Csütörtökön még egész kellemes az idő, de péntekre érkezik egy hidegfront, így már az egész országra riasztás van érvényben.

180 fokot fordul az időjárás holnapra: az egész országra riasztást adtak kiMTI Fotó: Mohai Balázs

Több járásra is riasztást adott ki csütörtök délutánra az Országos Meteorológiai Szolgálat, pénteken pedig az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben – írja az index.hu. Az érkező hidegfront miatt péntek délutántól már nagyobb területen is lehetnek záporok, zivatarok, majd szombaton több fokkal visszaesik a hőmérséklet és nagy területen viharossá fokozódik a szél.

Az idokep.hu előrejelzése szerint péntek éjjel északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, így szombatra több fokkal visszaesik a hőmérséklet, és nagy területen viharossá fokozódik a szél. A front előterében péntek napközben viszont még meleg, nedves légtömeg tölti ki Magyarországot, a csúcshőmérséklet a többfelé élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben eléri a 13-20 fokot.

Ahogy a front egyre jobban megközelíti Magyarországot, úgy a délutáni óráktól nyugat, délnyugat felől egyre nagyobb területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyek akár rendszerbe is szerveződhetnek. A zivatarokat viharos széllökések, intenzív villámtevékenység, helyenként kisméretű jégeső, illetve felhőszakadás kísérheti.

Péntekre az OMSZ zivatarok miatt az egész országra kiadta a figyelmeztetést. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

A front mögött szombatra 7-8 fokkal visszaesik a hőmérséklet, viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az OMSZ előrejelzése szerint a várt legerősebb széllökések több megyében is meghaladhatják a 70 kilométer per órát.

Forrás: index.hu, idokep.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem kell a hiszti. A hf szombatra jön. Holnap péntek van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.