A független képviselő szerint csak széles körű összefogással lenne szabad új pártot alapítani, és nincs értelme hamis reménnyel kecsegtetni a kiábrándult ellenzéki szavazókat.

A napokban jelentette be Márki-Zay Péter, hogy új párttal készül a 2024-es európai parlamenti választásokra. A hódmezővásárhelyi polgármester a részletekről nem sokat mondott, de az Indexnek azóta elárulta, hogy a bejegyzés alatt álló Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) tagjai közt szívesen látná Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.

Hadházy Ákos: "nem szabad hamis reménnyel kecsegtetni az amúgy is csalódott ellenzéki szavazókat"

Fotó: Facebook

Hadházy azonban egy friss Facebook-posztban nyilvánvalóvá tette, hogy nem kíván csatlakozni a Márki-Zay alapította új párthoz.

Bármilyen új pártot csak erős alapokon, széles körű összefogással, megfelelő időben szabad elindítani. Ezek hiányában a legjobb szándékkal indított kezdeményezés is csak egy lesz az egyszemélyes törpepártok szomorúan hosszú sorában. Bárkinek, aki új ellenzéki formációban gondolkodik, hatalmas a felelőssége: nem szabad hamis reménnyel kecsegtetni az amúgy is csalódott ellenzéki szavazókat, hogy aztán – a projekt törvényszerű bukása után – még mélyebbre süllyedjenek az apátiába, még kevesebb embernek legyen kedve aktívan tenni hazánk sorsának jobbra fordításáért”

– írja a képviselő.

Hadházy szerint a tisztességes választások feltételeinek kivívása fontosabb ellenzéki feladat bármilyen pártalapításnál, és Márki-Zaytól is azt kéri, hogy ennek figyelembevételével gondolja újra a szándékát.

Forrás: hvg.hu, Facebook

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Néro2: ma,16:02
Mindenben egyetértek veled. Hadházy sokat javított a hozzá való viszonyulásomon. Rá szavaztam jobb híján!
A MZP-re leadott szavazatomat viszont még most is szégyenlem, de ma sem tudom, mi lett volna a jó megoldás helyette.
Néro2
@bencemacska: Egyetértünk. Akkor semmi.
jáger laszló
Megelőlegezem,sőt +ígérem
Én sem lépek be az MMN-be
Maradjon az csak az MZP-é egyedül!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Hullaházy efftárs beintett Maki efftársnak!? Ez az, efftársak!
paperboy
@ómió: Képzeld, nálunk, az ellenzéki oldalon (jobb-, baloldal, közép, zöld, liberális) létezik olyan, ami nálatok már régóta nincs (ha van is, súlyos büntetés terhe mellett): Különvélemény

Szóval, megint úgy jött ki a matek, hogy ti vagytok az elvtársak! Egy a tábor, egy a zászló, ugye, állampártista bolsi fajkretén?

"A bolsevik fő tulajdonsága, hogy vakon követi a Párt irányvonalát."

A bolsevikok köztünk járnak...

Ha megengedsz egy idézetet Kövér elvtárstól: "Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna."

Mások mondják: kanadaihirlap.com/2014/01/13/kommunista-kutyabol-nem-lesz-demokratikus-szalonna/
ómió
@paperboy: Tudom, vazze! Maki efftársatok már rég "ecsetelte"! Ti külön-külön képviselitek a nácikat és a tetvesbolsikat! "Különvélemény", az van, de van velük egy baj: mind magyarellenes "internacionalista" - ergo, bolsi! Most innét meg az Internacionálé-dalolásotokból próbáld a másik oldalra hazudni a tetves bolsiságotokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.