Ha esetleg nem volt még elég változás idén az adórendszert illetően.

Újabb drasztikus lépésre készülhet az Orbán-kormány: hozzányúlna az szja-hozOrbán Viktor/Facebook

Az uniós pénzekért cserébe a magyar kormány nemcsak az adóelkerülés elleni határozottabb fellépést, hanem több más, az adórendszert érintő változtatást is megígért – emlékeztet a Forbes.hu. Ezek között van az adórendszer egyszerűsítése, több ágazati különadó kivezetése, az adók számának csökkentése, de még a személyi jövedelemadó (szja) szabályai terén is nagy dolgokra készülnek. 

A lap információi szerint mindezt egy átfogó adóreform keretében kiviteleznék 2026 közepéig a Pénzügyminisztérium és a NAV irányításával.

Ez három olyan intézkedést tartalmaz, amelyek kiegészítik egymást, és együttesen hozzájárulnak az adórendszernek az agresszív adótervezés kockázatával szembeni megerősítéséhez. Ezek a következők:

– a Magyarországon valós gazdasági tevékenységet nem folytató (ún. conduit) vállalatokkal való visszaélés elleni küzdelem;

– a szokásos piaci ár elvének hatékonyabb érvényre juttatása a kapcsolt vállalkozások, nevezetesen a közepes- és nagyvállalatok esetében, ahol a transzferárhoz kapcsolódó adótervezési kockázat jelentősen magasabb;

– a meglévő speciális jövedelmek meghatározott külföldi országokba történő kifizetésére vonatkozó levonhatósági szabályok megerősítése.

Ami az szja-t illeti, megvizsgálnák az egyszerűsítési és konszolidációs lehetőségeket.

A személyi jövedelmeket ma ugyanis számos kategóriában, illetve rezsimben eltérő szabályok mentén kezeli az adórendszer. Egy munkacsoportot is felállítanának azzal a céllal, hogy megvizsgálja az egyszerűsítési és konszolidációs lehetőségeket. Ideértve a hatástalan vagy nem hatékony kedvezmények megszűntetését, az alternatívák közti választás megkönnyítésének lehetőségeit és csökkentve az ösztönzők szándékolatlan és indokolatlan torzításait. Ezzel nem csupán egyszerűbbé, de egyúttal igazságosabbá is téve a rendszert.

Forrás: Forbes.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
Már beszerezték azt a söralátétet, amire ráfér az adóbevallás!
Csak nem bírták bevinni az országházba!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Van még olyan demokrácia, ahol a minimálbér adóköteles, de a futballista jövedelme 500 millióig adómentes?! Demokráciában nincs, autokráciában lehetséges, sajnos , de mi úgyis szívunk már több mint ezer éve.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273527257_480911010322525_5617755750070910977_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=0Eqv0-C3_4gAX96M-Hd&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBobQBFNLD78YDooyC7lJdWsQKUFM50AjRGLbA3a-IzdA&oe=639BBF0E
"Magyarországon is szükség lenne az adórendszer megváltoztatására, mert az egykulcsos szja is közrejátszik abban, hogy nemzetközi felmérések sorra hozzák ki az alacsony magyar életszínvonalat mutató adatokat.”
Terminátor
Már beszerezték azt a söralátétet, amire ráfér az adóbevallás!
Csak nem bírták bevinni az országházba!
Gazella
@Gazella: azaz az adót m÷gjobban emelni
verőce21
Be kell rendezkedni az Eus milliárdok nélküli gazdaságpolitikára...! Legalábbis '24-ig!
Bukni kell a soros zsebében lévő eus vezetőknek...! Más országokban is elege lesz az embereknek az Ukrajnán keresztüli DS pénzszivattyúnak Európából...!

