Veszélyessé vált a levegő minősége tizenegy településen – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

Nagy a baj! 11 településen veszélyes a levegő minősége – ilyen tüneteink lehetnek

Veszélyes a levegő Dunaújvárosban, Egerben, Kazincbarcikán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Sajószentpéteren, Százhalombattán, Vácon és Várpalotán.

A veszélyes levegőminőség következményeként rövid távon akár légúti irritáció, köhögés, szemirritáció, könnyezés tapasztalható, súlyosbodhatnak a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei, nő a légúti fertőzések kialakulásának kockázata

- írták.

Egészségtelen a levegő Budapesten, Veszprémben, Székesfehérváron, Győrben, Tatabányán, Szegeden, Tökölön, Esztergomban, Salgótarjánban, Miskolcon, Debrecenben, Oszláron és Hernádszurdokban.

Az NNK azt javasolja, hogy az érzékeny lakosságcsoportba tartozók – gyermekek, krónikus légúti, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, idősek, várandós kismamák – lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az egészségtelen és veszélyes minősítésű településeken.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Továbbra is veszek levegőt immár 60 éve itt a S.völgyben. Nem tudnak róla lebeszélni bármilyen veszélyes!!
Találjanak ki valamit,hogy egészséges legyen az air!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
rokker33
@Shikari: a beszari rendőrök és a tehetetlen önkormányzatok semmit sem tudnak csinálni!Nekünk Kazincbarcikán ez jutott!Talán ha eldózerolnák az életveszélyes putrikat a levegő minősége is változna :) na meg az normális emberek hangulata is!
rokker33
@Shikari: Én napalmra gondoltam, de a lángszóro is jó megoldás :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.