Az EKF rendezvénysorozat forrásaiból több NER-es is részesült.

Európa Korrupciós Fővárosa: A NER szépen osztozkodott az EKF-pénzeken – Egy volt fidelitasos szusibárjára is telt belőleMTI/Vasvári Tamás

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozat forrásaiból a lebonyolításért felelős társaság két főtanácsadójának cége is részesült – tudta meg a 24.hu. És ez nem minden: több volt fidelitasos érdekeltségének is jutott a pénzből – egyikük egy szusibár létrehozására kapott támogatást –, továbbá csaknem egymilliárd forint jutott két alapítványnak, amelyeket egy kormánypárti újságíró hozott létre.

Ez így több százmillió forintnyi megrendelés a NER környékéről.

Mészáros Zoltán jelenlegi vezérigazgatói főtanácsadó 2020 márciusáig vezérigazgatója volt a rendezvénysorozatot bonyolító Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-nek. A társaság pályázati nyilvántartásai szerint Mészáros és felesége érdekeltségében álló három cég összesen 753 millió forintot nyert el a programsorozat forrásaiból. Igaz, több esetben olyan rendezvények lebonyolítására, amiket korábban is a főtanácsadó és neje cégei szerveztek. 2021-ben és 2022-ben ezek közt volt a VeszprémFeszt, amelynek megrendezésére három pályázaton 250 millió forintot kaptak. A Rozé, Rizling és Jazz Napokra összesen 15 millió forintot nyertek el. A BWG Balaton Wine ang Gourmet Fesztiválra 200 millió forintban részesültek. Ezenkívül 288 millió forintot kapott a Mészáros többségi tulajdonában álló veszprémi Oliva Hotel.

Mészáros Zoltán a támogatásokkal kapcsolatban a 24.hu-val közölte, hogy

nincs összeférhetetlenség, mivel 2020 márciusa óta nem vezető tisztségviselője az EKF-et menedzselő cégnek.

Emellett elmondta: az említett pályázatok elbírálásában és a döntéshozatalban sem vett részt. Hangsúlyozta azt is, hogy a legtöbb említett rendezvényt maga találta ki, és bonyolította le korábban is.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Egy évértékelőben ilyenekről kellene hallanunk. Ha már vannak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@Fenyöfa58: Sosem voltam rasszista, de azóta mióta ez a mocskos féreg van az ország élén, azóta utálom a fajtáját !!!
Aki Én
@KisTehen: @Maccska: mit össze nem erölködtök itt 3-4-en
Egészen beteges.
Németh István
@Aki Én: megszokott hülye vagy!!! @Maccska: NE feledd a > @gina: egy büdös rohadt kurva, akinek az anyját a németek csinálták fel, s maga is a németek überfarkát szívja! @KisTehen: és tegyük hozzá, hogy Washington mert Európának nincs fővárosa > azt ugyan is az usa moslékok felszámolták! >@Fenyöfa58: @Horizont: a moslékosbödön kilöttyedt tartalmát nyalogató takonyspórák!
Az usa-nató takarodjon Európából, ENSZ ELLENŐRZÉS MELLETT! az Eu vezetése takarodjon a börtönbe a nemzetek felügyelete mellett! ROHADJANAK MEG!!! az akasztásukig !!
Aki Én
@Németh István: Te miért nem takarodsz el az putridba, retkes elmebeteg korcs?
Nézz már körül te agyhalott balfasz. Ki az, aki még nem rühelli a buta pofádat, te elmeroggyant balfasz?
Még a sajátjaid is csak rugdosnak, te koszos patkány!
Németh István
@Aki Én: Ó, hogy a te ocsmány pofádból minő szépirodalmi remekek kerülnek felszínre - elbűvöli a "profi propeller" ólvasókat! Éppen most mondták felterjesztettek téged, a zöldszallagos libafos-díjra! Hát mit is mondjak, meg is érdemled, ennyi küzdelem, ennyi harc után - letudsz írni ama két mondatot, hát ez, ... gyönyörűség! De csak nyugodtan szívjál 10-et a gebe lenge szervé-ből, az még oldja a leragadt nyelvedet!
A tény >> az usa-nató moslék armada takarodjon Európából, és az Eu. vezetése a börtönbe akasztásilag!
ómió
Korrupciós főváros!? Hát, ott van nekünk Brüsszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.