Lásd mindjárt a "lófej" figyelmeztetést Meloninak...!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 16:50 ☻ A román bűnöző, politikai prostituált cigányod meg Putyin análisában van!
Orbán, Putyin és a kínai elnök. Back to For You ( Vissza hozzád) Selena Gomez dala. „Kettétörhetnéd a szívemet, de amikor meggyógyul, ver érted”... Erdogan hiányzik a képről, de lassan Kim Dzsogunnal is össze fog bratyizni.
www.tiktok.com/@byjuhi/video/6981430249149959430?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&item_id=6981430249149959430
-Tudod - e milyen az orosz periszkóp Viktorkám? - Te bekapod én meg jobbra balra nézek.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27540211_1752595298119155_3680497565750960002_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=Za_F3D-UWOcAX-iQVGY&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCQvr6Scgro3N1_XjQU_lUtZvQP71nOEkmn-Jlk_vVizg&oe=63BEA515
Alfa
nagyon szarban van a szaralak kamukeresztény korrupt orbán...
nagyon provokálja az embereket,de nagyon ráfog baszni a szarházi kamukeresztény
verőce21
@Eladott Ország: Tégedet egyszer megnyúznak élve soros csicskásai és felakasztanak a főtéren.
Pont úgy, ahogy a nagy demokratikus Ukrajnában szokták a terhes orosz nőkkel...
fergeteg
Hülye bolsik Ukrajnát fizetik.
Hülye bolsik örülnek ha saját maguknak rossz.
Hülye bolsik orbánfóbiásak
Hülye bolsik Magyarországot árulják.
Németh István
Egykoron a fipolmamunkám is erről szólt! mi több a megvéésekot kifejezetten ajánlották a bevezetését az illetékes szerveknek! Ez természetesen elmaradt! Azonban az időközbeni váltózások, értelmezések és átgondolások alapján, nem kevésbé a megvűáltózott társadalmi viszonyok okán struktúra váltásra van szükség! Nem kellene ezt a kormányzati igyekezetet becsmérelni, mi több támogatni és segíteni kell a polgárokat alapjaiban érintő, az életkörülmények alakulását és vitelét különösen anyugdíjkor elérése időszakára vonatkozóan! Csak üdvözölni lehet ezeket az elképzeléseket! Gratula!!!
@sgl: @Horizont: @orsos vendel: @verőce21: @Alfa: persze nagy hülyék vagytok és reménytelen, hogy valha is értelmes lények lesztek! Egymásra tudtokugatni, különben mindenhez hülyék vagytok mint a segg!
Yoda69
@Németh István: Mikor fipolmaztal te barom? :)
VASTAGBŐR
@Németh István: te majomgci , mi a fhaszt okoskodsz mindig .. olyan diplomád lehet mint a kupak lalkó gcinek aki most becummantja csöngört ahogy feléd mondják parasztkám

rtl.hu/belfold/2022/01/24/kosa-lajos-diploma-parlament-fidesz-nyelvvizsga

27% - élelmiszer adó máshol 11% meg annyi se ...
Ez pedig a gáz.: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> files.fm/u/sgcznzq7r

... erre vered ?

