Az ATV kérdésére válaszolva mondta el mindezt a külügyminiszter.

"Ezentúl is minden egyes döntést egyesével fogunk vizsgálni, és ha megfelel a magyar nemzeti érdeknek és Európa javát is szolgálják, igennel fogunk szavazni, de ha ellentétes, akkor nemmel fogunk szavazni”

- jelentette ki az ma ATV kérdésére Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter tagadja: nincs olyan, hogy vétópolitika

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A külügyminiszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón reagált az ATV kérdésére, hogy folytatja-e a kormány Brüsszelben a vétópolitikát. Több brüsszeli lap is úgy értékelte Scholz német kancellár szavait, hogy Budapestnek üzent.

"Nem az történik, hogy reggel felébredünk, és azt mondjuk, “na, ma mit lehet megvétózni. Ilyen még nem járt a fejünkben”

- mondta Szijjártó.

"A helyzet ennél sokkal egyszerűbb. Brüsszelben vannak közös döntések. Nem diktátumok. Bár Brüsszelben azt szeretnék, ha ezek diktátumok lennének, és mindenki tisztelegve jelezné a kérelmet az egyetértésre. De azért a mi részünkről ezt ne várják el”.

- tette hozzá a külügyminiszter.

"Ezentúl is minden egyes döntést egyesével fogunk vizsgálni, és hogyha az a döntés megfelel a magyar nemzeti érdeknek és Európa javát is szolgálják, igennel fogunk szavazni, ha ellentétes a magyar nemzeti érdekkel vagy nem szolgálja Európa javát, akkor nemmel fogunk szavazni”

- jelentette ki Szijjártó Péter az ATV kérdésére, hozzátéve: így járnak el, akárki akármit mond, akármit akárhogyan értelmeznek a rendkívül bölcs és tudós brüsszeli újságírók, hogy ki kinek szán milyen nyilatkozatot.

Forrás: atv.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@ómió: Te miért vagy hüle,,vazzze ?
Béla333
Hazudik a mocsok! Hiszen maffiózó! A vezetők közül az egyik...
pacal
Egy rozsdás szögekkel kivert faléccel pofán baszni a nyomorultat!
ómió
@Clavigo: Szakadj el a bolsi elmeosztálytól és mindjárt nem látsz mindenkit "hülének"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.