A szépségszalon látogatóit lehet, hogy meglepetés éri jövő hónaptól.

Csak nehogy sokan kövessék a példát: februártól euróban számolja árait egy budapesti szalonPexels/Pixabay

Euróban számolt árakat vezet be egy szépségszalon Budapesten – írja a 444.hu. Az Essential Beauty a közösségi oldalán tette közzé a változást:

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy 2023. február 1-től szalonunk szolgáltatási árai euróban értendőek! Vendégeinknek továbbra is van lehetősége készpénzben forintban, vagy bankkártyával fizetni!

Mint a lap megjegyzi, a posztban nem írják, de egy hozzászólásban jelzik: az adott napi árfolyamon történik majd a forintra való átváltás.

Forrás: 444.hu
Fotó: Pexels

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ábel
Egy pillanat! Melyik törvény engedi meg hogy az árakat a szolgáltató Euróban kérje? Úgy hogy az árfolyamromlást a megrendelővel fizetteti ki? Ezt meg kellene a NÉBIH-el tárgyalni!
Fenyöfa58
@Ábel: MI az a nébih ??? Orbanisztán pénz behajtoja ???
Csizmás Kond
...ez már csalás...nem azért mert ejróban tünteti fel az árat hanem azért mert mint írják a napi árfolyamon vagyis akár óránkét változhat egy szolgáltatás ára.
volvós
Gondolom az adót is euróban fizetik...( a luxuskurvák kedvenc helye lesz )
Fenyöfa58
@Ábel: A FELCSUTISZTÁNI FORINTOT lassan kilóra váltják majd !!!
human
@Csizmás Kond: "mint írják a napi árfolyamon vagyis akár óránkét változhat egy szolgáltatás ára."
Az hogy jött ki neked, hogy a napi árfolyam óránkénti árváltozást hoz? Akárhogy számolom max naponta változhat így az ár.
Fenyöfa58
@volvós: A KOLOSTOR MALAC törvény hozott rá tavaly ,hogy az ide évtöl már te is fizetheted az ALKOTMÁNYOS KÖLTSÉGED EUROBAN vagy DOLLÁRBAN !!!
human
@Ábel: Szerintem ezt megtehetik. Ha bemégy egy szupermaketbe ott is fizethetsz Euro-val mert mondjuk külföldi vagy. Az aznapi árfolyamon fogják tudtommal átváltani. De ha forintban is veszel valamit már legalább egy éve úgy működik az építőiper is, hogy délutánra már más lesz az ára ugyanannak a terméknek. Nem hallottad még ezeket a sztorikat?
Csizmás Kond
@human: Tőzsdei tapasztalatból...mert valójában az árfolyamot naponta egyszer illene átírni de a tőzsdén akár óránként is változhat az ár és ha aszerint vált a szolgáltató akkor sem sért törvényt.
Néro2
Horvátozunk itt is ? Ott is igy kezdődött ! De itt hiába kezdődik fityma orkok miatt hamarább lesz millpengő itt mint euró.
human
@Csizmás Kond: Te tényleg nem érted? Napi árfolyam esetén nem vátozhat sehogy sem az ára óránként! :D
De megcsócsáom neked.
A cég azt vállalta, hogy napi árfolyamon áraz. Azaz reggel megállapítja, hogy 400 Ft az Euro. Akkor ez zárásig érvényes. Innentől kezdve tök mindegy, hogy a tőzsdén vagy a váltóban vagy a netbankban hogy mozog óránként az Euro. Neki délben és délután 5-kor is 400Ft-al kell számolnia. Majd másnap emelhet vagy csökkenthet ezen. Ennyi.
simmering73
@human: Nem az aznapi árfolyamon számolják be. Pl a cba-ban 365 ft-on.
Csizmás Kond
@human: ...hogy miként lesz nem tudom ...de ha te igen hát legyen...én csak elmondtam, hogy mi mivel járhat.
Amúgy az ilyen valuta átváltáshoz valami engedélyforma is kéne legyen neki mert azt a törvény kötelezi...nem csak elmondják, hogy ennyi az ejró és kész...
human
@simmering73: De aznap 365 vagy óráról órára változik?
volvós
@Fenyöfa58: ..én eddig is Euróban fizettem mindent, igaz a nyugdíjamat is abban kapom !!!
Lepényleső
...ha veszteséget nem akarnak...? Egyébiránt hivatalos fizetőeszköz e helyen is.