a tőled származó idézet pedig egy docensre vall .:
=======================================
"Egykoron a fipolmamunkám is erről szólt! mi több a megvéésekot kifejezetten ajánlották a bevezetését az illetékes szerveknek! "
VASTAGBŐR
Remélem tényleg eltakarítja, a 30 éves szart a Dorci néni, a Laci úr, Előd bácsi meg a többiek ... a sok oltásbuzi retekkel eggyütt ... ez a fhhh?sz meg inkább magához nyulkáljon vagy a nejéhez, mert akkor megint Grááác lessz a vége
ne az szja-hoz, amihez hozzányúltak ezek (is) avval csak több probléma volt ..
telegdilaci
@sgl:Éppen halottam a Híradóban hogy Nem nyomoznak tovább bizonyíték hiányában a Híd a Munka világába Farkas börtöntöltelék Flóri korrupciós ügyében amiben több milliárdos csalás gyanúja merült fel, a Nav nem talált bűncselekményre utaló bizonyítékot,holott az EU-csalásellenes hatóságai szerint megalapozott gyanú áll fenn a korrupcióra,ezért érthetetlen hogy a Magyar szervek mindent rendben találtak,és ez a bűnöző kap egy ejnye bejnye büntetést NEM-került be a parrlamentbe újabb 4-évre egyébként is soha nem szólalt fel hallgatott mint a sült hal ott ültették mint egy dísz pintyet csak hogy meglegyen a létszám!
magyar1
@KisTehen: Azért szoktak csalni szja-t meg adót mert nagyon magas. Ha alacsony azt mindenki inkább befizeti mint a büntetést.
Németh István
@Yoda69: @sgl: @magyar1: @VASTAGBŐR: ti a nemzet aljadékai, mocskos tróger hazaárulók, csak elégedetlenkedni tudtok, ráadásul apaltalanul, hülyékvagytok miként a budiba szorult férgek akiknek a fejére szarnak folyamatosan >> egyszerű gecimadarak! Semmi néven nevezehető akár szakirányú, vagy általános, akár normális kérdésetek nincs, csak hőbörögtök állati baromságokat locsogtok, sértegettek >> ezek vagytik ti! > DE nehogy kihagyjam hűséges társatokat a @telegdilaci: -t aki kb. a hülyének a 6-16. hatványa, fúl, értitek fúl barom, hülye fasz! A farkas flóriánt az szja körbe helyezni az ő sikkasztásával sehogy sem lehet a fenti un. reform témába! >> az adózási, járulék fizetési rendszert megreformálását akkor sem ha minden mindennel összefügg,ÉS ANNAK ELLENÉRE, hogy nyilván a jövedelméből amit lenyúlt nem adózott és nem is fizetett járulékokat, de ez a téma nem ide tartozik!
Miként az sem, hogy a kormányunk maga alatt vágja a fát ha nem írtja ki a volt szdsz -mszp rezsim tolvajait és nem veszi el a vagyonaikat! >> a tietekét is moslék szarok!
Aki Én
@verőce21: Láthatod, hogy mire megyünk az Eus milliárdok nélkül.
Te, hogy lettél ennyire buta?
verőce21
@Aki Én: Elég jól elvan Mo. az eus milliárdok nélkül is látható, de ha adják el kell fogadnunk, kis Butus...!
ómió
Hogy mi minden szarba bele nem hajt bennünket ez a neobolsi brüsszeli tetübanda!
Aki Én
@verőce21: Ez az elég jól???
Megszorítás megszorítás hátán, csődközeli helyzet, példátlan, az eu-ban egyedülálló infláció...
Te tényleg ennyire buta balfasz vagy?
Jesszusom...
Aki Én
@verőce21: Igen, mindig ez van ha beszorulsz, te agyhalott birka.
A Feri is buta, de te ebben is vered.
Aki Én
@verőce21: ...volt már bármi, amit elsőre megértettél, te vén majom?
verőce21
@Aki Én: Sajnos, te még negyedszerre sem érted Feri...
Aki Én
@verőce21: Akkor most én vagyok a Feri, aki a faszát a szádba veri?
Most erről képzelegsz, beteg vénember?
Aki Én
@verőce21: ,,Elég jól elvan Mo. az eus milliárdok nélkül is látható,"

Ezzel szemben, te ostoba vénember:

,,GKI: A magyar gazdaság közelít a technikai recesszióhoz"

,,A magyar infláció és irányadó kamat messze a legmagasabb az EU-ban."
verőce21
Be kell rendezkedni az Eu-s milliárdok nélküli gazdaságpolitikára...! Legalábbis '24-ig!

