Miután az Európai Bizottság a fideszes politikai irányítás miatt bekeményített, hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést a DK az uniós pénzek ügyében. A DK árnyékkormányában árnyék-külügyminiszteri pozícióval is bíró Rónai mai sajtótájékoztatóján azt mondta, a napokban tapasztalta meg először – de nem utoljára – Magyarország, hogy „az Orbán-kormány elmúlt 13 éves lopásai miatt tavaly felfüggesztett európai uniós pénzek hiánya milyen károkat okoz”. A politikus figyelmeztet, hogy az Erasmus-diákösztöndíjak csak az első elbukott pénzügyi tételek, és a kormány korrupciója miatt véleménye szerint még több ezer milliárd forintot fog veszíteni az ország.

Brutális össztűz zúdult az Orbán-kormányra! Az elmúlt 13 év lopásairól beszél a DK az Erasmus-botrány kapcsán és hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést az ellenzéki párt

Fotó: Pixabay cco

A Demokratikus Koalíció hűtlen kezelés gyanújával büntetőfeljelentést tesz, mert "immár egyértelműen bizonyítható, hogy kizárólag Orbán Viktor kormánya miatt nem jut hozzá Magyarország az európai uniós pénzekhez"

- közölte Rónai Sándor, az ellenzéki párt EP-képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján.

Rónai Sándor azt mondta, a kabinet nem teljesíti az uniós feltételeket, nem fékezi meg, hogy a "fideszes milliárdosok ellopják az uniós támogatásokat", nem "söprik ki a milliókat kereső fideszeseket" az egyetemek éléről, és nem biztosítják a bíróságok függetlenségét sem.

A miniszterelnök "inkább megfosztja a külföldi egyetemi tanulmányokra vágyó diákokat az álmaiktól, de nem függeszti fel egy percre sem az uniós pénzek ipari mértékű ellopását" – fogalmazott a DK-s politikus.

Mi az az Erasmus-ügy? Miért áll le az alapítványi egyetemeknél átmenetileg az Erasmus+?

A 24.hu az ügy kapcsán emlékeztet, hogy bár már december óta tudni lehetett, a hét elején jutott el a széles körű nyilvánossághoz a hír, hogy nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból azok a magyarországi felsőoktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek vagy ilyen alapítványok tartanak fenn.

A Bizottság ideiglenesen függesztette fel a finanszírozást, mert összeférhetetlennek tartja, hogy a privatizált, de még állami finanszírozásban részesülő egyetemek kuratóriumaiba fideszes politikai kinevezettek kerültek

Forrás: 24.hu, MTI

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@KisTehen: Nem fér bele.
De ha lenne ilyen ügy akkor a fideSS mar rég lepett volna, mint Sukoró kapcsán is évekig próbálkoztak. Hiszen minden vágyuk Gyurcsanyek meghurcolása.
Annyira gyagyás vagy hogy ezt nem fogod fel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
Szopd szét a csúti rémet ! Szívd horpadtra a dagadtból a homárt !
Istenakinincsen
@sgl: január 11., 15:46 Lehet hogy itt a válasz! Szerintem elfogulatlan és kegyetlenül őszinte:
g7.hu/kozelet/20230115/eppen-25-eve-tart-az-orban-gyurcsany-korszak-es-ez-igy-is-marad/
Németh István
@sgl: te nem látszat hanem tényleg egy valós spermahulladék, fúllll hülye vagy! @Nanya: @Nanya: szopol te eleget mindenki helyett te szifilízes agyú barom! @Istenakinincsen: (istenke nevét a szádra neved az Ő kincse az értelmes ember - te egy spermahulladék vagy rajtad még az Istenke se üdögelhet) valójában te a baromságaidon teszed a fazonod, de ahhoz is rém hülye vagy! tehát nincs megoldás; nyugiba társulj a @Nanya: -hoz és szívjátok teleibe magatokat persze a gebe-spermával mert észt, agyat képtelenek vagytok szerezni!
Némi tudnivaló azért az élet igazságából, ha feltudjátok fogniazzala valósjában nincs mivel >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. korrupt és hűáborúsbűnös vezetése takarodjona sitire, kis belezésre!
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 13:04 Tanulj meg írni és olvasni! A következő lépés egy szó, vagy egy szöveg értelmezése. Ez alapvető lenne egy értelmes beszélgetéshez. A nick nevem nyelvtanilag valóban helytelen. Így lenne helyesen: Isten aki nincsen. Tudod miért? Mert egy darab isten sincsen! Emberek szánalmas találmánya az a rengeteg isten amiben hisznek és ezért vallási háborúkat vívnak. Megnyugodhatsz, mert a valóság az hogy az univerzum(világegyetem) összes résztvevője Isten! A természet a valódi Isten. Te is egy isten vagy a sok közül, csak spermahulladék, de vannak rajtad kívül értelmes emberek is:)). Te is egy istenkincse vagy, mert nélküled nem tudnánk hová tenni a mércét. Nálad hol van az abszolút referenciapont?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.