Bár tarthatunk tőle,hogy nálunk ezek által ha véletlenül is lesz bevezetve,cirka így lesz vezényelve;
az ázsiai bérünket kapjuk majd mára már magyar matricának nevezett Forintban,aztán amit csak vásárolnánk
fizethetünk érte €uróban,így a bankokon kívül más is sarcolja majd bérünket nem csak a bán állam?
Jozefina
Euróban hirdetnek ingatlanokat, albérleteket, akkor egy szolgáltatász miért ne lehetne??? Igazuk van!!
Peller Anikó
@human: Az árfolyam másodpercenként változik, ha úgy tetszik nekik akkor ez alapján számolják a szoli árát. Most azt állították, hogy napi árfolyam lesz. Egy darabig amíg meg nem gondolják magukat, végülis európában vagyunk, bár köthetnék a dollárhoz vagy a tugrikhoz is.
Macskaszem
Csak valakinek el kell kezdeni, és lesznek követői. Magától átáll az ország az euróra, ha tetszik a gecinek, ha nem.
A fizetések átállása viszont lassan, és nem teljeskörűen fog bekövetkezni, mert nem minden munkáltató képes euróban fizetni a dolgozót, csak az, akinek a bevétele is euróban keletkezik.
ómió
Nyilván az "efftársi törvénykövetés talaján"" áll!
Németh István
Csakhogy nagy baj van!! mégpedig csupán annyi, hogy nem számolhat Eu.-ban a magyar fizető eszköz a forint az átkonvertálásra a bankoknak van privilegizált joga, legfelsjebb a pénzváltóknak!
Ezt a kört a bővítenmi még csak pénzügyminiszteri rendelettel sem lehet, mert abszolút visszaélésre ad lehetőséget! Az viszont más kérdés, hogy a fekete piac ehhez, hogy viszonyúl >> ami természeresen jogsértő ! Azért ha magyarok vagyunk is az alapvető törvényekkel tisztában kéne lenni! JA és a büdös kurva anyját mindannak aki visszaél a pénzforgalom adta szabályokkal!
Németh István
Nagy valószínűsággel a nagy szabadság joggal ez szinkronban lenne, mármint, hogy szabadon fizetgessetek a bltokban amivel akartok! Csakhogy ez nem így működik! Még az usa-ba sem!! hiába akartam pl. svéd koronával fizetni, avagy svajci frankkal, mi több angol fonttal, nem fogadták ek elküldtek a beváltó helyre! Az elvtársi szabadságosdi bizony erre nem vonatkozik! Az olyan agyaszakadt hülyék mint > @Peller Anikó: @Lepényleső: @Jozefina: @Macskaszem: a saját elképzelseik szerint euróznának vagy éppen dollároznának, stb. akkor milyen alapon zárnánk ki a kuvaiti dínárt a jappán jent, stb. vagy a rúbelt és a jüant, az ausztrál dollárt, stb.! Azért mert csak? na menjetek a náthás picsába! A hülye magyarra jelemző, hogy menten elkezdi túlkombinálni a normális folyamatot a baromsággal! (természetesen fenntartom, hogy mindíg a "hülye" gondolatok hoznak fejlődést bármi téren, de ez most más helyzet) Tessenek mán gondolkozni egy egyszerű tényen >> az üzlet akkor üzlet, ha mindkét fél akarata az önös akarat szerint teljesül! Avilágon nem lesz olyan ha csak a fekete piacon nem, hogy egy áruért kérhetnek 1000 Ft-ot ha átszámolják az árfolyam szerint váltózóan, akkor akár 2000 Ft. összegnek megfelelően?? Az egységes világpiaci pénzügyi fizetőeszköznek ma még nincs meg a feltételrendszere, az hogy a font a dollár az euró, stb. egy adott fizető eszköz csomópont, ez a nemzetek közötti kerekedelmi tevékenységet segíti de nagyon sokáig nem lesz az un. bolti viszonylatban alkalmazható!
Peller Anikó
@Macskaszem: A horvátoknál is így volt, ki volt írva az árcédulára kunában alatta meg euróban. Most meg fordítva. Gondolom lehetett választani.

Érdekes, ezt pont bolti viszonylatban alkalmazták, kák. @Sás: kák, gyagyás kák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.