Bukni kell a soros zsebében lévő eus vezetőknek...! Más országokban is elege lesz az embereknek az Ukrajnán keresztüli DS pénzszivattyúnak Európából...!
Yoda69
@KisTehen: Viszont az EU atlagfizetes kb 5x-ose a magyarnak. Akkor szamold mar ki jar jobban. Bar lehet ez neked tul nehez matematikai egyenlet.
Németh István
@sgl: te nagyon hülye;@m73: hibbant agyú írónista csökevény;@magyar1: gennnyfazék;@Yoda69: menj oda te vadbarom és akkor megtudod az igazat!
Az eddigi drasztikus lépés az volt, hogy csökentek az adókukcsok, nektek moslékoknak az sem tetszett! A kedvezményes családi autó vásárlási lehetőség sem, mégis élveztétek, aztán volt béremelés, nyugdíjemelés ezt is fikáztátok >>Miként kifogásoltátok a rezsicsökkentést az üzemanyag sapit! Mi a büdös kurva anyátoknak ugattok??? fizessétek be az Államkincstárnak amit oly kelletlenül élveztetek rohadt görények!
anyuci
@KisTehen: @KisTehen: Ingyen látod így vagy fizetett trollként hülyíted a jónépet ??? Szánlak végtelenül ! Vesd már össze a jövedelmekkel - ne a csókosokéval, hanem azzal amit az átlag tényleg hazavisz !
VASTAGBŐR
@Németh István: Te pont olyan hülye vagy, mint szódás a lovát :DD

Megintcsak tőled egy idézet, de a helyesírás kb 9 éveseknek is jobban meg másodikban.
Persze azért tapostad még 11 évesen is azt a szintet.

"Egykoron a fipolmamunkám is erről szólt! mi több a megvéésekot kifejezetten ajánlották a bevezetését az illetékes szerveknek! " >>>>>>>>>>>>>>>> a diplomamunka még csak vakahogy megfejthető ( kb mint lajosnak ) de ez a "megvéésekot" ez mi ez ?
Németh István
@VASTAGBŐR: az hogy ki nyul bele, az írásaimba fogalmam sincs, különben a helyesírás be van kapcsolva és működik is - inentől kezdve leszarom, hogy ki mit tud kiolvasni a szövegből, ha egyáltalán tud olvasni! Na ez volt az egyik! A másik nem nyalogatom azt amit leírtam, nem próbálom még csak véletlenül sem közfogyaszthatóbbá tenni! Ala - natúró a szöveg mindenkinek!
@anyuci: így igaz "azt vesd össze amit az átlag hazavisz! !!!" aztán vess össze jelenkort a 12-13 évvel ezelötti bérszinttel!!! >> a nyugdíjakkal, a minimálbérrel, az adókedvezményekkel a moslékok csalási dolgaival, amiért meg kellett váltóztatni a KATA szabályokat!! stb., stb. BIZONY-BIZONY!
Aztán ez a hülye @VASTAGBŐR: a gusztustalan; is csak ugasson - megteheti!
Eladott Ország
@verőce21: december 12., 17:17 ☻ Volt valaha a család történetében pszichiátria eset? Hát őszintén szólva van egy nagybátyám, aki még mindig fideszes.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27540323_144913586312726_4704559291183056511_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=IOnrEiBSzL4AX_vZ0UK&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBMupcrhHzfsjxEWJgJd5SdX2ZNq7Mh3uJLSzbrI-fGEQ&oe=63C2422B
Egy férfi bemegy egy bárba, ahol a kiszolgáló egy robot. A robot megkérdezi tőle:
- Mit kér, uram?
- Egy Martinit.
- És mennyi az IQ-ja, uram?
- 157.
- Azután a robot elbeszélget vele a részecskefizikáról, s az orvostudomány vívmányairól és az űrkutatásról...
A férfit nem hagyja nyugodni a kíváncsiság, másnap is visszamegy a bárba.
Újra Martinit kér, és amikor a robot az IQ-ját kérdezi, azt válaszolja, hogy 85.
- Ezután jól elbeszélgetnek a fociról és az időjárásról...
A férfit még mindig nem hagyja nyugodni a dolog, ezért harmadnap is visszamegy:
- Mit kér, uram?
- Egy Martinit.
- És mennyi az IQ-ja, uram?
- 37.
Mire a robot közelebb hajol: Áprilisban is a fidesz-re szavazunk, ugye?
VASTAGBŐR
@Németh István: ha te ezt a szart IS megmagyarázod haver, akkor neked már saját magaddal is gondod van ... de már azt sem vagy képes felfogni ... elvesztetted a valósággal való kapcsolatodat ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.