A szélsőséges oroszbarát propagandában utazó Magyar Békekör Egyesület az ukrajnai háborúról közöl hitelesnek tűnő írásokat orosz hírforrások alapján. Nemrég megírták, hogy a kárpátaljai magyar katonákat „légi úton Budapestre szállítják, és átadják őket Orbán Viktornak”.

Ez már a vég: egymást fakenews-ozzák Orbán emberei

Orbán támogatói hajba kaptak az orosz propaganda miatt. Forrás: Pixabay

Az álhír forrása az orosz állami Rosszija 1-es tévécsatorna műsora – írja a Magyar Narancs. Az adásban Igor Korotcsenko újságíró, védelmi és külpolitikai szakértő, újságíró azt mondta:

nagyon fontos, hogy, információs lehetőségeinket felhasználva a magyar nemzetiségű ukrán állampolgároknak azt tanácsoljuk: a frontra kikerülve, az első adandó alkalommal szökjenek át a frontvonalon, és adják meg magukat az orosz fegyveres erőknek.

„Gondolom, meghozzuk a szükséges döntéseket annak érdekében, hogy ezeket a magyarokat – akiket erőszakkal kényszerítenek az Oroszország elleni harcra – átadjuk őket Orbán Viktor kormányának."

Közvetlen Moszkva–Budapest légijáratot létesítünk.

A Telex megkérdezte Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, tényleg igaz-e, hogy a magukat megadó kárpátaljai magyar katonákat Magyarországra hozzák és átadják a miniszterelnöknek.

Havasi azt felelte, ez fake news.

A Magyar Békekör Egyesület ezt írta a sajtófőnök nyilatkozatára válaszként:

„noha a tény nem fog megváltozni attól, hogy hamisnak nevezik, a félresikerült »cáfolat« felveti azt a kérdést, hogy vajon a magyar kormány kész-e menedékjogot biztosítani azoknak a kényszerbesorozott külhoni magyar katonáknak, akik a frontra érve azonnal leteszik a fegyvert, és megadják magukat az orosz hadseregnek, hogy aztán összegyűjtsék és Budapestre szállítsák őket – mint az orosz felvetésben elhangzott. A miniszterelnöki szóvivő elhamarkodott véleménye feltételezhetően nem tükrözi Orbán Viktor álláspontját, hiszen a kormányfő következetesen kiáll a kárpátaljai magyarok jogaiért Kijevvel szemben, így aligha férhet kétség ahhoz, hogy ne viselné szívén életüket és sorsukat.”

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: te nem veszed észre,hogy már csak a legnagyobb seggfejek tapsikolnak a fideszéknek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: te moszkvából okoskodó, ezt pont te mondod!? bolond lennék hazamenni, egy fidesz kreálta diliház az ország!
simmering73
@KisTehen: Te nem bízol Európa DNS-ében, aki megmenti Mária országát? Magyarországot pedig nagy betővel írjuk. M úgy mint Marha, te suttyó.
jáger laszló
Semmi baj! Jó,hogy L foglalják magukat valami értelmes vitával...
csakennyi
barátilag
J.L.
Néro2
Egy bit annyi elég is az orbánkőrnek.
Németh István
Ti ott fent a trutymó fejüek gyölekezete > aljas háborús bűnös szar geci tetvek, elfolytok úgy vagytok szétrohadva nem veszitek észre??? aljas szemetek!
a lényeg >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu vezetése takarodjon a börtönbe - akasztásilag! DE VELETEK EGYÜTT MOSLÉKOK!!
ómió
Ne görcsöljetek, efftársak! Attól csak még elhülyültök!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.