Orbán Viktor a parlament első tavaszi évadnyitó ülésére némi késéssel érkezett, hogy aztán minden eddigit felülmúló brüsszelezéssel terelje egybe a nyáját.

Orbán mindenkit megtalált Magyarország bajai miatt, egyvalakit nem mert csak bírálni

Orbán Viktor beszédet mondott a Parlamentben. Forrás: Facebook

“Bele akarnak préselni minket a háborúba” – jelentette ki komoly arccal az eddigi felnőtt életét folyamatosan különféle ellenségekkel való csatározással töltő pártvezér – miniszterelnök. Majd ezután némileg enyhülten, virtuális buksi simogatással folytatta, kijelentve: háborús időszakban az ország teljesítményére büszkék lehetünk.

Magyarország 4000 milliárd forinttal többet költött tavaly, mint 2021-ben. Ezt a pénzt Brüsszel vette ki a magyarok zsebéből a szankciókkal

‒ komorodott el újfent Orbán.

A többször hosszabbított határidőkkel saját bevallásuk szerint 1,4 millió embert megszólító konzultációjára célozva Orbán rátért, hogy „a magyar emberek” nem értenek egyet a brüsszeli szankciós politikával. Ezután pedig pár gazdasági jellegű állítást tett, miszerint több mint húsz éve tavaly volt a legmagasabb tőkebehozatal Magyarországon. A költségvetési hiányt és az államadósságot pedig sikerült csökkenteni 2022-ben, a választási évben – írja az ATV.

Ezután a 13. havi nyugdíjról, családtámogatásokról és arról beszélt, hogy a nőknek 30 éves korukig nem kell SZJA-t fizetni, ha először szülnek gyermeket.

Ez a háború nem a felfoghatatlan messzeségben történik, veszteség mindenkinek, rossz az ukránoknak, rossz az oroszoknak, rossz a magyar embereknek, rossz Európának és rossz az egész világnak. Emberek halnak meg százezreivel és a magyar kormány komoly aggodalommal figyeli, hogy Európa araszolva, lépésről lépésre belesodródik a háborúba

‒ váltott komor hangnemre Orbán Viktor. Az európai országok tankokat küldenek, már terítéken vannak a vadászrepülők, és hogyha így folytatódik lesznek olyanok, akik már csapatokat akarnak küldeni Ukrajnába ‒ mondta ezután, egyenlőségjelet vonva a háborús agresszor Putyin és áldozata, múló kellemetlenség és civilek lemészárlása közé.

Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, ezért nem szállítunk fegyvereket, és a magyar kormány továbbra is a béke pártján áll ‒ mondta Orbán Viktor a konzultációra, illetve a választási eredményre hivatkozva.

Naponta szenved el Magyarország provokációkat ‒ fogalmazott Orbán Viktor, minden bizonnyal kormánya már-már fokozhatatlan nyugati elszigeteltségére célozva. Ám bölcs státusférfiként mégis azt kérte, hogy ezeknek a provokációknak ne üljünk föl és tartsunk ki a békepártiság mellett – jelentsen ez bármit a fideszes szómágiában.

Forrás: ATV

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hazánk nem rés, hanem erős bástya a béke frontján! Egy a jelszónk, tartós béke, állj közénk, és harcolj érte! Ez az ötvenes években volt szlogen, ma megint "aktuális"?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: téged mióta érdekel a munkáspárt véleménye ,te nejónáci pötsch?
Fenyöfa58
@Maccska: Addig a MACSKÁS MOCSKOS POFÁDAT EVÉSRE VAGY NYALÁSRA HASZNÁLD !!! ÁMEN !!!
Yoda69
O1G nem tud kijönni a hazugság spirálból.
Mindenkit hibáztat a gazdaság helyzete miatt, holott o az egyetlen felelős azért, hogy most itt tartunk, ahol.
Persze a sok agyatlan fideSS birkát ezzel a kamuval megtudja győzni, es ebben nagy segítség nekik a fizetett román trollok serege itt a propin is.
Gazella
Birkanyáj etetés elmebeteg O1G módra. Ennek a disznónak csak egy golyó kell a fejébe és szétesne a sleppje.
ómió
És képes volt csupa, "nem efftársias" dolgokat előhozni!?
balos
@Pegero: Anyádról ez nem 1 jó vélemény,de lehet,hogy megakartad kettyinteni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.