Kiemeltté nyilvánított négy vízügyi beruházást az Orbán-kormány egy hétfőn késő este megjelent kormányrendelettel – szúrta ki a hvg.hu.

Ártérben van a telke? Több vízügyi beruházást is kiemeltnek minősített a kormány az éj leple alatt
Fotó: MTI/Mészáros János

A miniszterelnök által aláírt rendelet szerint az alábbi projektek esetében március 7-től a környezeti hatásvizsgálati eljárás, valamint a természetvédelmi eljárások kivételével a beruházások megvalósításához, használatbavételéhez és üzemeltetésének beindításához szükséges összes közigazgatási hatósági ügyet gyorsítva, általában 8 és 15 napos határidővel kell elintézni:

a Duna–Tisza közi Homokhátság „vízhiányos ökológiai állapotának javítása, helyreállítása” elnevezésű munka első ütemének előkészítése,

a Túr jobb és bal parti torkolati szakaszának kiépítése,

a Szentendre Regionális Déli Vízbázis megóvásához szükséges kármentesítése,

a Felső-Tisza Gulács feletti szakasza árvízvédelmi fejlesztésének befejezése.

A friss rendelkezéseket a már folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyekben is alkalmazni kell.

A Blikk.hu szerint A beruházások megvalósításának helyszíneként 32 település több száz, helyrajzi számmal megjelölt ingatlanát sorolja fel a melléklet. Vagyis, ha minden igaz, az árterekben fekvő telkek is áldozatul eshetnek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@KisTehen: hát ki másnak..?..rendeleti kormányzás van , egyszemélyben felelős...
Eladott Ország
Smal dick energy = éjszakai rendeleti kormányzás az elhibázott Brüsszeli szankciók miatt.
uploads.disquscdn.com/images/ecf76b20f6b7a717bb2879a27d0fc5ebb77f27f43db8348d46a5471a44e22eca.jpg?w=800&h=288
„Késő esti rendelettel minősített a kormány kiemeltnek vízügyi beruházásokat.” Maga a dolog elnevezése is már nagyon rosszul hangzik. Mint mondjuk a Nemzeti. Amikor ezt csinálják, akkor általában valami haver sürgősen drágán akar betonozni. A mutyizás biztos jele az éjszakai közzététel is. A 23:57:12 -es jogállam. 13 év tömény, lekezelő, ha nem tetszik, hosszabíttassunk meg Bicskéig a Lőrincekkel mindent, amit elrabolhatunk, majd miközben "a tűzoltók már réges régen elbontották a porig égett hazámat", akkor ismétlem, 13 évnyi kokózás után!, kirókázunk egy 5 perces, ad-hoc, éjszakai rendeletet bármilyen fajsúlyra. Ez, b@zdmeg... De legalább kormányozni tudnak. Még a végén arra ébredek holnap, hogy ma 23:59-kor kihirdetik a svéd-finn NATO csatlakozáshoz történő hozzájárulásunkat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.