A kormány a teljes magyar orvostársadalmat támadta meg, amikor megnyirbálta az orvosi kamara jogköreit – írja közleményében a Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ).

Az orvosok szerint Orbánék döntése nem szolgálja a társadalom érdekeit: A teljes magyar orvostársadalmat támadta meg a kormány
Kép: Pixabay

A közleményben arra reagálnak, hogy a parlament sürgősségi eljárásban elfogadott egy indítványt, ami jelentősen csorbítja a Magyar Orvosi Kamara befolyását – többek között a kötelező tagság megszüntetésével.

A MOSZ nem látja, hogy a jogkörök megnyirbálása hogyan javítana az egészségügyön, az ellátás hozzáférhetőségén vagy minőségén, vagy az orvosok szakmai szabadságán. Szerintük a döntés nem szolgálja a társadalom érdekeit. Úgy látják, hogy a nézeteltéréseket párbeszéd útján lehet feloldani.

Az egészségügy jelenlegi elkeserítő állapotában hatalmas szükség van a párbeszédre a szakma és a szakpolitika között, ennek a megszakadása súlyos társadalmi következményekkel járhat

– írják. Attól is tartanak, hogy mivel a döntést semmiféle társadalmi egyeztetés nem előzte meg, az ronthatja az ország tárgyalási pozícióját az EU-s források lehívásával kapcsolatban, ami tovább nehezíti a „halaszthatatlan szakdolgozói béremeléseket”. Arra kérnek minden orvost, hogy maradjanak kamarai tagok.

Forrás: Telex

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Philip Marlowe: Te idióta ,,mindenki más" fóbiás!
Nem tennéd meg, hogy ha már ennyit szerepelsz, utána nézel mi a probléma ezzel a lépéssel?
Annyit segítek, hogy most sem volt semmilyen előzetes egyeztetés, a szöveget a benyújtás pillanatáig rajtuk kívül senki más nem ismerte, amit egyébként rendre kritizál az eu (teljes joggal), és erre ígéretet is tettek orbánék, elismerve, hogy ez problémás, és legkevésbé sem demokratikus. Persze ebben is hazudtak, de azon már meg sem lepődik senki.
Tájékozódj, gondolkozz, és kevésbé fogsz idiótának tűnni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Aki nincs velem az LNM van!!
Annak vesznie kell ezt ln mondom OV!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Gyurka80
A vöröskamara 8böszmeferi eg .minisztere)félti a bevételét!
Nessy
Érdeklődve várom, hány hónap után kapok kardiológiára időpontot. Azt már tudom hogy a régi orvos nem rendel. Vajh milyen tempóban fognak csökkenni a várólisták ? A több mint nyolcszáz üres háziorvosi praxis a rendelet, és a jelen helyzet eredményeképpen mikor csökken, mondjuk a felére, négyszázra! Lelkesen hivatkoznak a betegek érdekeire, holott az az egyetlen zavaró tényerő Pintér kiváló "szakmai" reformjába!
Dr. Proktor
Ha nem tudsz építeni akkor rombolj - ezt gyerekeim is gyakorolták amíg nem jött meg az eszük - de ők gyerekek voltak!
Ezek meg szimplán impotensek, csak a saját gyarapodásukért hajtanak...
Dr. Proktor
@Nessy: Mit vársz az egészségügytől ha rendőr a minisztere?
Nemsokára kötelező lesz a lőgyakorlat is az orvosoknak és a szakdolgozóknak...
Aki Én
@Gyurka80: még kitalálni sem lehet mit próbálsz leírni, te agyhalott analfabéta.
Aki Én
@m73: ...ő az, aki tényleg olyan buta, mint amilyennek látszik.
Nincs egy mondata ,,böszme" nélkül.
verőce21
2006 és 2011 között sem volt gond, hogy nem volt kötelező az Orvoskamarai tagság...!
Nessy
@verőce21: Ezt hol tetszett hallani??
csak úgy....
most a dokik jártak úgy mint nemrég a pedagógusok, 0rbánék gyülölik az okos embereket és meg is tesznek mindent ellenük! 0rbán kedvencei a becsapható balgák ,akiket frankón lehet terelgetni!
Nessy
A nem VIP ellátott, a magán ellátást megfizetni nem tudó hívek továbbra is csak a rendelőbe fognak hőzöngeni, a még meglevő orvosokat, nővéreket, asszisztenseket szapulni, mint eddig is, miközben Orbánt imádják. Erre szavaztak, ezt akarták, megkapták!
ómió
De bizony, efftársak! Éppen, hogy a társadalom érdekeit szolgálja! Szemben a köztestületi funkcióval visszaélő orvos efftársak érdekeivel!
Gyurka80
@m73: Hülyegyerek, nem gondoltam volna így megzavar benneteket a ( helyett a 8, mivel egy billentyűn van!
csak úgy....
@ómió: 0rbán visszaéléseire is tudsz mondani valami okosat, te seggfej?
tudod, a lölö, fater, vö és a többi visszaélésekböl született milliárdos...
ómió
@csak úgy...: És, mondd csak, bolsiék fajgörénye! Milyen "visszaéléseket" sikerült már ráhazudnotok!?
Dr. Proktor
@ómió: Te is a hasznos idióták sorát gazdagítod!
Szörényit tudnám idézni: "láss, láss, ne csak nézz!"
csak úgy....
@ómió: mentségedre legyen az elmebetegséged, te fidesz fajgörénye! :)
Terminátor
Na jó! Az orvos kamera nem kötelező, de mit kell tönnünk, hogy az ivarkamera is mögszűnjön, okos főnökével együtt?
Eladott Ország
Orbán és bandája sose szolgálta a társadalom érdekeit, egyetlen egy céljuk van az EU-s- és a közpénzek elsíbolása, azaz a lopás és a demokratikus rendszer totális lebontása !
Aki Én
@Philip Marlowe: Te idióta ,,mindenki más" fóbiás!
Nem tennéd meg, hogy ha már ennyit szerepelsz, utána nézel mi a probléma ezzel a lépéssel?
Annyit segítek, hogy most sem volt semmilyen előzetes egyeztetés, a szöveget a benyújtás pillanatáig rajtuk kívül senki más nem ismerte, amit egyébként rendre kritizál az eu (teljes joggal), és erre ígéretet is tettek orbánék, elismerve, hogy ez problémás, és legkevésbé sem demokratikus. Persze ebben is hazudtak, de azon már meg sem lepődik senki.
Tájékozódj, gondolkozz, és kevésbé fogsz idiótának tűnni.
Nessy
@Aki Én: Ne kívánj lehetetlent, csodát meg pláne ne várj pár fórumtárstól. Az ember megszokja a panel szöveget,és nem vár többet.
gina
OV és bandájának döntései csak kizárólag nekik kledvez, csalni ,lopni ,hazudni csak ezek a pazkányok tudnak,,,
Aki Én
@Nessy: ...hihetetlenül ostobák. Még csak igényük sincs a logikus gondolkodásra. Ijesztő.
Szegény orbánt sajnálom, hogy már csak ilyen idiótái vannak.
Gyurka80
@gina: Ott patkányozz. ahonnan jöttél!
Dr. Proktor
@Maccska: A tagság nélküli kötelező 5000 forintos befizetésről mi az antilibcsi véleményed?
Sarc vagy adomány?
kereső
@Aki Én: 13:59 Kifelejtetted, az egész ocsmányságot a magyar kormány kancelláriaminiszterének hazugsága inditotta el. Nem adnak ezek mást, csak ami a lényegük- lopni, csalni, hazudni, és tolni a hazug propagandát kormányzás helyett.
Gyurka80
@m73: Valamit nagyon félreértettél te idióta!
verőce21
@Nessy: (09:45) Nem csak hallottam, olvastam. De te is elolvashatod...!

