Újraírnák a törvényt, ami alapján jelenleg panaszt vagy közérdekű bejelentést lehet tenni önkormányzati szerveknél. Bejelentés négy esetben tehető, többek között akkor, ha valaki kétségbe vonja, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők, illetve abban az esetben is, ha valaki tagadja a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúrák bűneit, vagy akadályozza a nemzeti jelképek tiszteletét és használatát. A negyedik pont szerint pedig panaszt lehet tenni azok ellen is, akik kétségbe vonják a házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepét, vagy a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelem és gondoskodás, valamint születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát. Egyelőre nem világos, pontosan mit jelent mindez, de mivel ezekre az esetekre az elkülönített visszaélés-bejelentési rendszer szabályai vonatkoznak, ilyen bejelentést bárki tehet szóban vagy írásban, a rendszer működtetője pedig nem...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,ha valaki tagadja a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúrák bűneit"

Választási ígérete ellenére a komcsi múltat feltárni nem akaró, az MSZMP párttitkár fiára, a néhai ifjú kommunista titkárra gondolnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.