Az RTL Híradója szerint bár a kormány a hivatalos tájékoztatás szerint csak energetikai és gazdasági kérdésekről tárgyalt szombaton egy gyorsan összehívott kormányülésen, a helyszínen mégis ott volt Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, valamint Horváth Péter is, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Őket a 444 fedezte fel az Orbán Viktor által megosztott fényképen.

Mélyen hallgat a kormány arról, hogy mi hangzott el a szombati kormányülésen

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Híradóban elhangzottak szerint az RTL megkereste a kormányt és Horváth Pétert is, hogy az oktatás kapcsán mi hangzott el a szombati ülésen, ám érdemi választ egyik féltől sem kaptak. 

Ennek kapcsán Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője a Híradónak elmondta, az elmúlt 24 órában többször is kereste Horváthot, de ő sem érte el, és szerinte az se véletlen, hogy az egyeztetésből kihagyták őket.

A Nemzeti Pedagógus Kar egy kormány által létrehozott korporatív testület. Gyakorlatilag ha a kormány tárgyal a Nemzeti Pedagógus Karral, az olyan, mintha saját magával egyeztetne. 

A Pedagógusok Szakszervezetét (PSZ) sem kereste meg Horváth, ám Totyit Tamás, a PSZ alelnöke némileg optimistább volt. A Híradónak a következőket mondta el a szombati kormányülés kapcsán:

Pozitívnak értékeljük azt, hogy a kormány végre szakembereket hívott meg, még akkor is, ha a saját maga által létrehozott korporatív szervezet vezetőjét hívta meg

– mondta.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a Híradónak elmondta, a párt felszólította Horváth Pétert és Maruzsa Zoltánt, hogy közöljék, miről volt szó a szombati kormányülésen, és számoljanak be arról, hogy mi a miniszterelnök véleménye az oktatás részleteiről. 

Horváth Péter egyébként októberben a sztrájkot úgy jellemezte az Indexnek, hogy az "a tiltakozásnak egy teljesen egyértelmű,jogszerű kifejezése", ám a polgári engedetlenség kapcsán már arról beszélt, azt "egy minden oldalról nagyon nehezen kezelhető helyzetnek" tartja.

Forrás: rtl.hu/hirado

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Én tudom: Hazugság .hazugság, hazugság //// a cigány és a 40 rabló...
Toller Béla
Lehet, hogy elérkeztünk arra a határra, hogy maguk is szégyellik ?
nezelodo
@sgl: Hiába lenne a visszavonás, már egész Európa és még azon túl is tudomást szereztek a jellemzésről, ha nem is a Simlicskától, hanem személyesen az érintettől magától, a viselkedése okán.
A Horváth Pétert pedig nem ilyen korpa közé keveredőnek ismertem meg, de sajnos illiberália "erkölcse" őt is megfertőzte. Lehet, hogy ha visszautasítja a tisztséget, már régen nem lenne a Révay igazgatója.
ómió
Esetleg közérdekű döntés nem is volt!?
Eladott Ország
"A Nemzeti Pedagógus Kart az Orbán-kormány azért HOZTA LÉTRE, hogy „pártpolitikától mentes” szakmai tárgyalópartnere legyen az oktatásügyben" Ezt még ízlelgetem. Azért hozta létre, hogy vele vitatkozzon és pártpolitikától mentes. Ja nem! Lásd még Idősek Tanácsa. Elnöke Orbán Viktor. Ezzel az erővel meghívhatták volna akár a kocsi kalaptartóján bólogató kutyát is.
uploads.disquscdn.com/images/38051d5aa26641633f5b15734963b3207e69919ac1adc494c94d16d009dbb682.gif?w=800&h=220
A legmotiváltabb tankerületi igazgatók- 2,5 milliós jutalom után jobban megy a rend fenntartása a közoktatásban, értsd akik a legtöbb pedagógust rúgják ki az állásából, a kormány megosszabbított karjai!
pbs.twimg.com/media/FiCPvVWWYAIFkRm?format=jpg&name=900x900
Dr. Proktor
Szvsz kapott egy kis jattot hogy segítsen lecsendesíteni a hullámokat...
namihami
@Eladott Ország: 10.32: ""uploads.disquscdn.com/images/38051d5aa26641633f5b15734963b3207e69919ac1adc494c94d16d009dbb682.gif?w=800&h=220""
Nincs igazad! A kutyus ugyanis csak akkor bólogat, ha a kocsi HALAD. Az orbáni szekér pedig évek óta menthetetlenül beleragadt abba a sz@rba, amit a szekér elé kötött lovak tettek a kerekek alá. A baj az, hogy a lovakat is ők választották.
rohács1926
Nem kell kíváncsiskodni, végül is ez orbanisztán. Az egyszerű állampolgárnak meg egyébként is semmi köze ahhoz, hogy mit döntenek a feje felett.
Aki Én
@ómió: Akkor miért ,,kormányülés", te buta suttyó?
ómió
@Aki Én: Talán azért, bolsiék fajkreténje, hogy egyeztessék a kormányzati munka egyes részleteit?!
Aki Én
@ómió: ...ha kormányzati, akkor ránk, a munkaadókra tartozik.
ómió
@Aki Én: Pl. a saját munkájának a szervezési részletei is? Nem vagy te túl mohó bolsi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.