Az Európai Unió jelentős pénzeket költene határvédelemre.

Kiszivárgott, mit tervez Orbán, pénzt is kért hozzá az EU-csúcson
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (második sor, b6) az európai uniós tagországok állam- és kormányfői kétnapos találkozójának első napján Brüsszelben 2023. február 9-én. Az első sorban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b7), Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b2), Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke (j3) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b6). A találkozó középpontjában a migráció, és az arra adható uniós válaszok, valamint Oroszország Ukrajna elleni háborúja, illetve a konfliktus okozta gazdasági helyzet áttekintése szerepel. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Az Európai Uniónak azonnal jelentős forrásokat és eszközöket kell biztosítania a tagállamok határvédelmi képességének és infrastruktúrájának megerősítésére – döntöttek a tagországok állam- és kormányfői, miután péntek hajnalig tartó vitát folytattak Brüsszelben az újabb migrációs hullám kezeléséről – írja a Népszava.

Elsősorban a határőrök számát és a megfigyelő berendezéseket növelnék. A támogatás mellett érvelt Orbán Viktor miniszterelnök is, bár ő inkább a határkerítések megerősítésére kért pénzt.

A brit Financial Times tudósítása szerint Orbán Viktor a vitában azt mondta, hogy

a magyar határon lévő kerítéssel az egyetlen probléma az, hogy nem elég magas, és ezért pénzt kért, hogy megnövelhessék ötméteresre.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen ugyanakkor hangsúlyozta,

hogy a vezetők csak abban állapodtak meg, hogy az uniós pénzt olyan infrastruktúrára használják fel, mint a kamerák, őrtornyok és járművek, nem pedig a kerítések építésére

– írta a Népszava.

Forrás: Népszava

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
O1G megint beleszaladt egy akkora pofonba, hogy a kerítés adta a másikat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
ov most a kerítés magasításán gondolkodik amit 10 m-re magasítana,de ehhez Brüsszel nem ad pénzt!!
Így próbálná a migránsokat alpinista kiképzésre kényszeríteni!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
"Kiszivárgott, mit tervez Orbán, pénzt is kért hozzá az EU-csúcson"

Az uradalmat szeretné Hatvanpusztán bővíteni...???
Pálinkás Pál
@KisTehen: " hogy az uniós pénzt olyan infrastruktúrára használják fel, mint a kamerák, őrtornyok és járművek, nem pedig a kerítések építésére "...melyik részét nem érted hülye...?
lusta
@Yoda69: De nem az 5 méteres, se nem a 10 méteres.
ómió
Pedig Európát (is) védeni a mai brüsszeli korruptbolsi "efftársi terminológia" és az "egyenlőbbség elve" szerint Magyarország kifejezetten "társadalmi munkában" köteles! A többieket majd fizetik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.