Feljelentés érkezett december 19-én a Központi Nyomozó Főügyészséghez, melyben „ismeretlen tetteseket” – valójában azonban egy jól behatárolható gazdasági kört – vádolnak 14 milliárdos pénzmosással – tudta meg a Magyar Hang.

Így állnak bosszút Matolcsyn Orbánék? Adatokat kezdett gyűjteni a NAV bizonyos ingatlanügyekről

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke előadást tart a Budapesti Metropolitan Egyetem Kezedben a jövő – TEDx konferenciáján az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022. november 10-én. MTI/Máthé Zoltán

A feljelentő összefüggésbe hozta a Magyar Nemzeti Bank ingatlanjainak szerinte túlárazott felújítását a 444.hu által feltárt üggyel, hogy egy amerikai bejegyzésű, de Matolcsy Ádám baráti köréhez köthető cég, az MN A18 LLC 14 milliárd forint értékű úszómedencés luxusapartmant vásárolt a manhattani Crown Buildingben.

A vádhatóság kérdésünkre megerősítette, december 19-én befutott hozzájuk a feljelentés.

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt tett feljelentést (…) az annak elbírálására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályához áttette”

– írta a Magyar Hangnak Szabadi Péter, a hatóság helyettes szóvivője.

Vagyis, innentől a NAV bűnügyi részlegénél pattog a labda, ők döntik el, hogy a feljelentés alapján látnak bűncselekményre utaló nyomot, megindítják-e a vizsgálatot. Az ügyben kérdést küldtünk az adóhatóságnak is, de csak egy szűkszavú választ kaptunk.

„Kérdésével kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ”

– írta sajtóosztályuk.

korábbinál élesebb kritikával illette a kormányt, az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője szerint Matolcsy az ülésen arról beszélt, hogy „Magyarország válságközeli helyzetben van”, „a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa”, az EU-ban „hátulról a 4. termelékenységi szint és „jövőre 15-18 % lesz az infláció”. Utóbbi okai az energiaár-robbanás és az élelmiszer-infláció, utóbbi főként azért, mert

„az Unióban Magyarországon a második legalacsonyabb a mezőgazdaság termelékenysége Bulgária után”.

Forrás: Magyar Hang

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
kezdődik a belháború...remélem kitörik egymás nyakát...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Istenakinincsen: Nézed a videóit, sok mindenben egyetértesz vele, majd azt állítod, hogy nem tudsz róla semmit...hm.:)
karma1
@nemkati: Reteg nem volt - de Gyurcsanyek elobb voltak egy tisztesseges uzlet reven gazdagok, mint ahogy vezeto beosztasba kerultek volna. Ok valoban nem "reteg" - de mervadoak lehetnenek minden, politikai baberokra toro (megelhetesi) politikus szamara.
(Egyebkent nalunk szokas az, hogy valaki joval elobb gazdagodik meg valamilyen tisztesseges forrasbol, tobbnyire farmerkodasbol, vagy egy jol szervezett, mas jellegu uzletbol, es csak UTANA gondol arra, hogyha mar a sajat mikrokornyezeteben az emberek elismerik, szeretik es tisztelik, akkor indul a helyi kepviselosegert, es ha meg feljebb akar menni, akkor arra is van lehetosege. En szemelyesen is ismerek ilyet, sot, a ferjem csaladtagja, - unokatestvere - volt egy ideig a penzugyminiszter). Igy viszont mar mindenki raer az emberek gondjaval foglalkozni, nem a sajat vagyonanak a gyarapitasaval.
Nyírfa
@karma1: tegnap,23.59

Hiszen az a normális - egészséges - útja a karriernek, amit leírsz!
Mondtam már, hogy irigyellek ezért az országért? Mikor fogunk mi eljutni ehhez a mentalitáshoz? 50 év? 100? Soha?
Istenakinincsen
@Nyírfa: tegnap, 23:30 Hááát...az hogy megnéztem néhány videóját még nem jelenti azt, hogy "ismerem". Szivem szerint megszabadulnék az összes harácsoló párttól, nyakkendős milliárdos élősködőtől, fehérgalléros bűnözőktől stb, de ez ma még Sci-Fi. Neked tudnod kell hogy mi a véleményem a mai társadalmi rendszerekről, de ebben a politikai közegben szerintem ők esélyesek a fideSS leváltására. Megmondhatod ha tévedek és elfogadom...hmm:)
Lepényleső
Aztán ennek a nyomozásnak is hasonló eredménye lesz mint az olajszőkítés ügyében végzett nyomozásnak;
akik vélhetően a főkolomposra vallottak,és azok is akik vallomásokat iktattak,rövid időn belül mind meghaltak?
( Minderre ráfejelve aki talán érintett leginkább lehetett,80 év titkosítást ez ügyben is simán elrendelhetett?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.