Két Somogy megyei gyermekotthonban történtek a zaklatások, egy esetben szexuális erőszakot is elkövetett a most 15 éves fiú.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 15 éves fiúval szemben, aki két Somogy vármegyei gyermekotthonban is szexuálisan zaklatta társait.

15 éves fiúval szemben emeltek vádat Somogyban, aki zaklatta társait, egyiküket meg is erőszakolta

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Somogy Vármegyei Főügyészség azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy a serdülőkori magatartászavarban szenvedő fiatalkorú vádlott kiskora óta nevelőszülő gondozásában élt, azonban 2020 évben gyermekotthonban helyezték el, ahol a házirendet nem tartotta be, viselkedése miatt a nevelőkkel, illetve a lakótársaival is voltak konfliktusai.

A fiú 2021 decemberében a szobájába csalta ötéves nevelttársát, eltorlaszolta az ajtót, ruha nélkül a sértettre feküdt, de az egyik nevelő megzavarta, miután nem tudott benyitni a szobába az ajtóhoz tolt bútor miatt.

A terhelt egy másik otthonban további két gyermeket zaklatott. Közülük az egyik sértettet többször bántalmazta, majd szexuális erőszakot is el akart követni ellene, de a megfélemlített gyermek kiabálni kezdett, és kimenekült a szobából. Egy 11 éves gyermek esetében a vádlott véghez vitte a bűncselekményt, azonban két nevelttárs észlelte, mi történik, és értesítette a nevelőket.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés alkalmazására tett indítványt – áll a közleményben.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@Shikari: vagy tegyék be egy éjszakára 2=3 elítélt pedofil gyerekgyilkos mellé majd megtudja hogy a kukiját hova dugdossa :)
Jozefina
Egy 15 évesnek már lehetnek szexuális igényei, de ezeket neveléssel, sok sporttal, fizikai elfoglaltsággal stb. tompítani lehetne!!!
nemkati
Szerintem is, gyerekeknél, tizenéveseknél a neveléssel, vagy pszichés terápiával kell kezelni a problémát, nem mindjárt büntetéssel, főleg nem olyasmivel, amit itt egyesek tennének. A nevelőintézet vajon hogy fogja nevelni ezt a gyereket? Jó lenne, ha nem kontárok kezébe kerülne, hanem hozzáértő szakemberekhez. Jó lenne, ha nem térne vissza az emberiség a tajgetosz-módszerhez, hogy a feleslegesnek, vagy ártalmasnak gondolt emberektől (pláne gyerekektől) egyszerűen meg kell szabadulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.