Megszületett a döntés a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor ominózus epizódja miatt.

Kétmillió forintos bírságot kapott az RTL, amiért Vadon János és Sebestyén Balázs megalázott egy kolumbiai kisfiút

Fotó: RTL

Kétmillió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL-re a Celeb vagyok, ments ki innen október 18-i epizódja miatt. A testület ezen kívül hiányosságokat tárt fel az ATV Spirit televízió és a kalocsai Korona FM 100 rádió műsorában is.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel közölte, hogy bejelentések alapján indított eljárást a Médiatanács a október 18-i epizód miatt. Az RTL Klub (mai nevén: RTL) adásában a műsorvezetők (Vadon János és Sebestyén Balázs) megalázó és kiszolgáltatott helyzetbe hoztak egy kolumbiai gyermeket.

A műsorvezető magyarul feltett kérdéseire a gyermeknek minden alkalommal azt kellett felelnie: Si senor! (Igen, uram!). A kérdések közül néhány a fiú intim szféráját sértette, illetve a testalkatán gúnyolódott – írták.

Olyan kérdések is elhangzottak, mint például „Anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?” vagy „Tudod, hogy ha tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?”.

A közlemény szerint a vizsgálat megállapította, hogy a jelenet megsértette a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tiltó törvényi rendelkezést.

A Médiatanács súlyos jogsértést állapított meg és kétmillió forintos bírságot rótt ki a szolgáltatóra, ezen kívül a jogsértésről szóló közlemény közzétételére kötelezte, a műsorszám sugárzásának idősávjában, legalább két alkalommal és a szolgáltató honlapján hét napig folyamatosan.

A bírság összegének megállapításakor a testület figyelembe vette, hogy az RTL jelentős befolyásoló erejű, országos vételkörzetű televíziós médiaszolgáltatás – tették hozzá.

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Pedig, hát, a megalázás, az olyan "efftársi"!
simmering73
Igazából ezt a két görényt kellett volna megbüntetni. Vagy az rtl adta a szájukba ezeket a megszégyenító mondatokat, hogy őket büntették meg?
rokker33
Ezzel az 1 adással 20 milliót keresett az RTL ez a 2 milla belevan számítva a költségvetésbe! Apró pénz ez nekik...
NKF
Amikor meglátom a két seggfejet (véletlenül) hányni tudok!
Egyébként az RTL és TV2 is tök szar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.