A kormány a teljes magyar orvostársadalmat támadta meg, amikor megnyirbálta az orvosi kamara jogköreit – írja közleményében a Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ).

Az orvosok szerint Orbánék döntése nem szolgálja a társadalom érdekeit: A teljes magyar orvostársadalmat támadta meg a kormány
Kép: Pixabay

A közleményben arra reagálnak, hogy a parlament sürgősségi eljárásban elfogadott egy indítványt, ami jelentősen csorbítja a Magyar Orvosi Kamara befolyását – többek között a kötelező tagság megszüntetésével.

A MOSZ nem látja, hogy a jogkörök megnyirbálása hogyan javítana az egészségügyön, az ellátás hozzáférhetőségén vagy minőségén, vagy az orvosok szakmai szabadságán. Szerintük a döntés nem szolgálja a társadalom érdekeit. Úgy látják, hogy a nézeteltéréseket párbeszéd útján lehet feloldani.

Az egészségügy jelenlegi elkeserítő állapotában hatalmas szükség van a párbeszédre a szakma és a szakpolitika között, ennek a megszakadása súlyos társadalmi következményekkel járhat

– írják. Attól is tartanak, hogy mivel a döntést semmiféle társadalmi egyeztetés nem előzte meg, az ronthatja az ország tárgyalási pozícióját az EU-s források lehívásával kapcsolatban, ami tovább nehezíti a „halaszthatatlan szakdolgozói béremeléseket”. Arra kérnek minden orvost, hogy maradjanak kamarai tagok.

Forrás: Telex

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Philip Marlowe: Te idióta ,,mindenki más" fóbiás!
Nem tennéd meg, hogy ha már ennyit szerepelsz, utána nézel mi a probléma ezzel a lépéssel?
Annyit segítek, hogy most sem volt semmilyen előzetes egyeztetés, a szöveget a benyújtás pillanatáig rajtuk kívül senki más nem ismerte, amit egyébként rendre kritizál az eu (teljes joggal), és erre ígéretet is tettek orbánék, elismerve, hogy ez problémás, és legkevésbé sem demokratikus. Persze ebben is hazudtak, de azon már meg sem lepődik senki.
Tájékozódj, gondolkozz, és kevésbé fogsz idiótának tűnni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@verőce21: Én csak azt tudtam, hogy anno kötelező volt a kamarai tagság. De abban a pár éveben, amikor nem volt kötelező, már nem követtem az eseményeket. 2006 közepén, 49 év munka után már csak Hospice önkéntes voltam 6 évig. Ennyi bőven elég volt az egészségügyben,
Gyurka80
@m73: Te meg a főváros bolondja vagy!
ómió
@m73: Úgy látom, tehénbaszó, te rohadsz itt!
ómió
@csak úgy...: Bolsiék fajkreténje! Már a @Dr. Proktor: szomszédodat se ismered fel a szomszéd ágyban ott az elmeosztály munkásőr tagozatán fektedben!? Inkább rám hazudnád? Agydonorod még mindig nincs?
ómió
@Dr. Proktor: Proktológusként, bolsiék idiótája, azért, nem kéne naphosszat a Böszmeánuszban rejtőznöd, amikor az elmeosztályon@csak úgy...: efftársad mellett fix ágy van részedre fenntartva! Vagy ott "efftárskonformabb számodra a miliő?!
Toller Béla
Éger kamarája nem volt népszerű, erre kötelezővé tették. Erre meg is emelte a tagdíjait, aztán megint megemelte. A mostani Kamara már ellenfeleket örökölt az orvosok körében, mit akar ez itt a kötelezőségével és a megint megemelt tagdíjjal ? Ráadásul ide-oda utazgattak a pénzen, vállalkozásokat indítottak, a rossebb tudja még mit. Hasznosat nem sokat tettek ! Az arcuk lett egyre nagyobb. Aztán jött a mostani vezetés...a tagdíj megint emelkedett, ráadásul most már életfogytiglan kell fizetnie mindenkinek, aki valahogy orvosi diplomához jutott...A béremelés a legjobbkor jött, nem vitás, de a COVID kényszerítése nélkül az orvosok is várhatnának az EU pénzcsapokra ! És a szakmai javaslatok...A szakmán sem mentek át, nemhogy a kormányon ! Az orvosok - tulajdonképpen - naiv emberek. Azt hiszik, a munkájuk megvédi őket. Hát nem véd az meg senkit sem ! És a Kamara sem képes erre, az állami érdekvédelem egy nonszensz !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.