Nem először vonultak utcára Debrecenben a város és a közeli Mikepércs lakó, hogy tiltakozzanak a két település határában épülő kínai akkumulátorgyár ellen.

A Momentum által szervezett tüntetésen Kozma Éva, mikepércsi édesanya beszéde közben egy férfi jelent meg a színpad mellett, majd hangos szóval kért valamit számon a felszólalón. A tüntetés rendezői aztán megnyugtatták az indulatos férfit – számolt be a hang.hu.

Kozma Éva azt rótta fel a kormánynak, hogy milyen alapon szolgáltatja ki a mikepércsiek, a debreceniek élőhelyét, vizét, az itt élő gazdák termőföldjeit a külföldi tőkének. Mint mondta: ez a gyár sohasem lesz a helyieké, mindig a külföldi tőkéseké lesz.

Vajda Viktória gödi önkormányzati képviselő azt idézte fel, hogyan jelent meg a településen a Samsung akkumulátorgyára. Szavai szerint ott előfordul, hogy éjjelente az üzem zúgására ébred, mert 3 kilométerre él a gyártól. Horváth Nándor László, A debreceniek az akkumulátorgyár ellen nevű civil Facebook-csoport tagja arról beszélt: az akkugyártásra történő átállással 15-30 évre köteleződik el az ország.

Mándi László debreceni momentumos önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy dühös, mert áldebreceneniek nevezték, és dühös azért is, mert – szavai szerint – kamuindokkal elkaszálták a népszavazási kérdését, ahogy tették azt a beadott másik két népszavazási kezdeményezéssel is. Megerősítette: meg fogja támadni a HVB döntését a bíróságon.

Forrás: hang.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
Az aksigyár helye Felcsút!
Az ipari vágány már megvan.
A fedett csarnok is megvan, középen zöld gyeppel.
A portásfülke is megvan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt Nick
@Shikari: Román bozgor, semmi közöd hozzánk magyarokhoz.
Törölt Nick
@sgl: Ilyen bazi nagy gyáraknaknak már a megépítése is Qrva sok milliárd bevétel a "jó" magyar oligarchák és strómanok által Orbán zsebébe. Ha a gyár a GDP-t is emeli némileg, azt már naponta bele lehet böfögni a propagandamédiába. Igaz ettől nem lesz semmivel sem jobb a magyar embereknek, de az sosem volt szempont.
Aztán ha az idő eljár a Li akuk felett, legfeljebb ottmarad a környezetszennyező monstrum, oszt jónapot. Addig is ami pénzt ki lehet lopni általa, azt teljes gőzzel ki fogják lopni. Ez erről szól.
Törölt Nick
@Shikari: Menj a román kurva anyádba idióta.
ómió
És "efftársiasan" hány busszal hozták őket!?
ómió
@m73: Felébredtél, szarkupac efftárs!? Eszerint ezt a napot is a bárcáskurva anyád megdugásával kezdted!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.