Jövő év elejére összehívja a rendkívüli országos küldöttgyűlését a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután három nap alatt mintegy 8 ezer orvos reagált a gyors felmérésükre – mondta a Népszavának Álmos Péter, a köztestület alelnöke.

4500 orvos meglebegtette a felmondását, ha elfogadják az egészségügy átalakításáról szóló törvénycsomagot

Fotó: pixabay.com

Ezen a fórumon születhet döntés arról, hogy milyen tiltakozó akciót támogat az orvostársadalom válaszul arra, hogy az egészségügy átalakításáról szóló törvénycsomag elfogadása előtt a kormányzat nem vette figyelembe észrevételeiket.

– A válaszadók 96,6 százaléka érezte úgy, hogy a jelen helyzetben szükség van a küldöttgyűlés összehívására – részletezte a kérdőívre érkezett reakciókat Álmos Péter, aki elmondta azt is, hogy 4500 orvos nyilatkozott úgy, hogy hajlandó letétbe helyezni a felmondását, és 6800-an pedig az önként vállalt túlmunka szerződéseikről állították ugyanezt. A válaszolók mintegy harmada az alapellátásban, a többség szakrendelőben, illetve kórházban dolgozik.

– Egyelőre még nem gyűjtjük a felmondásokat, a cél pusztán a szándék felmérése volt – közölte Álmos Péter, aki hozzátette:

„ha azt nézzük, hogy most Szlovákiában 2100 orvos a letétbe helyezett felmondásával megfelelő körülményeket tudott kiharcolni, akkor a hazai 4500 orvos szándéka is – úgy gondoljuk – erős érv.”

– Mindvégig, ahol lehetett, próbáltuk véleménynyilvánítással, tárgyalással elérni azt, hogy egy olyan javaslat menjen át, amit a szakma, az orvostársadalom is tud támogatni, életképesnek tart – mondta Álmos Péter. Hozzátette:

„a legnagyobb probléma, hogy az orvostársadalom megkerülésével a gyógyítókra hárítanak olyan problémákat, amelyek veszélyeztetik a betegbiztonságot. Például, ha egy orvost a törvényben leírt módon elvezényelhetnek, mi lesz azokkal a betegekkel, akiket addig ő gondozott? A kamara szerint ez nem oldja meg a szakemberhiányt, hiszen ma már szinte minden szakma hiányszakma. Mi azt is szeretnénk, hogy ahol nem biztosítható a minőségi ellátás, azokat a szolgáltatási helyeket ne tartsuk fenn tovább. Problémát láttunk abban is, hogy úgy vezetnék be az orvosi munka minőségértékelését, hogy az ahhoz kötődő premizálásra nincs a rendszerben plusz forrás.”

Forrás: Népszava

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Végigböngésztem a tervezetüket. Hihetetlen és döbbenetes. Egyetlenegy pontja nem szól a betegekről. Látszik, hogy ott is mekkora szarban vannak. Egyeztetés nuku, pénz rá nuku.
Nem értem a híveket. Nekik mindegy mekkora az infláció, milyen árak vannak a boltokban, hogy hónapok múlva juthat el orvoshoz, hogy nem tud tankolni, hogy diplomás tanárként szarral, húggyal fizetik ki, hogy Felcsút virágzik...stb.stb. semmi nem számít, csak az zorbán???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Dr. Proktor: Rólatok, a bolsi aljahülyeségről, mi más juthatna bárkinek eszébe, ha nem az aljahülyeségetek!?
ómió
@surdilloFUJT: Neked, mint idióta 1 bites szellemi toprongynak (így írtál alá!) megnyugtatásul csak a Böszmeánuszt javasolhatom! Mihelyt megdugtad a kurva anyádat, oda mindjárt vissza is vonulhatsz! Garantáltan neked való efftárskonform mililő!
leszholnapis
@Horizont: én nem is csodálkozom ha visszatartsák a 20 milliárdot...Brüsszel ily modon probál nyomást gyakorolni érthetöen hogy a lakosság váltsa le a jelenlegit...elvégre nem mondhatja hogy "Orbán takarodj" ..Navracsics meg hiába eröködik ...kevés! Egy megállapodás még nem pénz! Csak esély.
Horizont
@leszholnapis: A lakosság egy része (na nem a 2/3) nem akarja leváltani a puhost, ők imádják.
Shikari
Huxit. Aztán minden nyugati vagyont államosítani, mert zsaroló terroristáknak nem adunk pénzt vissza!
Németh István
Az orvos a gyógyítással foglakozzon! A feltételek adottságai mellett! - különben ez vonatkozik minden szakterületre!!! - aztán tegyen azért mindenki a maga szorgalmával és ösztönözze társait, hogy minnél jobb körülmények és adottságok legyenek biztosítva! Ha nem tetszik az ami a saját nemzete adta és vezette országában vanm szíveskedjék elmenni a kurva anyjába! Ő és ŐK nem lesznek diszidensek, mint akik '56-ban kénytelenek voltak (legalább 80-90%-ban) elmenni, más országba megélhetőséget találni, hanem ők moslék kivándorlók haszonlesők valójában önmagukért és a családjukért az országért nem tenni hanem élősködni akarók! Takarodjanak a picsába és fizessék ki a diplomájukat! A bekerülési összeg kamataival együtt! Nem gond kiszámolni! ÉS!!! > Rohadjanak meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.