Ha esetleg nem volt még elég változás idén az adórendszert illetően.

Újabb drasztikus lépésre készülhet az Orbán-kormány: hozzányúlna az szja-hozOrbán Viktor/Facebook

Az uniós pénzekért cserébe a magyar kormány nemcsak az adóelkerülés elleni határozottabb fellépést, hanem több más, az adórendszert érintő változtatást is megígért – emlékeztet a Forbes.hu. Ezek között van az adórendszer egyszerűsítése, több ágazati különadó kivezetése, az adók számának csökkentése, de még a személyi jövedelemadó (szja) szabályai terén is nagy dolgokra készülnek. 

A lap információi szerint mindezt egy átfogó adóreform keretében kiviteleznék 2026 közepéig a Pénzügyminisztérium és a NAV irányításával.

Ez három olyan intézkedést tartalmaz, amelyek kiegészítik egymást, és együttesen hozzájárulnak az adórendszernek az agresszív adótervezés kockázatával szembeni megerősítéséhez. Ezek a következők:

– a Magyarországon valós gazdasági tevékenységet nem folytató (ún. conduit) vállalatokkal való visszaélés elleni küzdelem;

– a szokásos piaci ár elvének hatékonyabb érvényre juttatása a kapcsolt vállalkozások, nevezetesen a közepes- és nagyvállalatok esetében, ahol a transzferárhoz kapcsolódó adótervezési kockázat jelentősen magasabb;

– a meglévő speciális jövedelmek meghatározott külföldi országokba történő kifizetésére vonatkozó levonhatósági szabályok megerősítése.

Ami az szja-t illeti, megvizsgálnák az egyszerűsítési és konszolidációs lehetőségeket.

A személyi jövedelmeket ma ugyanis számos kategóriában, illetve rezsimben eltérő szabályok mentén kezeli az adórendszer. Egy munkacsoportot is felállítanának azzal a céllal, hogy megvizsgálja az egyszerűsítési és konszolidációs lehetőségeket. Ideértve a hatástalan vagy nem hatékony kedvezmények megszűntetését, az alternatívák közti választás megkönnyítésének lehetőségeit és csökkentve az ösztönzők szándékolatlan és indokolatlan torzításait. Ezzel nem csupán egyszerűbbé, de egyúttal igazságosabbá is téve a rendszert.

Forrás: Forbes.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
Már beszerezték azt a söralátétet, amire ráfér az adóbevallás!
Csak nem bírták bevinni az országházba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anyuci
@KisTehen: @KisTehen: Ingyen látod így vagy fizetett trollként hülyíted a jónépet ??? Szánlak végtelenül ! Vesd már össze a jövedelmekkel - ne a csókosokéval, hanem azzal amit az átlag tényleg hazavisz !
VASTAGBŐR
@Németh István: Te pont olyan hülye vagy, mint szódás a lovát :DD

Megintcsak tőled egy idézet, de a helyesírás kb 9 éveseknek is jobban meg másodikban.
Persze azért tapostad még 11 évesen is azt a szintet.

"Egykoron a fipolmamunkám is erről szólt! mi több a megvéésekot kifejezetten ajánlották a bevezetését az illetékes szerveknek! " >>>>>>>>>>>>>>>> a diplomamunka még csak vakahogy megfejthető ( kb mint lajosnak ) de ez a "megvéésekot" ez mi ez ?
Németh István
@VASTAGBŐR: az hogy ki nyul bele, az írásaimba fogalmam sincs, különben a helyesírás be van kapcsolva és működik is - inentől kezdve leszarom, hogy ki mit tud kiolvasni a szövegből, ha egyáltalán tud olvasni! Na ez volt az egyik! A másik nem nyalogatom azt amit leírtam, nem próbálom még csak véletlenül sem közfogyaszthatóbbá tenni! Ala - natúró a szöveg mindenkinek!
@anyuci: így igaz "azt vesd össze amit az átlag hazavisz! !!!" aztán vess össze jelenkort a 12-13 évvel ezelötti bérszinttel!!! >> a nyugdíjakkal, a minimálbérrel, az adókedvezményekkel a moslékok csalási dolgaival, amiért meg kellett váltóztatni a KATA szabályokat!! stb., stb. BIZONY-BIZONY!
Aztán ez a hülye @VASTAGBŐR: a gusztustalan; is csak ugasson - megteheti!
Eladott Ország
@verőce21: december 12., 17:17 ☻ Volt valaha a család történetében pszichiátria eset? Hát őszintén szólva van egy nagybátyám, aki még mindig fideszes.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27540323_144913586312726_4704559291183056511_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=IOnrEiBSzL4AX_vZ0UK&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBMupcrhHzfsjxEWJgJd5SdX2ZNq7Mh3uJLSzbrI-fGEQ&oe=63C2422B
Egy férfi bemegy egy bárba, ahol a kiszolgáló egy robot. A robot megkérdezi tőle:
- Mit kér, uram?
- Egy Martinit.
- És mennyi az IQ-ja, uram?
- 157.
- Azután a robot elbeszélget vele a részecskefizikáról, s az orvostudomány vívmányairól és az űrkutatásról...
A férfit nem hagyja nyugodni a kíváncsiság, másnap is visszamegy a bárba.
Újra Martinit kér, és amikor a robot az IQ-ját kérdezi, azt válaszolja, hogy 85.
- Ezután jól elbeszélgetnek a fociról és az időjárásról...
A férfit még mindig nem hagyja nyugodni a dolog, ezért harmadnap is visszamegy:
- Mit kér, uram?
- Egy Martinit.
- És mennyi az IQ-ja, uram?
- 37.
Mire a robot közelebb hajol: Áprilisban is a fidesz-re szavazunk, ugye?
VASTAGBŐR
@Németh István: ha te ezt a szart IS megmagyarázod haver, akkor neked már saját magaddal is gondod van ... de már azt sem vagy képes felfogni ... elvesztetted a valósággal való kapcsolatodat ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.