mok.hu/a-kamararol/tortenetunk

"2006-os év döntő fordulatot hoz az egészségügy területén működő három hivatásrendi kamara életében. 2007. április 1-n hatályba lép az új kamarai törvény – 2006. évi XCVII. tv. Ekt. – mely egy jogszabályban, egységesen rendezi a három kamara feladat és hatáskörét, szervezeti felépítését, tagsági és felelősségi szabályait, de megszünteti a kötelező kamarai tagságot..."

Majd, az "Ekt. ...legnagyobb terjedelmű felülvizsgálata a 2011. évi XXIII. törvénnyel valósult meg 2011. április 1-i hatállyal. Ez a módosítás  2011. június 1-től újra kötelezővé tette a kamarai tagságot..."
e örö e bódottá
Orbán Viktor: Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.
e örö e bódottá
A hazug Orbán Viktor, akinek papírja van róla, hogy hazudós. (János 8, 44)
Nessy
@verőce21: Én csak azt tudtam, hogy anno kötelező volt a kamarai tagság. De abban a pár éveben, amikor nem volt kötelező, már nem követtem az eseményeket. 2006 közepén, 49 év munka után már csak Hospice önkéntes voltam 6 évig. Ennyi bőven elég volt az egészségügyben,
Gyurka80
@m73: Te meg a főváros bolondja vagy!
ómió
@m73: Úgy látom, tehénbaszó, te rohadsz itt!
ómió
@csak úgy...: Bolsiék fajkreténje! Már a @Dr. Proktor: szomszédodat se ismered fel a szomszéd ágyban ott az elmeosztály munkásőr tagozatán fektedben!? Inkább rám hazudnád? Agydonorod még mindig nincs?
ómió
@Dr. Proktor: Proktológusként, bolsiék idiótája, azért, nem kéne naphosszat a Böszmeánuszban rejtőznöd, amikor az elmeosztályon@csak úgy...: efftársad mellett fix ágy van részedre fenntartva! Vagy ott "efftárskonformabb számodra a miliő?!
Toller Béla
Éger kamarája nem volt népszerű, erre kötelezővé tették. Erre meg is emelte a tagdíjait, aztán megint megemelte. A mostani Kamara már ellenfeleket örökölt az orvosok körében, mit akar ez itt a kötelezőségével és a megint megemelt tagdíjjal ? Ráadásul ide-oda utazgattak a pénzen, vállalkozásokat indítottak, a rossebb tudja még mit. Hasznosat nem sokat tettek ! Az arcuk lett egyre nagyobb. Aztán jött a mostani vezetés...a tagdíj megint emelkedett, ráadásul most már életfogytiglan kell fizetnie mindenkinek, aki valahogy orvosi diplomához jutott...A béremelés a legjobbkor jött, nem vitás, de a COVID kényszerítése nélkül az orvosok is várhatnának az EU pénzcsapokra ! És a szakmai javaslatok...A szakmán sem mentek át, nemhogy a kormányon ! Az orvosok - tulajdonképpen - naiv emberek. Azt hiszik, a munkájuk megvédi őket. Hát nem véd az meg senkit sem ! És a Kamara sem képes erre, az állami érdekvédelem egy nonszensz !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.