A szépségszalon látogatóit lehet, hogy meglepetés éri jövő hónaptól.

Csak nehogy sokan kövessék a példát: februártól euróban számolja árait egy budapesti szalonPexels/Pixabay

Euróban számolt árakat vezet be egy szépségszalon Budapesten – írja a 444.hu. Az Essential Beauty a közösségi oldalán tette közzé a változást:

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy 2023. február 1-től szalonunk szolgáltatási árai euróban értendőek! Vendégeinknek továbbra is van lehetősége készpénzben forintban, vagy bankkártyával fizetni!

Mint a lap megjegyzi, a posztban nem írják, de egy hozzászólásban jelzik: az adott napi árfolyamon történik majd a forintra való átváltás.

Forrás: 444.hu
Fotó: Pexels

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@human: Az árfolyam másodpercenként változik, ha úgy tetszik nekik akkor ez alapján számolják a szoli árát. Most azt állították, hogy napi árfolyam lesz. Egy darabig amíg meg nem gondolják magukat, végülis európában vagyunk, bár köthetnék a dollárhoz vagy a tugrikhoz is.
Macskaszem
Csak valakinek el kell kezdeni, és lesznek követői. Magától átáll az ország az euróra, ha tetszik a gecinek, ha nem.
A fizetések átállása viszont lassan, és nem teljeskörűen fog bekövetkezni, mert nem minden munkáltató képes euróban fizetni a dolgozót, csak az, akinek a bevétele is euróban keletkezik.
ómió
Nyilván az "efftársi törvénykövetés talaján"" áll!
Németh István
Csakhogy nagy baj van!! mégpedig csupán annyi, hogy nem számolhat Eu.-ban a magyar fizető eszköz a forint az átkonvertálásra a bankoknak van privilegizált joga, legfelsjebb a pénzváltóknak!
Ezt a kört a bővítenmi még csak pénzügyminiszteri rendelettel sem lehet, mert abszolút visszaélésre ad lehetőséget! Az viszont más kérdés, hogy a fekete piac ehhez, hogy viszonyúl >> ami természeresen jogsértő ! Azért ha magyarok vagyunk is az alapvető törvényekkel tisztában kéne lenni! JA és a büdös kurva anyját mindannak aki visszaél a pénzforgalom adta szabályokkal!
Németh István
Nagy valószínűsággel a nagy szabadság joggal ez szinkronban lenne, mármint, hogy szabadon fizetgessetek a bltokban amivel akartok! Csakhogy ez nem így működik! Még az usa-ba sem!! hiába akartam pl. svéd koronával fizetni, avagy svajci frankkal, mi több angol fonttal, nem fogadták ek elküldtek a beváltó helyre! Az elvtársi szabadságosdi bizony erre nem vonatkozik! Az olyan agyaszakadt hülyék mint > @Peller Anikó: @Lepényleső: @Jozefina: @Macskaszem: a saját elképzelseik szerint euróznának vagy éppen dollároznának, stb. akkor milyen alapon zárnánk ki a kuvaiti dínárt a jappán jent, stb. vagy a rúbelt és a jüant, az ausztrál dollárt, stb.! Azért mert csak? na menjetek a náthás picsába! A hülye magyarra jelemző, hogy menten elkezdi túlkombinálni a normális folyamatot a baromsággal! (természetesen fenntartom, hogy mindíg a "hülye" gondolatok hoznak fejlődést bármi téren, de ez most más helyzet) Tessenek mán gondolkozni egy egyszerű tényen >> az üzlet akkor üzlet, ha mindkét fél akarata az önös akarat szerint teljesül! Avilágon nem lesz olyan ha csak a fekete piacon nem, hogy egy áruért kérhetnek 1000 Ft-ot ha átszámolják az árfolyam szerint váltózóan, akkor akár 2000 Ft. összegnek megfelelően?? Az egységes világpiaci pénzügyi fizetőeszköznek ma még nincs meg a feltételrendszere, az hogy a font a dollár az euró, stb. egy adott fizető eszköz csomópont, ez a nemzetek közötti kerekedelmi tevékenységet segíti de nagyon sokáig nem lesz az un. bolti viszonylatban alkalmazható!
Peller Anikó
@Macskaszem: A horvátoknál is így volt, ki volt írva az árcédulára kunában alatta meg euróban. Most meg fordítva. Gondolom lehetett választani.

Érdekes, ezt pont bolti viszonylatban alkalmazták, kák. @Sás: kák, gyagyás kák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.