Az energiaszektor, a bankok, a kereskedelmi multinacionális cégek és a gyógyszeripari cégek a magas energiaárak nyertesei.

Orbánék elárulták: Ők a megugró energiaárak igazi nyertesei

Ezért nekik továbbra is lényegesen nagyobb mértékben kell hozzájárulni a költségvetéshez, így az extraprofitadót nekik az idén még meg kell fizetni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A kormány készen áll arra, hogy tárgyaljon az érintett nagy cégekkel a befizetés módjáról, de a tavaly befizetett adó mértékének megfelelő összeget továbbra is a költségvetésnek be kell hajtania.

A miniszter azt mondta: most, amikor a tizedik szankciós csomagot elfogadja az Európai Unió tanácsa, és egy éve tart a háború, szükséges értékelni a helyzetet. Európa sodródik a háború felé, ezért Magyarországra is egyre nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik, hogy változtasson olyan kérdésekben is az álláspontján, ahol az elmúlt egy évben világos elvek alapján hozott döntéseket.

Gulyás Gergely leszögezte, a magyar érdek továbbra is változatlan: kimaradnia háborúból. Hozzátette: 

így döntöttek a tavaly áprilisi választáson az emberek, a szankciókkal kapcsolatos ellenérzéseket pedig megerősítette a nemzeti konzultáció. Magyarország fegyvereket továbbra sem szállít, a tűzszünetet és a mielőbbi béketárgyalásokat sürgeti, és segíti a menekülteket.

Arra figyelmeztetett: ha Európa bevonódik a háborúba, ha NATO-tagországok vesznek részt a konfliktusban, az a harmadik világháború kitörésével fenyeget, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a háború ne eszkalálódjon.

Forrás: kormány.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
A gyógyszeripar és a kereskedelmi multik(?) hogyan, miképp profitálnak a magas energiaárakon, amikor ez nekik is plusz kiadás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Te vagy a kedvenc böszMém:) Nem muszáj válaszolnod ám, mert nulla amit röfögsz.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Röfög a nénikéd te idióta.
Istenakinincsen
@Gyurka80: pszzz...a többit már tudod!:)))
Gyurka80
@Istenakinincsen: Qsss ...a többit már tudod!:)))
Istenakinincsen
@Gyurka80: Persze hogy tudom...Tőled:)) Csak jót akarok neked, hogy ne égesd magad szénné a hülyeségeiddel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.