A Demokratikus Koalíció nem hagyta szó nélkül a magyarázkodást sem.

Reagált a DK Várhelyi magyarázkodására: "Egy álszent, hazug sajnálkozással nem lehet elintézni azt, hogy Várhelyi Olivér EP-képviselőket hülyézett le"
Fotó: Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa beszédet mond a Konferencia Európa jövőjéről – A bővítés a jövő kulcsa? című nemzetközi fórumon a Magyar Tudományos Akadémián 2021. december 6-án. MTI/Bruzák Noémi

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Várhelyi Olivér kedden délután az Európai Parlamentben a felszólalása után, vélhetően abban a hitben, hogy a mikrofonja ki van kapcsolva, az mondta: „Hány hülye van még?”. 

A kijelentés óriási botrányt okozott az Európai Parlamentben. A DK és a holland liberális EP-képviselő, Guy Verhofstadt is Várhelyi lemondását követelte, utóbbi Ursula von der Leyent is felszólította a fideszes képviselő menesztésére.

Várhelyi Olivér közleményében azt mondta, nem az EP-képviselőket hülyézte le, de kért bocsánatot kért. 

Őszintén sajnálom az Európai Parlament 2023. február 14-i plenáris ülésén tett megjegyzésem körüli félreértést.

Arra hivatkozott, hogy ez egy privát magyar nyelvű beszélgetéshez kapcsolódott közte és a mellette ülő kabinetvezetője között egy teljesen más témában, „amit kiragadtak a szövegkörnyezetből”.

A Demokratikus Koalíció szerint "egy álszent, hazug sajnálkozással nem lehet elintézni azt, hogy Várhelyi Olivér EP-képviselőket hülyézett le". Úgy vélik,  "a magyar uniós biztos hárít, de a szavai nem maradhatnak következmények nélkül".

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője rendkívüli felszólalásában arról beszélt az Európai Parlamentben, hogy "ez egy példátlan és brutális sértés a 450 millió európai polgárt képviselő parlamenttel szemben".

Különösen elfogadhatatlan, hogy a Parlament integritását egy másik uniós intézmény, az Európai Bizottság magas rangú vezetője sérti meg

- tette hozzá.

Rónai szerint "nem meglepő, hogy Várhelyit Orbán Viktor miniszterelnök jelölte".

Mindketten megvetik a parlamenteket és a demokráciát

- fogalmazott Rónai.

Felszólítjuk az Elnököt, hogy határozottan lépjen fel Várhelyi biztos eltávolítása érdekében, különösen azért, mert hamis bocsánatkérése a parlamentünkre hárította a felelősséget.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Forrás: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
ő csak azt mondta,hogy hüje!!!Ez pedig egészen mást jelent!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Ott még véletlen se szabad egy igazat kérdezni!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.