Bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába még a múlt év szeptemberében Polt Péter legfőbb ügyész felesége – vette észre a 24.hu. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-ben és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalban is van pozíciója Polt-Palásthy Mariannának. A lap a Szerencsejáték Zrt.-re pénzgyárként hivatkozik, mert mint írják, állami monopólium a lottósorolás és a kaparós sorsjegyek forgalmazása is, ami óriási szeletét teszi ki a piacnak. A társasághoz 2021-ben, a legutolsó lezárt évben 701 milliárd forint folyt be a szerencsejátékok után, melynek adózott eredménye 28,3 milliárd forint lett.

Polt Péter felesége is a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságának tagja lett

Polt Péter legfőbb ügyész azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 13-án. MTI/Kovács Attila

A 24.hu cikkében emlékeztettek, hogy a legfőbb ügyész felesége a mostani kormány megalakítása után más megbízást is kapott: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felügyelőbizottsági elnöke lett. Emellett 2019 ősze óta ő a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal általános elnökhelyettese is. Korábban a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója volt.

A lap arról is ír, hogy 2023-tól már nemcsak a Szerencsejáték Zrt. szervezhet online sportfogadást az uniós piacszabályozási normák miatt, a szerencsejáték ipart közelről ismerők szerint azonban valójában azonban nem nyílt meg január 1-jével a piac, mert a szabályokat úgy alkották meg, hogy azokkal lényegében ki is zárták a lehetséges külföldi konkurenciát.

Forrás: 24.hu, hvg.hu, Telex

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Még egy ilyen tetve tolvaj fityma (né) ket. Már példaképük Rákosi pajtás is összehányja magát tőlük a sírjában.
Ezeket tényleg addig kéne ütni még mozognak meg aztán is még egy fél órát.
Néro2
@Eladott Ország: Igény van rá. A qurva szájbabaxott anyátokra is. No meg egy kötélre. Hogy is van a kép a kárpátok géniuszáról meg a nejéről ? Mert arra is aztán biztos ami biztos könyörgöm... is fel. Valahol Európában már nagyon kéne.
nejlontacskó
Van egy olyan érzésem, hogy a nyereményekhez, semmi köze nincs már a szerencsének.
Ahová ezek beteszik a lábukat, még a szarás is, központi irányítás alá esik!!!
verőce21
@m73: 18:07) vegyél sok lottót, hogy menjen tönkre a szerencsejáték rt., te félanalfabéta!
simmering73
"a szabályokat úgy alkották meg, hogy azokkal lényegében ki is zárták a lehetséges külföldi konkurenciát."
Ezért szűnik meg a betclic elérhetősége február 10.-től?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.