A Telex január 14-én adta le a Nick Thorpe-pal készült videóinterjút, amelynek a tudósító szerint félrevezető címet adtak.

A BBC tudósítója vitába szállt a Telexszel egy félrevezető cím miatt: "Sérelmesnek érzem, hogy ekkora badarságot adnak a számba"
Fotó: Nick Thorpe, a BBC magyarországi tudósítója (j) dedikál a hetedik Bécsi Könyvfesztivál magyar standjánál 2014. november 15-én. A bécsi Collegium Hungaricum kezdeményezésre létrejött, tizenegy Duna menti ország, köztük Magyarország irodalmát és kultúráját bemutató Duna Lounge programsorozat harmadik alkalommal mutatkozik be a fesztiválon. MTI/Filep István

Közösségi oldalán írt arról, hogy úgy véli rossz és félrevezető címet kapott a vele készült 50 perces videóinterjú.

Felidézte, hogy karácsony előtt, egy nemzetközi sajtókonferencián tett egy udvarias javaslatot a miniszterelnöknek. Mely szerint, ha "több interjút adna a független hazai és nemzetközi médiának, mondtam, talán javítani lehetne Magyarország gyakran rossz nemzetközi közképén, és a világ jobban megérthetné kormányának álláspontját".

Mint írja, egyetért Orbán Viktorral abban, hogy létezik egyfajta „hungarofóbia” a világon. Thorpe szerint erre a kormányfő kedvesen reagált, úgy tűnt, tetszett neki az ötlet, a tudósítóban pedig "felcsillant a remény, hogy talán új, kevésbé agresszív kommunikáció várható a kormány oldaláról az új évben".

Hozzátette: Közben január 11-én video interjút adtam a Telexnek. 

Sajnos 14-én nagyon rossz és félrevezető cím alatt jelent meg. Mintha azt mondtam volna, hogy ma olyan hangulat uralkodik, mint egykor a Rákosi korszakban.

Kiemelte: "Ez persze képtelenség. Akkor Magyarországon félelmetes diktatúra volt, ma egy sokak szerint boldogtalan demokrácia. Az a cím egy ártalmatlan mondatomat értelmezte alaposan félre".

Azt mondtam ugyanis, hogy manapság a hivatalosság köreiben úgy gondolják, hogy „aki nincs velünk, ellenünk van”, pedig ez Rákosi híres álláspontja volt. Ugyanezt elmondhattam volna az ellenzéki oldal embereiről is. Az egész interjúban mindvégig azt próbáltom fejtegetni, hogy milyen károsnak tartom az ellenségeskedést. De persze sokkal többen olvasnak el egy vastagbetűs címet, mint ahányan végighallgatnak egy ötven percnél is hosszabb beszélgetést

- vélekedett. 

Hozzátette:  "A téves címre adott reagálásokból úgy látom, hogy az interjúm sajnos olaj volt bal-jobb háború tüzére – és most a baloldal kezdte".

Elmondása szerint a telexes kollégák módosították az eredeti címet:

Ami így szólt: „2010 óta olyan a hangulat, mint a Rákosi-korszakban”. Az új cím, ezt próbálta enyhíteni, valójában azonban szerintem átmenteni: „2010 óta kicsit Rákosi Mátyás jellegű a hangulat”.

Leszögezte:

Még hasonlót sem állítottam, és igen sérelmesnek érzem, hogy ekkora badarságot adnak a számba.

Mint írja, arra kérte a Telexet, hogy ezt az írását közöljék az oldalukon. Thorpe elmondása szerint a "kollégák azonban úgy látják, hogy nem követtek el hibát a címadásnál".

Most indítsak helyreigazítási pert?

- tette fel a kérdést, majd úgy folytatta:

Inkább ideírom, mi jut eszembe erről az ügyről, és nemcsak erről:

Ma, január 16-én szeretném mégiscsak remélni, hogy képesek leszünk kevesebb rosszat feltételezni egymásról, s kevésbé félreérteni egymást. Egyetértek Orbán Viktorral abban, hogy ha a világ egymással élesen szembenálló tömbökre oszlik, az káros Magyarországnak. De azt hiszem, a tömbök szembenállása Magyarországon belül még károsabb.

A videóinterjú itt tekinthető meg.

Forrás: Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Egyetértek haver de nem érdekelnek a tömbök. Viszont érdekel az ötven százalékos infláció a több hónapos várólista egy vizsgálatra egy lerohasztott oktatás a kormány mindennapos lekezelő cinizmusa ...
Téged esetleg ?
Vagy elbíbelődsz a tömbjeiddel.
Végül is lehet a fingott is reszelni.
Szerinted.
Emmersson71
Nem kell Rákosit emlegetni, ha nem úgy gondolja!

"Azt mondtam ugyanis, hogy manapság a hivatalosság köreiben úgy gondolják, hogy „aki nincs velünk, ellenünk van”, pedig ez Rákosi híres álláspontja volt. Ugyanezt elmondhattam volna az ellenzéki oldal embereiről is."

Tehát BÁRKI rákosisan gondolkodik, aki azt vallja, „aki nincs velünk, ellenünk van”? És ezt elmondhatta volna „az ellenzéki oldal embereiről is"?!

Most így sokkal jobb, Thorpe úr, hogy elmagyarázta! De tééényleg...
Tulajdonképpen ezzel az ÖSSZES MAGYART lerákosisozta!
Menjen maga a náthás picsába!

(Lehet, hogy beszéli a nyelvünket valamelyest, de magyarul gondolkozni és fogalmazni még nem megy.)
Csizmás Kond
Amikor ők magyaráznak félre valamit akkor nem csodálkoznak...
Sámannus
Van két tömb és azt az egyik felzabálja a másikat lüketóni!
Neszólj bele bazdmeg ha szopni akarsz menyj és szopjál, ne ugass hülyeséget!
ómió
"Szívélyes efftársi egyetértés"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.