Nem először vonultak utcára Debrecenben a város és a közeli Mikepércs lakó, hogy tiltakozzanak a két település határában épülő kínai akkumulátorgyár ellen.

A Momentum által szervezett tüntetésen Kozma Éva, mikepércsi édesanya beszéde közben egy férfi jelent meg a színpad mellett, majd hangos szóval kért valamit számon a felszólalón. A tüntetés rendezői aztán megnyugtatták az indulatos férfit – számolt be a hang.hu.

Kozma Éva azt rótta fel a kormánynak, hogy milyen alapon szolgáltatja ki a mikepércsiek, a debreceniek élőhelyét, vizét, az itt élő gazdák termőföldjeit a külföldi tőkének. Mint mondta: ez a gyár sohasem lesz a helyieké, mindig a külföldi tőkéseké lesz.

Vajda Viktória gödi önkormányzati képviselő azt idézte fel, hogyan jelent meg a településen a Samsung akkumulátorgyára. Szavai szerint ott előfordul, hogy éjjelente az üzem zúgására ébred, mert 3 kilométerre él a gyártól. Horváth Nándor László, A debreceniek az akkumulátorgyár ellen nevű civil Facebook-csoport tagja arról beszélt: az akkugyártásra történő átállással 15-30 évre köteleződik el az ország.

Mándi László debreceni momentumos önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy dühös, mert áldebreceneniek nevezték, és dühös azért is, mert – szavai szerint – kamuindokkal elkaszálták a népszavazási kérdését, ahogy tették azt a beadott másik két népszavazási kezdeményezéssel is. Megerősítette: meg fogja támadni a HVB döntését a bíróságon.

Forrás: hang.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
Az aksigyár helye Felcsút!
Az ipari vágány már megvan.
A fedett csarnok is megvan, középen zöld gyeppel.
A portásfülke is megvan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
@Shikari: a kurva az anyád,te pedofil,buzi köcsög!:-) látom vissza merészkedtél te fidesz patkány. Gyáva szarházi féreg vagy zalacsébi kretén:-)
KisTehen
a libsik hülyeségeket beszélve hergelik egymást
m73
@KisTehen: azok pont ti vagytok marha:-)
Maccska
@sgl: a világ nagy akkumulátorgyártói már biztos vetélkednek,hogy a tanácsadójuk legyél.
Senki sem vonja amúgy kétségbe,hogy egyszer jobb technológiák is lesznek a jelenleginél.
Hidd el hogy akik most ebbe fektetnek azok nem hülyébbek mint te.
Sőt valószínűleg a fordítottja az igazság.
ómió
@m73: Felébredtél, szarkupac efftárs!? Eszerint ezt a napot is a bárcáskurva anyád megdugásával kezdted!
sgl
"Lássuk, mit mond a szakember.

Győrffy Dóra közgazdász, aki hónapok óta csak az akkumulátorgyár-beruházások gazdasági hátterét és közgazdasági racionalitását vizsgálja, a Szabad Európának adott interjújában azt mondta,
„Valójában ebben túl sok magyar hozzáadott érték nincs. Igazából a helyszínt biztosítjuk, de egyébként minden mást importálunk, tehát importáljuk a technológiát, importáljuk a gyártósorokat, lassan importáljuk a vendégmunkásokat, importáljuk a szükséges energiát.
A vizet pedig adjuk. ”

Azt is mondta, a tervezésnél a közgazdasági szempontok megálltak ott, hogy a jövőben sok akkumulátorra lesz szükség. De szerinte ebből nem következik hogy egy olyan országnak kell ezeket gyártania, amely energiaszegény, hiszen ez rendkívül energiaigényes iparág.
Egy kilowattóra kapacitáshoz legalább 40-60 kilowattóra energia kell, és ez azt jelenti, hogy például a debreceni CATL-beruházás egyharmad Paks-energia-szükségletet jelent.
Ez az energiaszükséglet fokozza a függést az energiaexportőröktől, konkrétan Oroszországtól."

Van kérdés??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok